Maak einde aan schijnzelfstandigheid pakketbezorgers

Opinie 11 februari 2016 door Mei Li Vos

Canadian Pacific via Compfight cc

Van je werk moet je rond kunnen komen en je moet niet structureel zo veel overwerken dat je je kinderen nauwelijks ziet. Toch is dat de situatie voor veel zogenaamd zelfstandige pakketbezorgers. Ik roep de minister daarom op te voorkomen dat deze sector kapot gaat aan de concurrentie op arbeidsvoorwaarden. En ik roep PostNL op eindelijk te stoppen hofleverancier te zijn van schijnzelfstandigen.

mei li Mei Li Vos is Tweede Kamerlid voor de PvdA.

Lees verder

Lekkende fractievoorzitters?

Opinie 12 november 2015 door Frans Weisglas

Rodrigo Muniz via Compfight cc

‘Een unieke en ernstige zaak’. Dat was de terechte kwalificatie van Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg, nadat het Openbaar Ministerie de kwestie van het mogelijk lekken door een of meer fractievoorzitters uit de commissie voor de Inlichtingendiensten bij de Kamer terug had gedeponeerd.

Lees verder

Vluchtelingen opvangen én oplossingen bieden voor terechte zorgen

Opinie 9 oktober 2015 door Attje Kuiken

EU Humanitarian Aid and Civil Protection via Compfight cc

De opvang van duizenden mensen die op de vlucht zijn voor oorlog en geweld, vraagt veel van Nederland. We moeten deze vluchtelingen een veilig thuis bieden, en tegelijkertijd moeten we niet wegkijken bij de problemen die hierbij komen kijken. Problemen met het organiseren van voldoende opvang, problemen met het opnemen van mensen uit een ander land en een toenemende druk op de beschikbare woningen. Dat vraagt om politieke oplossingen. Lees verder

C2 ‘on it’s way’?

Achtergrond 14 september 2015 door Redactie Frontbencher

ChazWags via Compfight cc

Hoewel de gezamenlijke oppositie het woord ongeloofwaardigheid met een Edding op het voorhoofd van Mark Rutte heeft proberen te kalken wegens zijn opstelling in de Griekenland-discussie, zinspeelde de premier onlangs alweer vrolijk over het aankomende lijsttrekkerschap. Hij wil in 2017 ‘dolgraag’ weer lijsttrekker van de VVD zijn, maar neemt daarover pas een half jaar voor de verkiezingen  – voorzien in maart 2017 – een beslissing. Komt er een Rutte-3?

Lees verder

Eurofielen breken Europese droom

Opinie 11 augustus 2015 door Ronald van Raak

Creativity103 via Compfight cc

Woensdagavond 1 juni 2005 vierde de SP in Artis de overwinning in het referendum over de Europese Grondwet. Twee derde van de Nederlanders had ‘nee’ gezegd. Niet tegen Europa, maar tegen de Europese politiek. De wereldpers had zich die avond in Artis verzameld. Toen ik ‘live’ verslag deed voor Fox News begon achter mij juist een punkband te spelen. Lees verder

PvdA wordt blok aan been VVD

Opinie 19 maart 2015 door Redactie Frontbencher

De rook trekt op na de cruciale Provinciale Statenverkiezingen, die de samenstelling bepalen van de Eerste Kamer. PvdA en VVD trekken de conclusie dat ze gewoon kunnen doorregeren. Maar hoe lang duurt het voordat de sociaaldemocraten een blok worden aan het been van de VVD? Lees verder

Tijd voor parlementaire enquête naar voedselschandalen

Opinie 26 maart 2014 door Redactie Frontbencher

striatic via Compfight cc

Vlees dat wemelt van bacteriën, brood waarin mensenhaar verwerkt is, de gruwelijke lijdensweg van slachtpaarden, vleesverwerkers die liegen over wat bio-vlees is en wat niet, de megastallen en de gevaren daarvan voor de volksgezondheid. De lijst schandalen en misstanden gaat maar door en door. De politiek heeft zitten slapen, het is tijd voor een parlementaire enquête. Lees verder

In de spiegel kijken

Opinie 7 februari 2014 door Raymond Mens

Foto Flickr CC

De Olympische Winterspelen in Sochi boycotten vanwege de Russische anti-homowetgeving is hypocriet. Europa moet in de spiegel kijken, zegt Raymond Mens. ‘Van links naar rechts wordt de Europese Unie namelijk voorbijgestreefd als het gaat om de acceptatie van homoseksualiteit. Inmiddels zijn zelfs de Verenigde Staten, die net als de EU uit een wirwar van progressieve en conservatieve lidstaten bestaan, ons in dit opzicht ruimschoots gepasseerd op de progressieve meetlat.’

Lees verder

Debacle met gas funest voor vertrouwen in politiek

Opinie 17 januari 2014 door Redactie Frontbencher

nurpax via Compfight cc

Om meer dan één reden is de wijze waarop politiek Den Haag jarenlang is omgesprongen met het gasveld van Slochteren funest voor het vertrouwen van burgers in de politiek. En dat geldt niet alleen voor mensen in Groningen.

Lees verder