PvdA-kiezers waarderen oplossing lerarensalarissen

  2
  393

  Leestijd: 1 minuten.

  Een nieuwe peiling van De Hond. Dit schrijft hij erover:

  “De electorale situatie verandert van week tot week amper. FvD staat op 5 zetels winst, PvdA op 3 sinds de verkiezingen. De grootste 6 partijen staan ieder op 1 of 2 zetels verlies.

  Het grootste deel van de kiezers beoordeelt het positief dat VVD en PvdA een oplossing gevonden hebben over de begroting en de verhoging van de lerarensalarissen. Bij de PvdA kiezers is dat 82 procent.

  28 procent van de Nederlanders wil het raadgevend referendum afschaffen. Bij kiezers van CDA en VVD is dat ongeveer de helft. Bij kiezers van D66 ongeveer een derde. Bij kiezers van PVV, SP, 50PLUS en FvD is slechts een heel klein percentage voor het afschaffen van het raadgevend referendum. Wordt naar opleiding gekeken dan blijkt bijna 40 procent van de hoogst opgeleide kiezers voor het afschaffen van het referendum te zijn en 15 procent van de laagst opgeleiden.

  59 procent van de Nederlanders is voor een gekozen burgemeester. Alleen kiezers van PvdA en GroenLinks zijn dat niet in meerderheid. D66-kiezers zijn voor 60 procent voor het kiezen van de burgemeester. Bij een mogelijke uitruil van het raadgevend referendum tegen de gekozen burgemeester reageert 26 procent positief en 38 procent negatief. Kiezers van D66 reageren voor 47 procent positief en 21 procent negatief.”

  2 REACTIES

  1. @Redactie,

   Goedemorgen,

   Excuus, Ik verwijs naar uw artikel op dag 172, daarin wordt dieper ingegaan op het feit van de uitruil en de gekozen burgermeester. Als ik eerder schrijf “zoals dit artikel meldt” geldt dus niet voor dit artikel, maar die van dag 172.

  2. Waardeloze uitruil.
   Ipv (nationaal) raadgevend referendum, (plaatselijke) invloed en zoals dit artikel meldt, is het dan nog afwachten of de burger daarin ook nog wat te zeggen heeft.
   Gezien de heersende regentenmentaliteit van onze partijen zullen ze plaatselijk dit ook wel weten te omzeilen. Als dat laatste het geval is, is er m.i. helemaal geen sprake van uitruil.
   Want wat voor directe invloed van de burger komt er dan voor terug?
   Helemaal niets…

  Comments are closed.