Behandel immigrant als immigrant

  29
  461

  Leestijd: 1 minuten.

  Merkel zet druk achter het vluchtelingenbeleid. Aldus de kranten in heel Europa. Punt is, dat mevrouw Merkel het probleem niet aan wil pakken. Iedereen die zich meldt aan de Duitse grens, vindt zij, heeft recht op een asielprocedure. Dat is bij ons net zo. Tegelijkertijd weet iedereen dat de belachelijke procedures die zijn uitgedacht door advocaten en instellingen die hier hun geld mee verdienen, jaren en jaren duren. En dan gaan ook de mensen die niet mogen blijven, niet meer weg. En komt links met een generaal pardon. Daar hebben de mensen genoeg van.

  Het probleem is, dat vrijwel alle Afrikanen die zich melden, gewoon immigranten zijn. Onvriendelijk gezegd: gelukzoekers. Dat weet Merkel ook wel. Maar zij heeft Principes. Die Principes hebben de Duitsers inmiddels miljarden gekost. Overigens is dat in Nederland net zo. Bij ons gaat het inmiddels om ongeveer 10 miljard per jaar.

  Immigranten vallen niet onder het Vluchtelingenverdrag. Zij kunnen alleen toegelaten worden op basis van bijzondere regelingen, zoals de Amerkaanse Green Card. Anders niet. Maar dat wil Merkel niet. Heel Afrika, heel de elkaar bestrijdende islamitische wereld, mag komen. Inclusief de 65% niet of nauwelijks opgeleiden, die hier nooit zullen passen. En vervolgens in een regeling terecht komen. En, in Duitsland nog veel meer dan hier, problemen veroorzaken.

  De oplossing is eenvoudig. Behandel immigranten als immigranten. Als ze niet voldoen aan de eisen van de green card, stuur ze dan direct terug. Niet naar Italië, maar naar Afrika, Azië of anderszins. Dat kan met de bestaande wetgeving. Landen die hun eigen inwoners niet terug willen nemen, krijgen geen ontwikkelingshulp meer, of krijgen handelsbeperkingen met de EU. Papieren weggegooid? Jammer. Kan bij wijze van spreken morgen ingevoerd worden. Natuurlijk zijn de advocaten daar tegen, maar niet vanwege de “asielzoekers”. Gewoon vanwege de omzet.

  De taxidienst over de Middellandse Zee kan verboden worden. Morgen. Dan stopt de stroom vanzelf. Maar als we iedereen die hier komt, rechten blijven geven waar ze geen recht op hebben, plus een huis en een voor een Afrikaan vorstelijke uitkering, ja dan blijven ze komen. Als Merkel en haar politieke vrienden, voor zover ze die nog heeft, dat niet onder ogen willen zien, zadelen ze ons op met rechtse regeringen. En die zullen überhaupt geen boodschap meer hebben aan nieuwkomers. Ook niet aan echte asielzoekers. Wat dat betreft is het succes van Donald Trump een baken in zee.

  29 REACTIES

  1. Reactie Gerald.
   Gelukkig waren en zijn er mensen van naam die e.e.a. levend houden, maar gelukkig wel met een kritische houding. Dat aanhangers door Hitler vervolgd werden pleit voor ze, lijkt me.
   Dit maakt het alleen maar ingewikkeld😓

   • Helemaal mee eens. En daarom moeten we ook zorgvuldig omgaan met alle eerlijke en constructieve voorstellen, deze onderzoeken op hun waarde en dan pas een oordeel vellen. Pan-Europeanen zijn geen vijanden van Europa, maar ze denken hun eigen toekomst voor Europa. En zoiets te moeten opbrengen is inderdaad een complex proces, niet iedereen gegeven. Van Coudenhove Kalergi mag men van alles vinden, maar niet ontkend kan worden, dat het een serieuze man was met een ambitie, namelijk Europa en de wereld verbeteren.

    • Het is een plan gemaakt in een tijd dat het leven nog te overzien was . nu niet meer .
     de invoer van lieden die niets van het westen willen weten en dat in grote hoeveelheden staat gelijk aan zelfmoord.
     op zich niet erg maar dit plan is niet openbaar besproken, dus heeft de gewone man geen invloed over zijn wel of geen leven of toekomst.

     • Dat Coudenhove Kalergi Plan speelt als concreet document geen rol meer. Wel de ideeën die erin worden uitgewerkt, maar die worden nu juist wel op verschillende plekken besproken en bediscussieerd. dat gebeurt heel open, er wordt veel kritiek op geleverd, ook op deze site. Dus daar mankeert eigenlijk weinig aan. Er is veel meer gedachtegoed, dat soms na eeuwen nog steeds een rol bij de ideevorming speelt. Wat dacht u van Das Kapitaal, de Bijbel, Koran en ook daar vind ik niets mis mee.
      Overigens is het Coudenhove Kalergi Plan geschreven in een tijd dat het leven nog bijzonder onoverzichtelijk was, namelijk kort na WO I. Het was min of meer een reactie n.a.v. die oorlog. De kruitdampen waren amper opgetrokken. Ik vind dat wel een argument om rekening mee te houden bij de waardering van de inhoud. We leven nu namelijk in een veel rustiger en overzichtelijker tijd.

  2. Dhr. Doesburg stelt alles nu wel heel erg simpel en ongenuanceerd voor. Ik mis in zijn verhaal de onmenselijke toestanden waarin migranten (waaronder daadwerkelijke vluchtelingen) op dit moment verkeren in Libische gevangenissen, en nog belangrijker: wat voor maatregelen Westerse regeringen kunnen nemen om de toestand in herkomstlanden te verbeteren zodat het niet meer nodig is voor mensen uit Afrikaanse landen om de gevaarlijke wanhoopsvlucht naar Europa te wagen.

   • Er is maar een oplossing mogelijk: geboortebeperking. Anders is het simpelweg dweilen met de kraan open en zal niets helpen. Als cultuur en geloof in de weg staan, dan weigert de mens zijn/haar verstand te gebruiken. Dat is geen excuus, want als mens heb je juist dat gekregen en dus is het een eigen beslissing dat niet te doen.
    Dan is de consequentie eenvoudig en de oplossing evenzeer: laat dan de natuur haar werk doen, als de mens weigert… Een sprinkhanenplaag verdwijnt als de oogsten opgegeten zijn. Hongersnood veroorzaakt een natuurlijke dood die de balans weer herstelt. Wreed?
    Sterven doen we allemaal en vergeet niet: hongersnood en oorlog is een menselijk verhaal omdat ‘men’ weigert, vaak uit geloof en andere cultuur ‘sprookjes’ of oude gewoonten het verstand te gebruiken. We hebben een aanpassingsvermogen en een verstand. Als Afrika weigert dat in te zetten en Europa en de VN niet in wil zetten op grootscheepse anti-conceptie en sterilisatieprogramma’s zeg ik: gooi de deur dicht en wacht rustig af hoe de natuur de balans op dit contingent herstelt….
    Tegen een bevolkingsexplosie van deze omvang is geen kruid gewassen.
    Meer oogsten en meer welvaart leidt m.i. in Afrika alleen tot nog veel meer mensen…

    • Reactie op de heer Ronaldo Haasnoot

     Geboortebeperking opleggen of afdwingen, als oplossing van een paar wereldproblemen??? Over het probleem zijn we het eens, maar de oplossing die u suggereert is toch gewoon een “oude” imperialistische politiek, erger dan kolonialisme? Ik dacht werkelijk dat we dat achter ons hadden gelaten. Natuurlijk is geboortebeperking een oplossing, maar het dwingend opleggen ervan breekt meer af dan het oplevert, namelijk eeuwen aan langzaam gegroeide politieke beschaving. We moeten m.i. dat bevolkingsprobleem met andere middelen dan dwang oplossen. Dan maken we echt een stap vooruit. En dat kan, vooral als we bedenken, dat er genoeg plek is op de wereld. Het “enige” wat we moeten doen is ruimte en welvaart eerlijk verdelen.
     De boodschap: focus op immigranten is symptoombestrijding en levert alleen “nep-oplossingen” op.

     • Ik heb het niet over dwingen. Ik heb het over hulp in die richting bieden. Wel over dat als ze het niet willen, dat ze dan zelf maar een oplossing verzinnen. Niet je verstand gebruiken en de natuur zijn gang laten gaan, best, met alle consequenties van dien.
      Dat is NIET mijn verwoordelijkheid! En hier dus daarom de deur op slot! En grenzen dicht. Want een bevolkingsexplosie van dien aard importeren is zeker niet de oplossing, dan komen i.p.v. twee contingenten – Afrika en Arabië – drie in de problemen, immers Europa is vele malen kleiner en KAN dat niet absorberen. En… de bevolking wil het ook niet!
      Wat u voorstelt versnelt de rampspoed en is totaal geen oplossing. Ergo – daar komt oorlog van. En die is – in politieke zin – dus nu ook in Europa uitgebroken… Dus wat is daar nu de wijsheid van?
      Overigens stel ik crowdfunding voor. En geen belastingen om die welvaartsdeling die u voorstelt te betalen. Kunt u en uw (links, christelijke) medestanders, zelf uw welvaart via een stichting naar Afrika overmaken. Geloof mij, mijn zegen heeft u.
      Kijk, daar heb ik geen ENKEL probleem mee. U zeker nu wel?
      U wilt zeker zelf – heel dekoloniaal (wat gebruikt u toch begrippen uit verre verleden tijden – waar ik niets mee te maken heb of mij verantwoordelijk voor voel) ‘dwangmatig’ via belastingen de burger een verplichte ideologische welvaartsverdeling opleggen…
      U ziet zoiets als normaal en niet… als gevaarlijk???
      Denkt u nu werkelijk dat de mensen niet in opstand zullen komen? Juist daarom op een AfD zullen stemmen? Met – wederom dat woord – alle ‘consequenties’ van dien? Ziet hier nu echt niet de logica van in???

      • @Gerald,
       Het valt mij op dat u op bepaalde reacties die toch duidelijk scherpe antwoorden geven en zelfs oplossingen aandragen, u ineens schittert in afwezigheid…
       Kunt u hier eens antwoord op geven? Of is het zo… Dat u dat niet kan? Kleur ik de wereld in kleuren die u niet ziet, of wil zien? (Zie mijn reactie op Frontbencher artikel ‘Opstand tegen Merkel’ op uw vraag om bewijzen…)
       Gaarne uw commentaar in deze…

      • We lijken ingehaald te worden door de realiteit, zo hoop ik tenminste. Het “compromis” dat op EU-niveau voor de migratieproblematiek in de maak is, spreekt me erg aan.
       Ik hoop van harte, dat dit een groot aantal aanhangers van rechts en links bij elkaar brengt en waardering creëert aan beide zijden voor elkaars soms ver uiteenlopende visies.

       V.w.b. uw antwoorden, het zijn er zo veel en mijn beschikbare tijd is beperkt, namelijk altijd tussen de bedrijven door, dat ik er waarschijnlijk een aantal gewoon mis. Verder heb ik moeite met uw taalhantering. Begrip kost mij wat tijd, maar dat wijt ik helemaal aan mijn beheersing van de Nederlandse taal.

      • Dat laatste bedoelt u waarschijnlijk sarcastisch.. Ik neem aan dat u de Nederlandse taal goed beheerst en dus begrijpt. Het compromis daarentegen vind ik ruimschoots te laat. Ik zie het niet als compromis maar overgave…. Omdat Merkel en andere linksgedachtegoedpartijen wel bakzeil moeten halen. Want anders maken ze de EU nog verder kapot!
       Dankzij de discussie en het kennismaken met uw gemeengoed ben ik ook nog tot de overtuiging gekomen dat ook zeker de politieke stichters en verzakers van dit jarenlange onheil aangepakt dienen te worden. Waaronder figuren als Merkel en Timmermans. En dat dankzij populistische partijen er eindelijk een aanpak komt.

      • Pietluttig antwoord meneer ‘Gerald.’ U valt in ‘herhaling.’ Had toch echt verwacht dat u uw leven zou beteren. Maar zoals ik zie, ‘t is wederom vergeefse moeite.
       Tja, zo slaat u de discussie mooi dood. Ontwijken in namen is één, dat zijn we taalkundig gewend van u – dat begrip kostte weinig tijd – maar gewoonten maskeren zich moeilijk in taal. Wellicht moet u even over deze betekenis nadenken?
       Tijd genoeg heeft u ‘normaal’ altijd wel… Maar nu ineens te veel om te (ver)werken?
       U bent in ieder geval toch verspilling van mijn tijd gebleken. Dus om niet verder te zwarte Pieten, links is nu nog meer dan ooit, nooit meer mijn ideaal…
       Dat heeft u gedachtewereld wel bewezen.

      • We zullen zien wie er gelijk krijgt. Ik zocht in het in de maak zijnde compromis de overlap in linkse en rechtse visies. Die is er 100% zeker maar wordt niet gezien, maar ik kan er mee leven. Verder heb ik de indruk, dat we elkaar begrijpen en dat vind ik al heel wat.

  3. Ligt het niet niets genuanceerder? Is het niet zo dat mede dankzij het rijke westen er nog volop slavenhandel is die ons, het rijke wersten echt geen windeieren legt? Is het niet zo dat de huidige slavenhandel opheffen ons meer geld kost dan de hier aangehaalde immigrantenkwestie?????

  4. Vanmorgen liep ik met mijn kleinzoon van 3 in een winkelcentrum. Hij zag 2 boerkavrouwen en riep meteen: “kijk opa, 2 spoken; ik vind ze eng”. Kinderen spreken de waarheid, toch?

   Ik heb hem wel gezegd dat hij dat beter niet kan zeggen, net als hij zijn middelvinger tegen niemand mag opsteken.

   • Kinderen verzinnen zoiets nooit. Het is net als met die middelvinger. Als niemand zegt dat dat niet mag of onbeleefd is, zal een kind dat nooit doen. Datzelfde kind ziet ook autochtone mannen en vrouwen in onmogelijke kleding rondlopen, en dat vind een kind uit zichzelf helemaal niet vreemd. Pas als hij hoort dat dat niet normaal is, gaat hem dat opvallen en zegt hij er misschien iets van. Bovendien, een kind van 3 dat al spoken meent te herkennen heeft eigenlijk een wel wat merkwaardige opvoeding gehad. Er zijn heel veel nuttiger opvoedingsthema’s voor die leeftijd.

    • Goh uw reactie is zo voorspelbaar en zielig. hij zegt wat hij ziet en hij heeft gelijk.

    • En die opvoedthema’s gebruik je maar voor je Moslimvriendjes; die hebben dat veel harder nodig!
     Ik heb het nog een keer geprobeerde, tegen beter weten in, maar elke discussie met jou is volstrekt zinloos, zo overtuigd ben je van gelijk. Een echte betweter en daar heb ik ongelooflijk de pest aan.

     • Reactie op Eigenzinnig

      Ik begrijp niet zo goed waarom u nu op de man speelt (deze dagen een passende metafoor)? Wat heeft u nog een keer geprobeerd (?), voorspelbaar en zielig (ik?), zinloze discussies (welke discussies?). Ik geef een eigen mening. Natuurlijk ga ik ervan uit gelijk te hebben, want anders gaf ik wel een andere mening. Als u ook uw visie geeft en onderbouwt kunnen we daarover discussiëren. Als u hier alleen gelijkgestemden zou willen treffen, is dat natuurlijk uw goed recht, maar andersdenkenden zijn echt niet verboden.

      Maar misschien heeft u wel gelijk met de term “betweter”. Alleen zie ik dan heel veel van dergelijke betweters hier. Gelukkig zijn die er, want ikzelf vind dat een stuk interessanter dan alleen meelopende gelijkgestemden. Helaas zijn er niet zo heel veel “betweters”, die hun visies ook onderbouwen. De heer Haasnoot springt er voor mij uit, zonder dat ik daarmee anderen tekort wil doen. Ik ben het vrijwel altijd met hem oneens en juist daarom zijn die bijdragen zo interessant en vaak verrijkend.

      • Dat vind ik aardig van u daarom vertel ik u, dat Hitler en Coudenhagen, ik meen beiden Oostenrijkers leefden van rassenpolitiek. De een wilde het zuiver houden de ander het juist vermengen, beiden vanuit politieke redenen om een Groot Europa te stichten.
       Linksom, rechtsom, dat ouderwetse gedoe omtrent rassen, vind ik beide oerstom. Gevaarlijk zelfs als je zoiets tot politiek beleid maakt. Daar komt oorlog van.
       Als mensen zelf mengen of niet – uit liefde – wie ben ik daarover maar iets te zeggen behalve: prima! Maar zulke zaken moet je niet theoretiseren en tot politiek beleid maken. Hitler, Coudenhagen, is voor mij een pot nat.
       Wellicht begrijpt u dat?
       Geef het een net woord: diversificatie. Ik vind beleid op afkomst en ras horror. Immigratie vanuit dat politiek oogpunt ook. Wellicht begrijpt u dan dat het verschil dat u maakt tussen de twee heren rassentheologen, voor mij niet bestaat.
       Als de opzet van de hedendaagse immigratie voortkomt uit zulks een plan, om bewust om politieke redenen een autochtoonse bevolking te reduceren, gaan bij mij de haren op mijn armen in de lucht staan.
       Naar ik hoop bent u tevreden. Het is een betere uitleg dan wat eerder zei. Toch geeft het weer – alsof we twee verschillende planeten zijn – hoe u de dingen anders ziet dan ik. Met vriendelijke groet dus…
       Maar ‘t blijft bijzonder, hoe u over die dingen denkt…
       Dit als antwoord op ons gesprek op Frontbenchers artikel: ‘Opstand tegen Merkel.’ Uw reactie van 18 juni 21.56

      • Reactie op Ronaldo Haasnoot

       Dank voor de toelichting. Ik heb nog één tip. Leest u eens een paar artikelen over Coudenhove Kalergi en dan artikelen uit onbesproken bron, dus liefst feitelijk en ongekleurd. U zult het met de inhoud niet 100% eens zijn, maar dat maakt het niet minder interessant, nee juist interessanter. In ieder geval leest u dan hoe een erudiet man, politiek rechts, serieus het beste voorhebbend met iedereen ongeacht ras, wereldburger net na WO I tot politieke stappen komt. Ik ben het ook lang niet met alles eens, hij was tenslotte rechts ;-), maar in de kern zitten interessante ideeën die het niet verdienen om onbesproken afgeserveerd te worden. Gelukkig waren en zijn er mensen van naam die e.e.a. levend houden, maar gelukkig wel met een kritische houding. Dat aanhangers door Hitler vervolgd werden pleit voor ze, lijkt me.

      • Sorry, daar ga ik niet aan beginnen. Mein Kampf of dat wat u voorstelt, het zijn gedachten van oude heren uit een donkere tijd dik een eeuw geleden.
       Ik ben van het heden en kijk uit mijn raam naar een vermoslimde wijk die het 14 jaar geleden dat niet was. Ik kwam in de stad wonen, om het religieuze SGP bolwerk waar ik ben geboren, te ontvluchten.
       Het is er niet beter op geworden, dankzij dat gedachtegoed een eeuw geleden…. Nu zit ik weer te plannen, waar ik heen kan gaan…
       Immigreren dan maar? Als culturele vluchteling? Naar een seculiere beschaving?

      • Reactie op Ronaldo Haasnoot

       U geeft niets om geschriften van zoveel jaar geleden. Prima toch, maar dan zou u dat consequent moeten doen. U noemde zelf heel suggestief het Coudenhove Kalergi Plan als iets dreigends, maar vervolgens mag er niet meer op gereageerd worden. Zo is het wel heel gemakkelijk discussiëren, alleen niet voor mij.

      • U probeert gewoon rassenpolitiek goed te praten, dat weten we allebei. Onder het mom van Coudenhovens groot Europa vinden in ‘t geniep walgelijke zaken plaats. Dat is de doctrine en u heeft zelf bewezen dat dit linkse gedachtegoed heel praktisch uitvoerbaar is gebleken. Christendemocraten en liberalen, alle Coudenhove-Kalergi prijzenwinnaars, doen er vast aan mee. Merkel zal vast de hoofdprijs krijgen!
       Niet van de Keulenaren. Maar van de Coudenhove-Karlegi stichting. We kunnen de leden – prijswinnaars – zo op internet opzoeken.
       U noemt het suggestie? U doet, verdedigt en verkondigt niet anders… Als een ware propagandamachine…
       Dat valt niet te weerspreken en met u doen dat velen. Waar ziet u de suggestie in dat streven? Elk naambordje dat verandert wordt door links, elke uitwissing in ‘ons’ straatbeeld van ‘ons’ autochtoonse historie, culturele inentiteit, bewijst dat!
       ‘T is geen suggestie, het is een dagelijks politiek gebeuren, bittere realiteit, elk kind ziet dat. In de straat. Andere namen, mannen in jurken, vrouwen met hoofddoekjes, gesluierd…
       Suggestie? U denkt: ik spreek tegen blinden? Welaan, zwarte Piet moet zelfs het ontgelden. Zelfs kinderfeesten laten jullie, identiteitsslopers niet met rust.
       U moest zich schamen. Coudenhage is nationaal gezien, een landverrader! Een culturele ‘omvorming’ van het volk, hoe zielig, via rassenpolitiek. Immigratie…
       De nationale identiteit vecht nu terug. Het compromis is tandeloos zolang jullie mensen van achter het buro onze straten veranderen!!
       Piet is piet. En het is voor mij duidelijk, hartstikke zwart. En net als u, zal deze Piet altijd de Piet blijven die hij eerder was. Zwart. Compromisloos…
       Ik ben immers niet… kleurenblind!

  5. Ik ben nog altijd verbaasd, dat de term “gelukzoeker”, om migranten te typeren, door veel Nederlanders heel negatief wordt ervaren. Het wordt soms zelfs gelijkgesteld met crimineel. Dat is vreemd, omdat elke lezer van deze site, ikzelf incluis, gelukzoeker is. Sterker nog, elke wereldburger is gelukzoeker, enkele zieke geesten daargelaten. En als je het geluk niet in je eigen directe omgeving kunt vinden of denkt te kunnen vinden, zoek je het elders. Mensen die dat durven zijn helden.
   Natuurlijk zoeken mensen geluk, voor zichzelf, hun gezin, familie of wie dan ook. En daar is niets mis mee. Sterker nog, het zoeken naar geluk en het bieden van kansen aan dergelijke zoekers, genereert altijd de energie om ergens iets moois van te maken. Mensen zetten zich in, als ze verwachten in iets hun geluk te vinden. Dat is mijn levensfilosofie.
   Ik wil hiermee overigens niet zeggen, dat wij zelf ook niet op ons eigen geluk moeten letten, maar dan wel graag met een open en eerlijke houding tegenover die andere gelukzoekers.

  6. Merkel lapt keihard het Dublin akkoord aan haar laars!
   Immigranten moeten volgens dit akkoord asiel aanvragen in het eerste land waar ze de EU binnenkomen; en die wetgeving is nog steeds geldig en daarom wil Seehofer terecht dat de wet wordt gehandhaafd.

   Merkel vindt blijkbaar dat wetten niet voor haar gelden. Daar denken gelukkig steeds meer Duitsers en andere Europeanen heel anders over. Weg met de wetsovertreder Merkel.

  7. Verstandige taal van de auteur. Gek dat de politiek maar niet door heeft (zou er dan toch echt een Coudenhove-Kalergi plan bestaan?). En ja daar zie je dan 10 miljard staan. De ‘immigratie’ kosten per jaar hier in Nederland…
   En dan te bedenken beste mensen dat we moeten doorwerken omdat anders de ‘extra’ kosten van de vergrijzing in 2060 – 12 miljard euro – niet te betalen zijn…. Welnu, dan weten we waar we dus echt voor moeten doorwerken… De immigratie!
   Om het nog leuker te maken: die immigratie is ‘bedoeld’, zegt men, tegen de vergrijzing…
   Tja, je zou zeggen: bedoeld om de vergrijzing betaalbaar te maken. Als ze zouden werken, ja. Maar velen beginnen voornamelijk in een uitkering en weten het: daar kom je na drie jaar niet meer uit. En… ook zij vergrijzen. Dus – de politieke oplossing in dit vergrijzingsverhaal – doorwerken, gij Hollanders tot ge er bij neervalt!!
   Pardon – Nederlanders…
   Medelanders?

  Comments are closed.