Leve de democratie!

  7
  334

  Leestijd: 0 minuten.

  Datsja-gate heeft weer eens duidelijk gemaakt dat we in een gezegend land leven.

  Een minister wordt betrapt op een leugen. Nepnieuws, ontmaskerd oor een krant. Vervolgens schieten de coalitiepartijen in de vededigingsstand. Het viel wel mee, in de zaak had de minister gelijk, we moeten de eerste Rus die zijn ongelijk bekent nog tegenkomen. Enfin, de riedel is bekend.

  Dat is de eerste fase.

  De tweede fase wordt deftig de ‘eigen dynamiek’ genoemd. Dat wil zeggen: er is geen houden meer aan. De minister treedt af en de premier krijgt op zijn lazer.

  We klagen graag over de geloofwaardigheid van de politiek. Soms terecht, als ze weer eens het speelveld van de leugen en de halve waarheid is. Maar dinsdag was toch een klein feestje. De leugen wordt niet verbloemd. De leugenaar is gestraft.

  Kan de potentaat van het Kremlin nog een puntje aanzuigen. Daarom: twee hoeraatjes voor de democratie!

  7 REACTIES

  1. Niet alleen die potentaat van het Kremlin kan er een puntje aan zuigen. Vandaag werd bekend, dat Trump inderdaad een pornoster (hoezo “ster”?) heeft betaald voor het verzwijgen van hun relatie in de beginjaren van zijn huwelijk. Dat ontkende hij tot nu steeds. Gisteren werd Rutte door Baudet ondervraagd over het chantabel zijn van Zijlstra. Het antwoord was vaag en ik vind dat Baudet gelijk had met zijn suggestie. En wat gebeurt met Trump die m.i. ook jarenlang chantabel was? Tot nu helemaal niets, behalve dat hij nog ongeloofwaardiger is dan hij al was. Nederland onderscheidt zich positief en zou dat diplomatiek moeten gebruiken.

  2. kleine rectificatie in de 1-na-laatste alinea:

   “Soms terecht, als ze weer eens het speelveld van de leugen en de Halbe waarheid is.” 🙂

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here