Zelfs VVD-achterban gelooft niet in terugkeer voorzitter

  0
  273

  Leestijd: 0 minuten.

  In een nieuwe peiling van Maurice de Hond verandert er niets in stemvoorkeur ten opzichte van twee weken geleden. Uit zijn onderzoek blijkt dat slechts 10 procent van het electoraat gelooft dat Henry Keizer integer heeft gehandeld met zijn zakendeal. Weinig kiezers geloven dat hij nog terugkeert als voorzitter. Ook onder VVD-stemmers rekenen daar weinig op.

  Dit schrijft De Hond erover:

  “Ook de onrust over het al dan niet integer optreden van voorzitter Keizer van de VVD heeft geen electorale gevolgen gehad. Eigenlijk is de situatie nu al twee maanden zeer stabiel.
  Het lijkt er op dat pas bij het aantreden van een kabinet de kiezers hun keuzes van 15 maart jl gaan heroverwegen.

  Het overgrote deel der kiezers denkt dat Henry Keizer niet integer heeft gehandeld en verwacht niet dat hij terugkeert als VVD-voorzitter. Alleen de VVD-kiezers zijn hierover wat minder uitgesproken. Maar ook van hen denkt maar 17% dat hij als voorzitter van de VVD terugkeert.

  43% denkt dat de kans (vrij) groot is dat er een gewapend conflict tussen de VS en Noord-Korea komt. De meesten vinden dat de VS zich moet beperken tot het versterken van de financiële boycot.”