Alarm in Hawaï

  2
  191

  Leestijd: 0 minuten.

  De inwoners van Hawaï moesten laatst rennen voor hun leven. Ze moesten meteen in de schuilkelders. Er zou een raket zijn afgevuurd op het tropische paradijs van surfers en zonaanbidders.

  De paniek was groot want Hawaï ligt in het schootsveld van de lange afstandsraketten van de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un, het ‘raketmannetje’ met wie president Donald Trump aan het nucleair armpje drukken is.

  Het bleek uiteindelijk  loos alarm, veroorzaakt door een ‘menselijke fout’. Er komt nu, zoals altijd in dit soort gevallen, een ‘diepgaand onderzoek’. Misschien kan dat onderzoek uitgebreid worden. Naar die ‘menselijke fout’ in het Witte Huis.

  2 REACTIES

   • Helemaal mee eens, HaSt. Alsof Kim zo’n lieverdje is…
    Duidelijk een persoonlijke mening die verder niets met het onderwerp van doen heeft. Op het moment dat Kim Europa gaat bedreigen piept ‘men’ wel anders…
    Overigens, hoewel de focus op de menselijke vergissing ligt, zag ik op het nieuws wel hoe onvoorbereid men was. Een schuilkelder die op slot zat bij voorbeeld. Wellicht was deze onverwachte ‘oefening’ wel goed…
    Het geeft ook aan ‘hoe’ straks dit gaat ‘leven’ onder de bevolking. Over een jaar of twee, zo verwachten specialisten, kan Kim de intercontinentale raketten in productie nemen. Zo’n 6 per jaar uitgerust met waterstofbommen die net zo makkelijk Parijs, Londen, Amsterdam kunnen bereiken als Hawaï, LA of New York.
    Eens bezien waar dan de ‘menselijke’ vergissing zetelt…

  Comments are closed.