Asscher wil voorgaan in “gezamenlijke” strijd

  4
  428

  Leestijd: 1 minuten.

  Lodewijk Asscher had zijn ambities niet onder stoelen of banken gestoken. Hij wil de premier worden van dit land, zei hij in een interview, voordat zijn PvdA zaterdag een congres hield.

  Het kon dus voor niemand een verrassing zijn, dat Asscher zaterdag aankondigde zich te gaan kandideren als lijsttrekker bij de komende verkiezingen. Een staande ovatie viel hem ten deel. Die steun zou wel eens kunnen betekenen dat het niet komt tot een strijd om het lijsttrekkerschap. Een strijd die Asscher het liefst uit de weg gaat.

  Na het historische verlies van de PvdA bij de vorige verkiezingen, van 38 naar 9 zetels, gaat de partij het wat Lodewijk Asscher betreft toch weer met hem proberen.

  Hij wil de strijd aangaan om een einde te maken aan een periode met een rechts kabinet. Een strijd die hij samen wil voeren met GroenLinks. Het congres nam zaterdag, met de instemming van het bestuur en de fractie in de Tweede Kamer, een motie aan waarin werd aangedrongen op een “gezamenlijk strijdplan” met GroenLinks.

  Een motie die verder ging en die geen steun had van bestuur en fractie, een gezamenlijke lijst bij de volgende verkiezingen, werd verworpen. Wat een “gezamenlijk strijdplan” toevoegt aan de huidige praktijk in de Tweede Kamer blijft onduidelijk. Beide fracties werken al samen bij de indiening van moties. Bovendien bleek eerder deze week dat de linkse drie – PvdA, GroenLinks, én SP – ook dit jaar willen samenwerken bij de begroting. Dit keer om verlaging van de belasting op winst van bedrijven tegen te houden en meer geld uit te trekken voor zorg en onderwijs.

  Lodewijk Asscher zei als beoogd lijsttrekker in zijn speech niets over de betekenis van de motie over linkse samenwerking. De indieners kunnen dus blijven dromen van een “progressief akkoord” ofwel een gezamenlijk programma, maar hebben niets in handen. GroenLinks vindt een “gezamenlijk strijdplan” een goed idee. Bij die partij komen moties over linkse samenwerking volgende week aan de orde tijdens een congres.

  Ondanks de grote ambities ligt voorlopig voor Asscher alleen lijsttrekker van de PvdA in het verschiet. Of hij de leider wordt op links is sterk de vraag en van een baan als premier kan hij alleen maar dromen.

   

  4 REACTIES

  1. “Hij wil de strijd aangaan om een einde te maken aan een periode met een rechts kabinet. Een strijd die hij samen wil voeren met GroenLinks. Het congres nam zaterdag, met de instemming van het bestuur en de fractie in de Tweede Kamer, een motie aan waarin werd aangedrongen op een “gezamenlijk strijdplan” met GroenLinks”. HAHAHAHA!!!!! Volgens mij komt Rutte niet bij van het lachen, want onze Lodewijk wil minister-president worden met behulp van GroenLinks en de SP. Maar GroenLinks wil de grootste worden en dus zou Jesse een kans maken. Dan komt het moment dat GroteSterkeLeider en Thierry bereid zijn Rutte te dekken tegen het rode gevaar. Rood gaat onderling op de vuist want geen van de drie wil zetels verliezen, maar juist winnen. HAHAHAHA!!!

  2. “Gezamenlijke strijd”
   De uitverkorenen, uit de vriendjes carrousel, zij vallen niet terug tot W.W. met sollicitatieplicht en daarna ‘n Bijstands uitkering en voedselbank. De werkende klasse echter, leverde via de kabinetten van Rutte (met de crisis als excuus!) alle eerder verworven zekerheden in en ondertussen werden, zelfs tijdens deze economische crisis!? de Grote Internationals en hun aandeelhouders rijker. Die ‘participeren’ kennelijk liever niet mee?
   Jammeren helpt echt niet, stemmen op partijen helpt ook niet!
   Stemmen met verstand! op betoond goede! Volksvertegenwoordigers/politici die hun nek uit durven steken, dat helpt wel!

  3. “Gezamenlijke strijd”
   De meeste mensen jammeren liever en laten uit frustratie’s de tot hun klasse behorende Volksvertegenwoordigers nutteloos in de steek en beseffen niet eens dat: Als de VVD straks alweer? de grootste partij blijft?! er dan voor werkenden, gepensioneerden en de zwakkeren in onze maatschappij, echt niets zal verbeteren!
   Immers, De vakbonden zijn al afgebroken
   het pensioenstelsel word afgebroken,
   het zorgstelsel word afgebroken. Alle sociale zekerheid van de werkende klasse word afgebroken en de vaste banen zijn ingeleverd voor flexibele banen en zzp’rs en dit allemaal voor de nieuwe (hogere) status?? als: de door Rutte oh’zo’ misleidend voorgestelde ‘Participerende burgers’ Lees; “Gehorige bange melkkoeien van de staatskas en VVD coalities” met hun falende ministers, staatsecretarissen en hun carrousel van rondkruip bewindslieden en ambtenaren die ongetwijfeld zich waarschijnlijk heel erg dankbaar zullen opstellen? tegenover de hand die hen zo overvloedig blijft voeden, ongeacht de fouten, of erger! die zij hebben gemaakt!
   (zie prestaties? van Wiebes etc.)

  Comments are closed.