Alleen is maar alleen

  2
  480

  Leestijd: 1 minuten.

  Daar zit je dan. Moederziel alleen. Femke Merel van Kooten moest het allemaal zelf gaan doen, toen ze afgelopen zomer als lid van de Tweede Kamer uit de Partij voor de Dieren stapte.

  Na de bij afsplitsing te verwachten verwijten van “zetelroof” valt zij op door haar ijver. De 36-jarige Femke slaat geen enkel belangrijk debat over. Ze moet het, als fractie van slechts een persoon, doen met één assistent. Haar echtgenoot en haar schoonmoeder zijn onbetaalde medewerkers in het Kamergebouw.

  De 36-jarige Femke van Merel valt niet alleen bij journalisten op door haar doorzettingsvermogen, maar ook bij collega-Kamerleden. Henk Krol, de fractieleider van 50PLUS die vlak bij haar zit in de grote zaal van de Tweede Kamer, stak de afgelopen tijd bemoedigend een duim omhoog als er weer een motie van Femke werd aangenomen.

  Ondertussen vroeg Femke zich wel af hoe haar politieke toekomst eruit zou zien. Moest ze een nieuwe partij oprichten? Goede raad was niet duur. Henk Krol wilde als politieke veteraan Femke, die pas sinds 2017 in de Kamer zit, wel helpen. Hij bracht haar in contact met Jan Nagel, de peetvader van 50PLUS met een ruime ervaring in het oprichten van partijen.

  Dat leidde niet tot weer een nieuwe partij. Femke vreesde dat ze bij de volgende verkiezingen stemmen tekort zou komen voor een zetel. De stemmen van de mensen die op haar stemden, zouden dan verdeeld worden over restzetels en misschien wel terecht komen bij partijen waar Femke juist fel tegen is. Dan was het toch maar beter om je aan te sluiten bij nieuwe politieke vrienden.

  En die bleek ze te hebben. Net als de Partij voor de Dieren is ook 50PLUS als ouderenpartij voor een leefbare aarde voor de (klein-)kinderen. Femke voelt zich meer verwant met 50PLUS dan met bijvoorbeeld GroenLinks. Nu blijkt dat ze al sinds december lid is van de partij van Henk Krol. Het moet raar lopen, als Femke bij de volgende verkiezingen niet op de lijst staat van 50PLUS, de partij die er alles aan wil doen om ook jonge stemmers te trekken.

  Tot die tijd blijft het aanpoten voor Femke. Voorlopig moet ze het als eenmansfractie blijven doen met steun van één assistent en schoonfamilie. Én met de opgestoken duim van Henk Krol.

  2 REACTIES

  1. @FemkeMerel
   Beste Femke, ik (72jr.) volg met veel belangstelling de Ned. Politiek en met veel respect! Uw grote inzet als echte Volksvert. woordiger.
   U werkt: vanuit het hart en met verstand! Ik wens U ‘n mooie toekomst. Veel succes!
   Grts. v Pieter.

  2. Het is natuurlijk wel zo dat de balans in mankracht en het beschikken over informatie tussen de volksvertegenwoordigers en de overheid totaal in onbalans is. En wat betreft het hebben informatie de volksvertegenwoordigers van de coalitie stukken beter geinformeerd zijn wat het kabinet wil dan de oppositie. Dat laatste betekent wel dat de Kamer volledig informeren een onzinstelling is en het idiote is dat de Kamer geloofd in die onzinstelling.

  Comments are closed.