Abou Jihad

  4
  284

  Leestijd: 0 minuten.

  De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb moest zich in de gemeenteraad verantwoorden voor zijn uitspraak dat in elke moslim een salafist zit. Een jihadist was bovendien iemand die vroeg opstaat om iets moois te verrichten. Zoals de burgemeester van Rotterdam.

  Briljant of blunder? Wilde hij salafisme uit het ultra-radicale verdomhoekje halen en ‘inkapselen’ of was het een doorzichtige poging om moslim-kiezers te paaien? Zijn zieltogende PvdA kan tenslotte bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart elke stem gebruiken.

  Vermoedelijk beide. Maar misschien had Abou Jihad toch even moeten nadenken. Over de wolf bijvoorbeeld, die graag schaapskleren aantrekt.

  4 REACTIES

  1. Aboutaleb is eindelijk uit de kast gekomen. Hij had natuurlijk altijd al een dubbele agenda: zijn moslimgeloof als hoofdzaak, en daarnaast de goed gespeelde rol als burgemeester van de tweede stad van Nederland. In de afgelopen jaren heeft hij een enorm netwerk opgebouwd, wat hem van pas komt na zijn werk in de moslimwereld na het burgemeesterschap.
   Jihad, een mooie job aan het begin van de dag volgens Aboutaleb! Ammezolen, pertinente leugen! Salafisme:iedere moslim is een beetje salafist, Allah behoede Nederland daarvoor. Salafisme, of Wahabietisme, is de leer volgens welk de burgers in Saoedi Arabië moeten leven. Het ergste wat een land kan overkomen. De islam als vredebrenger, wie verzint dat?!
   Aboutaleb is he-le-maal door de mand gevallen. Wat een Ianus-kop.

  2. Ik deel de mening van de auteur.
   Om eerst – voor kerst – als burgermeester op te roepen het moslimdebat vooral niet met de verkiezingen in Rotterdam te voeren en vervolgens op kerst – voor een christelijke interviewer uit genoemde ‘hoek’ – op persoonlijke titel een lans voor salafisme te breken vind ik werkelijk gotspe.
   Daarbij vergoelijkt meneer een religieuze richting die bekend staat als ‘teruggaan naar het begin der middeleeuwen’ met alle niet-integratie problemen tot gevolg…
   Blijft het feit dat behalve de vriendelijke richting (jihad) er wel degelijk ook een zeer onvriendelijke richting naast bestaat, wat het m.i. erg dubieus maakt. Vele moslim-ouders zijn er niet blij mee, zij zagen hun kinderen daardoor naar Syrië vertrekken dankzij predikers uit die ‘hoek.’ Zij zijn hun kinderen verloren… Ook dat is een waarheid en het draagt dezelfde naam. Salafisme.
   Vele moskeeën uit de vier grote steden staan achter zijn uitspraken en hebben laatst hun steunbetuiging officieel kenbaar gemaakt. Reken maar dat dat een vorm van stemadvies is, ook al zal dat officieel niet zo luiden. Aboutaleb heeft zijn (politieke) doel bereikt.
   De PvdA speelt gewoon keihard – onder ‘persoonlijke’ titel – de religieuze salafistenkaart uit.
   Ik kan er niets anders van maken. Een zeer bedenkelijke ontwikkeling ook…
   Politiek religieus salafisme sluipt hierbij de politiek in via de grote moslims gemeenten in de vier grote steden. En de PvdA doet hier bij monde van een ‘Nederlandse’ burgervader net zo hard aan mee als een ware ‘moslim’ SGP. Zo verwatert zij plaatselijk steeds meer in een partij van religieuze allochtonen. Aboutaleb startte m.i. een politieke ‘PvdA’ jihad terwijl hij anderen opriep dat juist te laten. Heel dubieus en verre van ‘politiek’ onschuldig. Dit zijn m.i. echt geen onschuldige religieuze woordspelletjes meer.
   De timing is te perfect.. Het politieke platvorm ook.

   • Toevoeging: ‘de hoek’ waarover ik het heb is de orthodoxe religieuze stroming. Zowel de SGP als het salafisme. Via het een probeert dhr. Aboutaleb het andere politiek bespreekbaar te maken. Vandaar ook dat hij zijn interviews via kerst en orthodox christelijke kanalen start.

  3. Persoonlijk til ik niet zo zwaar aan zijn uitspraak en ik denk, dat ik wel weet wat hij ermee bedoelt – en dat is niet iets verkeerds of gevaarlijks. Desalniettemin is het geen verstandige uitspraak en het zal het hem gezichtsverlies opleveren.

  Comments are closed.