Krijgt Trump nu zijn Watergate?

  0
  89

  Leestijd: 1 minuten.

  Rusland heeft bezwarende informatie in handen over de aanstaande Amerikaanse president Donald Trump, zo meldt CNN. Als die informatie zou kloppen heeft Moskou genoeg materiaal om Trump te chanteren.  De documenten zouden deels afkomstig zijn van een voormalig medewerker van de Britse geheime dienst MI6, die nu een consultantsbureau heeft.

  De Amerikaanse veiligheidsdiensten FBI, CIA en NSA hebben eind vorige week zowel president Obama als Trump op de hoogte gebracht van het feit dat er in Moskou mogelijk belastende documenten en videofilmpjes aanwezig zijn die later tegen Trump kunnen worden gebruikt.

  Trump zelf doet alles af als laster en “nepnieuws”. Het vervelende alleen is dat dit de zoveelste keer is dat hij in opspraak komt, of de feiten nu kloppen of niet. Zonder bewijzen zal het zeker onvoldoende zijn om Trump van zijn presidentschap af te houden. Het lijkt in elk geval zeker dat er niet in Moskou is gelekt, waarom zou je je beste kaarten vrijwillig voortijdig op tafel leggen nietwaar?

  Het vervelendste in de beschuldigingen is nog niet dat Trump de presidentiële suite in het Ritz Hotel in Moskou hebben afgehuurd om het bed te laten beplassen door een stel prostituees. In dat bed hadden voordien president Obama en zijn vrouw geslapen. Het vervelendste is dat uit de documenten zou blijken dat het team van Trump tijdens de campagne al langer contact zou hebben gehad met Moskou.

  Tot nu toe werden de Russen vooral beschuldigd van het hacken van de computers van het team van Hillary Clinton om te proberen de verkiezingen te beïnvloeden richting Trump. Moskou ontkent ook maar iets met de campagne van beiden te maken hebben gehad, maar de mist blijft hangen.

  Trump mag zich er weer uit redden vandaag, hij heeft immers een vriend van Poetin benoemd als minister van Buitenlandse Zaken, voormalig Exxon-topman Rex Tillerson en het ruikt naar nepotisme dat hij zijn schoonzoon Jared Kushner als persoonlijk adviseur wil (weliswaar onbetaald om die schijn van nepotisme te omzeilen).

  Opmerkelijk is ook dat het verhaal van CNN mede is geschreven door Carl Bernstein, die samen met Bob Woodward in de jaren zeventig de Watergate-affaire aan het licht brachten. Daardoor moest de toenmalige president Nixon aftreden.

  Kortom, Trump was tijdens de campagne al controversieel, het ziet er naar uit dat deze lijn bij het begin van zijn presidentschap wordt doorgetrokken. Wordt vervolgd….