9 op 10 kiezers denken dat VVD en PvdA er uit gaan komen

  0
  69

  Leestijd: 1 minuten.

  Liefst negen op de tien kiezers denken dat de VVD en de PvdA er samen uit zullen komen bij de lopende kabinetsonderhandelingen. Dat blijkt uit onderzoek van Ipsos Synovate.

  In de eerste peiling van Synovate na de verkiezingen is de VVD nog steeds de grootste partij, met 42 zetels. Dat is er 1 meer dan de partij er nu heeft in de Tweede Kamer. De PvdA is met 36 zetels de tweede partij van het land. De sociaaldemocraten hebben er 38 behaald bij de verkiezingen. In de peiling hebben beide partijen samen een meerderheid van 78 zetels.

  De VVD en PvdA zijn nu drie weken in onderhandeling, maar wat vinden de kiezers van deze samenwerking en een mogelijk toekomstig kabinet van deze partijen? Maar liefst negen op de tien kiezers denken dat de VVD en de PvdA er samen uit zullen komen bij de kabinetsonderhandelingen. Onder PvdA- en VVD-kiezers geldt dit vrijwel voor iedereen.

  Gemiddeld geven de kiezers een 6,1 als er gevraagd wordt het vertrouwen in een toekomstig kabinet van VVD en PvdA uit te drukken in een cijfer van één tot tien. VVD- en PvdA-kiezers hebben het meeste vertrouwen (6,9). PVV- en SP-kiezers hebben veel minder vertrouwen. Zij geven respectievelijk een 4,2 en een 5,1.

  De VVD en de PvdA hebben maandag in de formatieonderhandelingen een deelakkoord gesloten. Zes op de tien Nederlanders zeggen bekend te zijn met de inhoud van dit akkoord.

  Volg Frontbencher.nl op Twitter

  Volg Frontbencher.nl op Facebook