Dit kan Wilders toch niet pikken?

  8
  404

  Leestijd: 0 minuten.

  De Russische president Vladimir Poetin is volgens Geert Wilders een ‘vriend’, want ‘een bondgenoot in de strijd tegen de islam’. Om dat nog eens te onderstrepen reisde de PVV-leider onlangs naar Moskou. Uitgerekend die week koos Poetin uit om kenbaar te maken dat hij over genoeg geavanceerde kernwapens beschikt om de hele aardbol naar zijn mallemoer te helpen. Maar dat vermocht Wilders niet tot een reactie te verleiden, laat staan tot een ander standpunt over de Russische leider.

  Kort daarop werd een in Groot-Brittannië verblijvende Russische ex-spion het slachtoffer van een gifgasaanval. Volgens de Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson was die door Poetin hoogstpersoonlijk bevolen. Van Wilders geen commentaar.

  Nu beweert diezelfde Johnson dat Poetin het komende WK voetbal in Moskou wil misbruiken zoals Adolf Hitler dat deed met de Olympische Spelen in 1936. “De vergelijking gaat zonder meer op,” zei Johnson vandaag in het Britse parlement.

  Natuurlijk, Johnson is de geestelijke vader van de Brexit en als zodanig een held van populistisch rechts. Maar het gelijk stellen van zijn idool Poetin met de grootste schurk uit de wereldgeschiedenis kan Wilders toch niet onbesproken laten?

  8 REACTIES

  1. De Russen deugen inderdaad niet, wat een verschil met ons beschaafde blanke Arische volkeren. Hoe zit het ook alweer is Europa vanuit Rusland aangevallen, of Rusland vanuit Europa? En laten we wel zijn waren het niet Arisch Europese landen die opkwamen voor de niet Arische mensen in andere werelddelen? Waren het niet de Arische Europeanen die walgden van slavenhandel en braakten van dictators. Zijn het niet de Arische Europese volkeren die eensgezind in opstand komen tegen het economisch uitbuiten van mensen, dieren en het milieu?Ik beklaag me elke dag dat ik niet echt Arisch ben, heb geen blond haar, geen blauwe ogen en beschouw dat als een ondraaglijke last dat ik niet uitverkoren ben te behoren tot het meest edele ras te wereld, het Arische. Wat een verschil met die walgelijke Slavische Russen, jammer dat oom Geert nog niet door heeft dat Russen niet Arisch zijn, maar Slavisch. Als hij dat door daar heeft gaat hij zeker een andere toon aanslaan. Maar ja, als je jezelf beschouwt als de redder van Arische Ingrid en Arische Henk, kun je ook niet al te veel verstand verwachten.

   • U slaat de spijker op de kop. Napoleon en Hitler… Eerst de Fransen toen de Duitsers…
    Natuurlijk, Oost-Europa ziet dat anders, en terecht. Want Stalin deed in eerste instantie enthousiast mee met Hitler, en zo begon de Tweede Wereldoorlog. Van rechts de Duitsers, van links de Russen, politiek zo gekleurd en geografisch zo gebeurd. En Polen werd verdeeld en opgeheven.
    Finland was ook zo’n toetje, Stalin had er zin in.
    Tot Hitler hem bij de kladden greep…
    Ach ja, links of rechts, of het zogenaamde midden, geopolitieke zaken stinken immer. ‘T is geen democratisch stemmen. ‘T is altijd en immer pure machtspolitiek, economisch, militair, eigenlijk met alles wat voor handen. Zwart of wit, danwel geel of gemixt. Arisch of Slavisch danwel mongools of iets anders. In elk mens schuilt een Atilla de Hun, als ie aan de macht is…
    Heel soms wint het goede, dat er ook in de mens verscholen is.
    Heel soms, ‘t is in de geschiedenis eigenlijk een Unicum.
    Ik denk dan aan Mahatma Ghandi.
    Maar hoe vriendelijk als hij ook was, ook hij deed aan machtspolitiek. Sluw, zelfs… Want hij had geen leger. Wel een massa geweldloosheid. En de media. De wereldopinie. En de macht van het niets doen, staken. Het Britse Empire met al zijn macht kon er niets mee.
    ‘T is de mens eigen. Of die nu Poetin, Xi, of Trump heet. Zwart, wit of grijs is…

  2. Ik zou HaSt zeggen: doe je ogen eens open! En wellicht een eyeopener: ben je de MH17 al weer vergeten en het gesjoemel rond het gebruik van doping? En de inval in Oost Oekraïne, en het afpakken van de Krim? Zoals bekend ontkent Poetin altijd: want niet het Russische volk, laat staan Poetin en zijn kliek, zijn de schuldigen, maar de grote boze buitenwereld.

   • Aan Nico,
    Dat zijn toch ook aannames hoor….
    MH17, de regering van de Oekraïne die het luchtruim boven een oorlogsgebied openhoud voor burgervliegtuigen terwijl haar eigen luchtmacht al weken uit de lucht geschoten wordt! Is dat niet opzettelijk vragen om een aanslag – de situatie daarvoor creërend. Opdat de Russen dan beschuldigd kunnen worden? Is dat niet net zo misdadig? Schuldig zijn aan moord?
    Open uw beide ogen, zou ik zo zeggen. Waar twee vechten hebben twee schuld…
    De russisch-sprekende bevolking in Oost-Oekraïne kwam in opstand toen de (ook hun) wettig en democratisch gekozen president door een opstand in West-Oekraïne ondemocratisch afgezet werd.
    Waar haalt u in ‘hemelsnaam’ het idee van ‘inval’ vandaan? Inval door wie? Rusland? Ach kom nou, als je dat gelooft, ziet u de geschiedkundige ontwikkelingen niet, maar gelooft u puur in ‘westerse’ propaganda. Ook dat bestaat. Een eyeopener misschien voor uw zelf?
    Krim. In een burgeroorlog (West- en Oost-Oekraïne) kiest een bevolking in een referenda terug te keren naar haar oorspronkelijke (halve eeuw geleden) grondgebied en land waar ze al eeuwen deel uit van maakte. M.i. Democratisch volstrekt legitiem… Tja, referenda….
    De Oekraïne en het Westen erkent dat niet… Dat probleem hebben we ook hier met de Nederlandse regering. Zie uitslag Oekraïne-referendum in Nederland. Lijkt me toch een ander probleem onder tussen dan de Russen. Nu willen ze het – de Nederlandse regering – helemaal afschaffen.
    Nog een eyeopener?

   • Het is mij geen terugkeer naar de koude oorlog waard Nico.
    En dan zeker niet het onderwerp doping – wel eens verdiept in Engelse wielrenners en doping?
    En weke Russen zijn welk Oekraine binnengevallen?

  3. Er heeft hier al eens een soortgelijk artikel gestaan (Geert en Vlad). Terwijl ik type zie ik het hierboven staan. Beide grote onzin. Post toch ’s wat zinnigers.

   NASCHRIFT REDACTIE: Toen “Geert en Vlad” werd gepubliceerd had de grote Brexiteer Boris Johnson Poetin nog niet met Adolf Hitler vergeleken. Nu wel. Maar daar reageert u niet op.

   • Nou vooruit dan: Boris is gevaarlijk bezig. Hij wil de koude oorlog doen herleven. Ik niet!

    • @HaSt,
     Boris denkt: als ik Poetin vergelijk met Hitler, vergelijk ik mijzelf met Churchill. Inderdaad, u heeft gelijk. Het lijkt er op dat ‘bepaalde’ krachten bezig zijn de koude oorlog te laten herleven voor eigen politiek gewin. Maar deze vergelijk – 1936 – vind ik toch ernstiger….
     Kwam er niet 3 jaar later niet een hele hete oorlog van? Zou het niet verstandiger zijn een beetje te dimmen? Voordat er echt ongelukken van komen…

  Comments are closed.