1 op 5 stemmers verwacht veel van Klaver

  0
  91

  Leestijd: 1 minuten.

  Ruim een vijfde van de lezers van frontbencher.nl/ verwacht dat Jesse Klaver van GroenLinks hoge ogen gaat gooien bij de verkiezingen in maart volgend jaar. Ook Henk Krol van 50PLUS wordt goede kansen toebedeeld. Dat blijkt uit de frontbencher-poll (gehele uitslag onderin artikel).

  De vraag wie de grote positieve verrassing gaat worden in de komende verkiezingen, werd bijna 2000 keer beantwoord. Daarvan ging 22 procent (428 stemmen) voor de stelling: “Jesse Klaver. Fris, jong en vol optimisme. Nederland is toe aan een nieuw gezicht en een nieuw geluid.”

  Ook de leider van 50PLUS, Henk Krol, scoorde met 19 procent (370 stemmen) goed. Deze stemmers kozen voor de stelling: “Henk  Krol. Zijn succes zal schuilen in zijn doelgroep: ouderen. Ze geloven gevestigde partijen niet meer en wenden zich massaal tot 50PLUS.”

  Minder stemmers verwachten dat “Pechtold met een klinkende zege een kroon op zijn werk gaat zetten” (8 procent, 151 stemmen) of dat “Emile Roemer eindelijk op tijd gaat pieken” (8 procent, 150 stemmen). Ook Gert-Jan Segers, de “goede nieuwkomer bij de ChristenUnie” gooit vooralsnog minder hoge ogen (7 procent, 134 stemmen).

  Dit laatste moet overigens relatief worden bezien. 7 procent van het electoraat staat namelijk wel gelijk aan ongeveer 15 zetels en dat zou voor de ChristenUnie een verdubbeling zijn van het aantal dat nu ongeveer in de peilingen wordt behaald.

  De categorie “Een ander” kreeg de meeste stemmen, namelijk 38 procent (753 stemmen). Wil je alsnog laten weten wie volgens jou dé verrassing wordt bij de komende verkiezingen, laat dat dan weten op onze facebook-pagina. Als je wilt, mét motivatie.

  Ook kun je alweer stemmen op onze nieuwe poll: Rutte moet de volkswil respecteren voor wat betreft het associatieverdrag met Oekraïne.

  img_0290

  Bekijk hier het volledige overzicht van alle peilingen

  Volg Frontbencher op twitter

  Like Frontbencher op Facebook