PVV zakt 7 zetels na ‘kans nul’-uitspraak Rutte

Nieuws 20 januari 2017 door Redactie Frontbencher

Bron Pixabay

De PVV maakt een forse duikeling omlaag in een nieuwe peiling van I&O Research. Deze val doet zich voor kort nadat VVD-leider Mark Rutte heeft gezegd dat de kans nul is dat hij met de partij van Geert Wilders gaat regeren. De VVD stijgt 3 zetels naar 26 zetels.

Lees verder

Roep om brede coalitie van CDA, D66, GroenLinks, SP en PvdA

Nieuws 19 januari 2017 door Redactie Frontbencher

petitie fatsoenlijke coalitie open brief

Een groep “politiek actieve burgers” heeft de fractievoorzitters van CDA, D66, GroenLinks, SP en PvdA in een open brief opgeroepen een samenwerkingsverband aan te gaan, zodat deze partijen na 15 maart gezamenlijk een coalitie kunnen vormen. Kiezers die wel wat zien in deze “fatsoenlijke coalitie” kunnen een online-petitie ondertekenen.

Lees verder

PVV blijft grootste bij EenVandaag

Nieuws 17 januari 2017 door Redactie Frontbencher

Bron Pixabay

In een nieuwe peiling van EenVandaag blijft de PVV met 29 virtuele zetels de grootste, gevolgd door de VVD. Deze partij zakt er 1 naar 23. De andere partijen daarachter zitten dicht bij elkaar.

Lees verder

GroenLinks stijgt naar 16 zetels

Nieuws 15 januari 2017 door Redactie Frontbencher

pei

In een nieuwe peiling van Maurice de Hond stijgt GroenLinks van Jesse Klaver 2 zetels naar 16 zetels. Vrijdag zei de leider van de partij dat hij premier wil worden. Het is vandaag nog precies 2 maanden tot de verkiezingen. Lees verder

Buma smijt achterdeur dicht

Nieuws 11 januari 2017 door Henk van Lierop

frontbencher/henk van lierop/sybrand buma

In de Tweede Kamer tekent zich voorzichtig een kleine meerderheid af voor legaliseren van soft drugs. En het KRO tv-programma Reporter meldde onlangs na een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur dat het ministerie van Justitie achter de schermen al werkt aan scenario’s voor wietteelt onder staatstoezicht. Afgelopen weekeinde verscheen het boek van de Tilburgse hoogleraar Peter Tops en de journalist Jan Tromp, waarin een zorgwekkend beeld wordt geschetst van de greep die (drugs)criminelen krijgen op onze hele samenleving. Voor CDA-leider Sybrand Buma is dit aanleiding om vandaag te komen met een krachtig tegengeluid.

Lees verder

Een nieuw begin

Nieuws 1 januari 2017 door Henk van Lierop

frontbencher/henk van lierop/emile roemer

Tot de goede voornemens voor het nieuwe jaar behoort niet zelden afvallen. Bij Emile Roemer hoeft dat niet. De leider van de SP had met de verkiezingen in zicht al gezorgd voor een fitter uiterlijk. Hij doet er nu een schepje boven op. Een nieuw jaar, een nieuw begin. De SP lanceert een website, Klaaromteknokken.nl, waarop Emile in een filmpje een en al strijdlust is.

Lees verder

Dan maar een nep-interview

Nieuws 30 december 2016 door Henk van Lierop

Journalisten van dagbladen hebben het moeilijk. De oplage daalt en ze worden steeds minder interessant voor de politici die er toe doen. Zo voerde Donald Trump, de nieuwe president van Amerika, zijn campagne via de televisiecamera en via Twitter. Hij deed geen moeite om een wit voetje te halen bij toonaangevende kranten om zijn boodschap te verspreiden. Integendeel, hij zocht de confrontatie, als de commentaren hem niet bevielen.

Lees verder