Een nieuw begin

Tot de goede voornemens voor het nieuwe jaar behoort niet zelden afvallen. Bij Emile Roemer hoeft dat niet. De leider van de SP had met de verkiezingen in zicht al gezorgd voor een fitter uiterlijk. Hij doet er nu een schepje boven op. Een nieuw jaar, een nieuw begin. De SP lanceert een website, Klaaromteknokken.nl, waarop Emile in een filmpje een en al strijdlust is.

frontbencher/henk van lierop/emile roemer

Poster SP bij vorige verkiezingen

Poster SP bij vorige verkiezingen

Alleen de naam klinkt niet zo nieuw. Diederik Samsom lanceerde bij zijn poging om herkozen te worden als leider van de PvdA een campagne met de slogan “Doorknokken”, maar daarmee redde hij het dus niet.

En wat te denken van de foto, die als een soort verkiezingsaffiche in het oog springt bij het openen van de site. Daar wordt Emile omringd door de mensen die hoog staan op de lijst van de SP. Meestal kiezen de partijen ervoor om één persoon, de leider, prominent af te beelden, zoals bijvoorbeeld Mark Rutte van de VVD. En dat was bij de vorige verkiezingen ook nog zo bij de SP. (zie foto’s)

Poster D66 in 2012

Poster D66 in 2012

Wil de SP uitstralen dat de partij als een man achter Emile staat, nadat ontevreden fractieleden naar de pers waren gestapt om hun beklag te doen over het gebrek aan kwaliteit bij hun leider ? Of wil de SP uitstralen dat Emile er niet alleen voor staat ? Dat laatste lijkt mij in de campagne koren op de molen van de tegenstanders, want zij zullen suggereren dat Roemer het niet alleen aan kan.

Poster CDA bij vorige verkiezingen

Poster CDA bij vorige verkiezingen

Advertentie

Eén reactie

  1. Annemarie Kersten

    Wat een onzin. Zo lust ik nog wel een dozijn van interpretaties. ’t Is gewoon een prachtige en krachtige foto.

×

Reacties zijn gesloten.