Akerboom

  5
  1699

  Leestijd: 0 minuten.

  Erik Akerboom (59) moet een ongelooflijk bekwaam man zijn. Wat hij allemaal niet geweest is! Directeur Rechtsorde AIVD (inlichtingendienst), korpschef Brabant Noord, nationaal terrorismecoördinator, hoogste baas defensie en sinds 2016 leider Nationale Politie.

  En nu wordt hij de nieuwe chef van de AIVD. Weer een mooie stap op de carriereladder. Bij deze van harte.

  En toch, er knaagt iets. Akerboom zat nooit ergens lang. Omdat hij zo ongelooflijk bekwaam was en steeds weer een andere topfunctie om zijn talenten schreeuwde? Of omdat hij net op tijd weer weg was?

  Neem de Nationale Politie oftewel de Nationale Puinzooi. Akerboom moest daar orde op zaken stellen. Dat was een klus die voor een normaal mens zijn levenswerk zou zijn. Maar Akerboom stapt na nog geen vier jaar al op. En de klus is nog lang niet geklaard. Het is nog steeds een puinzooi bij de Nationale Politie.

  Zou die ongelooflijk bekwame Akerboom niet vooral een ongelooflijk getalenteerde jobhopper zijn?

  Ps. En als hij toch zo bekwaam zou zijn, kan hij er dan niet effe de belastingdienst bij doen?

  5 REACTIES

  1. Kan overstap van Korpschef Nationale Politie NP naar hoofd AIVD bepaald geen carrierestap noemen.
   Bouwman werd immers na AIVD kwartiermaker en later baas NP

   • @Van Bemmelen
    Akerboom en Bouwman zijn exponenten van het banencarroussel. De posten zijn de knikkers in hun carrièrepad. Deze generalisten weten steeds minder van steeds meer, totdat ze niets weten van alles. Ze hopen dat de sub-top de posten draaiende houdt, maar zitten nooit zo lang dat ze verantwoordelijk worden voor de puinzooi.

  2. De carrousel van mislukte ambtenaren draait vrolijk verder
   Na 4 nog niets van de politie gemaak, gauw wat anders gaan doen
   Het zelfde geldt voor Schoof die ook na 1 jaar maakt dat hij weg komt bij de AIVD geen eer aan te behalen en de volgende mislukkeling treed aan

  3. Nuijsenburg registreert een fenomeen dat je wel vaker ziet bij carrièristen. Ben Verwaaijen, die meeschreef aan het programma van de VVD, was er ook zo een die tijdig een zinkend schip verliet. Hij surfte omhoog via Philips Data System, British Telecom en Alcatel-Lucent.
   Een superieur van mij zei ooit dat een carrièrist er voor waakt dat hij nooit onmisbaar wordt in zijn huidige functie. Want als je werkelijk het verschil maakt, laten ze je niet los.

   Maar Akerboom heeft ontegenzeggelijk zijn fysionomie mee. En zolang er geen aanslagen komen moet Nuijsenburg maar bewijzen dat Akerboom niet een goed manager is.

  Comments are closed.