Kikker in je bil

  1
  335

  Leestijd: 0 minuten.

  Geert Wilders is vandaag opnieuw in Moskou gearriveerd. Hij gaat daar op verzoek van minister Blok van Buitenlandse Zaken proberen de relatie met de Russen te verbeteren. Vanmiddag heeft hij een gesprek met president Poetin. Meldt Wilders zelf op Twitter.

  Het bovenstaande is niet waar. Wel dat het op Twitter staat, maar niet de inhoud. Het is een 1-april-grap van Wilders.

  Een paar weken geleden – vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen – klopte het wel, althans gedeeltelijk. De PVV-leider bevond zich toen wel degelijk in Moskou om aldaar de ‘hysterische Russofobie’ te bestrijden. Niet op aandrang van de Nederlandse regering, maar op eigen initiatief. Een ontmoeting met Poetin had hij niet. Die had vast wat anders te doen dan een oppositie-Kamerlid uit een onaanzienlijk EU-landje ontvangen. Wilders bezocht wel de Doema, het Russische parlement, maar dat bezoek leidde tot weinig ophef, niet in Nederland en al helemaal niet in Rusland. En daarna ging hij weer naar huis.

  Heeft die Rusland-trip van de PVV’er van toen dan helemaal niets opgeleverd? Jawel hoor. Want zonder die reis had hij zijn 1-april-grap van vandaag nooit kunnen maken.

  1 REACTIE

  Comments are closed.