Helft D66-kiezers wil dat partij met CU gaat regeren

  1
  469

  Leestijd: 1 minuten.

  Een nieuwe peiling van Maurice de Hond. Dit schrijft hij erover:

  “Nog steeds zijn de verschuivingen in politieke voorkeur klein, maar het patroon is wel consistent. SP staat nu op 3 zetels verlies (11), CDA op 2 (17). Forum voor Democratie staat nu op 5 zetels. Ontwikkelt zich steeds meer als een electoraal alternatief voor de PVV.

  Als die partij er niet was zou de PVV nu niet maar slechts 1 zetel hoger staan dan bij de verkiezingen (21). 60% van de PvdA kiezers vindt dat die partij wel tot de regering zou moeten toetreden. (Van degenen die in 2012 wel PvdA hebben gekozen, maar nu niet is dat 51%).

  Rond 60% van de kiezers van VVD en CDA zijn tegen het opheffen van de blokkade met de PVV. 50% van de D66-kiezers vindt dat die partij met de ChristenUnie moet willen gaan regeren en 43% vindt dat niet. 

  Van alle mogelijke uitkomsten van de kabinetsformatie scoort VVD, CDA, D66, PvdA het hoogst. 48% van de Nederlanders beoordeelt dit als een positieve uitkomst. Als er een minderheidsregering komt wordt door maar 25% positief beoordeeld. Zakenkabinet of nationaal kabinet ook. 40% zou de uitkomst “nieuwe verkiezingen” positief beoordelen.

  Mochten er nieuwe verkiezingen komen dan geeft 75% aan hetzelfde te zullen gaan stemmen als op 15 maart. Bij SGP, PVV, PvdA, FvD, VVD zien we scores van 80% of hoger. Bij GroenLinks, SP, Partij voor de Dieren en 50PLUS is de score onder de 70%.”

  1 REACTIE

  1. FvD en PVV: lijkt mij prima samen te gaan. Gaat Geert zich misschien ook een beetje meer verdiepen in de totale politiek en minder schreeuwen alleen over Moslims, dat weten we al!
   Misschien ook nog ooit samen gaan, hoewel FvD op zichzelf nu al verdubbeld!
   Snap niet als j6 van de l10 menseen vindt dat Wilders aan tafel moet komen zitten, het toch niet gebeurt. Ka alleen in Nederland. Wens ze veel succes met het formeren van een kabinet!

  Comments are closed.