Keizer treedt af, Rutte respecteert besluit

  0
  121

  Leestijd: 0 minuten.

  VVD-voorzitter Henry Keizer, die al weken onder vuur lag vanwege financiële malversaties, treedt af. Hij heeft dat donderdag bekendgemaakt. Eerder al legde hij zijn functie tijdelijk neer omdat hij in opspraak was geraakt. De integriteitscommissie van de VVD zou zich buigen over de aantijgingen tegen hem. Die waren afkomstig van het onderzoeksplatform Follow the Money. Keizer werd ervan beschuldigd dat hij als begrafenisondernemer voor een prikje een zeer winstgevend crematiebedrijf had opgekocht, waarbij hij bovendien een dubbele pet droeg.

  Morgen begint begint in Arnhem een VVD-congres waar Keizer als partijvoorzitter zou worden herkozen (hij was de enige kandidaat). In een persverklaring noemt Keizer dit nu ”een onwenselijke situatie”, gezien alle commotie rond zijn persoon.

  VVD-leider Mark Rutte, die Keizer eerder ”zeker integer’ noemde en net als de rest van de partijtop voluit achter hem bleef staan, spreekt nu van “een moedig besluit” en zegt de stap van de partijvoorzitter te respecteren.