Amateur

  3
  511

  Leestijd: 0 minuten.

  Een machtsgreep moet je zorgvuldig voorbereiden. Je moet het zwakke punt van je tegenstanders vinden en je strategie daarop afstemmen. Ook is het een vereiste om voldoende betrouwbare medestanders te hebben. En je moet je aftocht organiseren voor het geval de coup mislukt.

  Het beste wat je van Henk Ottens poging om mede-Forumoprichter Thierry Baudet te onttronen kan zeggen, is dat hij dacht dat hij dat zwakke punt had gevonden. De borealist heeft geen zin in praktische politiek. Maar op alle andere punten faalde Otten hopeloos.

  Misschien was het wel te subtiel voor iemand die Henk de Tank wordt genoemd. Intrigeren vergt rafinesse, een coup gevoel voor timing. Wie geeft er nu een verwoestend interview zonder er zeker van te zijn dat hij kan winnen?

  In de machtsstrijd bleek de borealist de echte realist. Otten was de dromer en moet nu genadenbrood eten. Dat is de ultieme vernedering en de prijs voor amateurisme.

   

  3 REACTIES

  1. Leuk bedacht, echter de realiteit is anders. Otten heeft helemaal geen machtsgreep willen plegen maar heeft alleen een onhandig interview in de NRC gegeven. Hij ging ervan uit dat de kritiek die hij al lang rechtstreeks tegen Baudet uitte ook aan de media kon vertellen omdat hij daarin geen kwaad zag, eerder oprecht wilde overkomen. Hij had alleen buiten de hitsige media gerekend, met alle zwaar overtrokken gevolgen van dien.
   Een ding is zeker, Otten heeft niet handig “gemanoeuvreerd”

   • Wat een merkwaardige redenering. Die zogenaamde hitsige media hoefden alleen maar de tekst uit de mond van Henk Otten op te tekenen. En het bommetje was gelegd. Als hij alleen maar oprecht over wilde komen dan was hij toch echt verdwaald in het politieke landschap. De voorman van de VVD kwam niet zo lang geleden met een geheel ander verhaal over de energietransitie en kosten voor de burger in de Telegraaf. Die wist precies waarmee hij bezig was. Henk Otten probeerde Baudet keihard onderuit te halen in het interview. Had hij werkelijk geen benul van de gevolgen?
    Dan ben je inderdaad een politieke amateur. Overigens was ik het volkomen met hem eens.

  2. Peter blijft proberen om het FvD in de beklaagdenbank te zetten en als onbetrouwbaar weg te zetten.
   Het zal mij niet deren; ik blijf FvD-er en ook zo stemmen, net als een heleboel anderen.

  Comments are closed.