Amsterdammer

  8
  933

  Leestijd: 0 minuten.

  Ene Daniel Buter heeft door een reeks van fouten geen Nederlands paspoort en dreigt dus te worden uitgezet. De NOS maakte er een bericht over en noemde hem daarin ‘Amsterdammer’. Dat klopt, want de 19-jarige Buter is geboren en getogen in de Nederlandse hoofdstad.

  Toch twitterde FvD-leider Thierry Baudet: “my god, de propaganda/framing van de NOS kan bijna niet hilarischer”. Want Buter is geen blanke, of in de politiek correcte termen van vandaag: geen ‘witte’. Hij is een kleurling en kan dus, zo vindt Baudet blijkbaar, geen Amsterdammer zijn. Een Amsterdammer is blank, ofwel wit, en heeft Hollandse voorouders. Iets anders valt uit zijn tweet niet op te maken.

  Het is de vraag of Thierry wel alle consequenties van zijn boodschap heeft doorzien. Eén van de populairste symbolen van de vaderlandse identiteit is het Nederlands voetbalelftal, ook wel Oranje genoemd. Dit team bestaat al gauw voor de helft uit donkere spelers (onder wie overigens diverse ‘Amsterdammers’). Gaat Baudet nu rondbazuinen dat de aanduiding ‘Nederlands’ elftal het toppunt van propaganda/framing is?

  8 REACTIES

  1. In Nederland heeft niet het recht, maar de emotie het laatste woord. Als we zo doorgaan ontaardt de rechtsstaat in anarchie en willekeur. Een teveel aan wetten maakt die wetten onuitvoerbaar, zeker als de uitvoerende instanties (justitie en politie) hun taken niet met overtuiging en steun van de regering uitvoeren, maar zich laten intimideren door activisten.

   Op welke grond heeft een jongen wiens allochtone ouders er vandoor zijn gegaan recht op een Nederlands paspoort? Is lamlendige traagheid van de IND een reden voor een generaal pardon of een reden om de IND-leiding oneervol ontslag te verlenen? Misschien is de betreffende jongen een zielig geval waarmee actievoerders makkelijk kunnen scoren. Het leidt af van het feit dat de IND er maar niet in slaagt allochtoon tuig terug te sturen. Waarom kunnen wij niet net als Turkije ongewenste vreemdelingen met een enkeltje naar hun thuisland sturen? Die stille diplomatie van buitenlandse zaken zet geen zoden aan de dijk. Nederland moet niet bang zijn en Marokko onomwonden zeggen dat ze hun tuig maar zelf moeten opvoeden.

  2. Vreemd hoor: een ‘Amsterdammer’ die een verblijfsvergunning moet aanvragen bij de IND? Weleens zo iets gehoord? Zeker een ‘nieuw’ soort Amsterdammer.
   Is ie dan wel Nederlander?
   Of is ie wel Amsterdammer maar geen Nederlander? Kan DAT tegenwoordig ook?
   Overigens: als geldt dat hij een Amsterdammer is omdat hij daar geboren is dan geldt hetzelfde voor een kind dat in Syrië is geboren. IS-kinderen zijn dan gewoon Syriërs. Dus hun terughalen omdat zij inhumaan leven en andere Syrische kinderen daar dan in zo’n situatie laten is niet alleen discriminatie maar ook te gek voor woorden…
   Want IS-kinderen hebben dan de ‘mazzel’ dat hun ouders terroristen waren en Nederland hebben verlaten omdat ze de niet-moslim maatschappij haten…

   Idiote factoren bespeur ik, begrijpt u het nog als je het nieuws en al deze heisa leest? Waarom zou deze man wel Amsterdammer zijn en IS-kinderen… dan geen Syriërs? Als hij mag blijven in Amsterdam mogen zij in mijn ogen in Syrië blijven. Lijkt mij ‘geboorte-technisch’ dus volkomen logisch. Kijk dat scheelt weer een ‘politiek’ probleem. Voilà, opgelost. Simpel toch? ?

   • In Nederland kan je je, nadat je er tenminste vijf jaar hebt gewoond, bij een gemeente laten inschrijven en dus officieel inwoner van je woonplaats zijn, zelfs al heb je geen Nederlands paspoort. Zelfs vanuit puur formeel opzicht is de classificatie “Amsterdammer” dus volledig terecht.

  3. Mmmm, het lijkt mij de interpretatie van de auteur zelf die hier vertaald en gebezigd wordt. Het feit blijft, dat ondanks dat het recht op gelijkheid en anti-discriminatie is vastgelegd in het partij-programma van de FvD tegenstanders bijna altijd de FvD etnisch blijven profileren. Wellicht bij gebrek aan beters?
   Of zou de FvD en dan met name Baudet toch zo racistisch als de pest zijn?
   Ik denk persoonlijk dat die tegenstanders dat wensen…
   En daarom zelf zo ‘kleurrijk’ schrijven… ?

  4. Het is toch vreselijk hoe niet ariers het edele arische ras bevuilen. Zelf schaam ik me diep dat in geen blauwe ogen heb en blond haar, dus niet zuiver arisch. Toen ik nog zwart haar had, hield ik mijn kop elke ochtend in een emmer met waterstofperoxide in de hoop dat ik arisch haar zou krijgen. Hier komt nog eens bij dat ik geen Hollander ben daar ik ben geboren in de generaliteitslanden. Had Adolf toch maar de oorlog gewonnen. Alleen vraag ik me dan af: was Baudet dan wel door de keuring gekomen? Even weer serieus. Het is meer dan een schande dat Daniel Buter de kans loopt het land uitgezet te worden. Hoe die jongen tot heden behandeld is, is ronduit immoreel. Maar ja, robotambtenaren weten niet wat moreel handelen is en politici die robotdenken denken nu eenmaal op de automatische piloot anders moeten ze nadenken en onderscheid maken tussen moreel handelen en immoreel handelen.

   • @De lezers,
    Hierbij ziet u zo’n kleurrijk stukje waar ik in mijn schrijven hierboven (9 dec. O4.59) heb. Bovendien wordt het door deze ‘meneer’ opgesmukt met nazi-etikettering. Het is een (laffe en laaghartige) poging om een politieke vijand te elimineren. ?
    Het zijn m.i. de echte racisten die hier in genetische zaken grossieren… Immers: waar het hart van vol is stroomt de mond van over, luidt een oud boreaals gezegde.
    Deze meneer bewijst dat volmondig met zijn raciale teksten… ?
    En dat doet ie keer op keer….
    https://www.telegraaf.nl/watuzegt/729506571/links-criminaliseert-politieke-tegenstanders

  5. De NOS? Dat zegt genoeg. Onze staatstelevisie die net zoveel liegt en bedriegt als rutte. En zo links is als de pest en overal de boel verdraaid. Ze zien natuurlijk dat de pvv en FvD stijgen in de peilingen en hebben weer wat gevonden en uit zijn context getrokken zoals ze gewoonlijk doen.

   • Hendrie, als ik je reactie zo lees vraag ik me maar één ding af: “Kan deze man überhaupt lezen?”

  Comments are closed.