Baudet bedoelt het anders

  9
  730

  Leestijd: 0 minuten.

  Ook de man die zichzelf de belangrijkste intellectueel van Nederland vindt, slaat de plank wel eens mis. Gisteren postte Thierry Baudet op Instagram een video die hij vanuit een vliegtuig boven de Afghaanse provincie Uruzgan had gemaakt. “Zoveel respect voor onze militairen hier,” schreef hij eronder.

  Vreemd, want in Uruzgan bevinden zich al sinds 2010 geen Nederlandse militairen meer. Op de sociale media kreeg ‘domme Thierry’ er dan ook flink van langs. Dat hij dat niet wist!

  Maar het duurde niet lang of Baudet liet weten dat er sprake was van een misverstand. Ja, hij had het wel gezegd, maar anders bedoeld. Hij had willen zeggen dat hij groot respect heeft voor de Nederlandse militairen die elders in Afghanistan nog actief zijn. Hij had zich gewoon wat ongelukkig uitgedrukt.

  We hadden het kunnen weten, want het is zijn vaste excuus. Homeopathische verdunning van de bevolking? Anders bedoeld. Vrouwen inferieur aan mannen? Anders bedoeld. Sympathie voor Amerikaanse racist? Anders bedoeld. Belangrijkste intellectueel van Nederland? Dat zal dan ook wel anders bedoeld zijn.

  9 REACTIES

  1. En wat heeft het te betekenen dat de leestijd “0 minuten” is?
   Wordt daarmee bedoeld dat het een waardeloos artikel is?

  2. Ik zie het probleem niet zo met dat zinnetje “Zoveel respect voor onze militairen hier,”
   Is Uruzgan een ander land of zo?
   Daar een punt van maken toont de kinderachtigheid van de anti-Baudet beweging aan.

  3. Baudet heeft nooit gezegd dat hij symphatie voor Taylor heeft, hij wilde begrijpen hoe iemand zulke extreme opvattingen kan hebben, ga geen onzin en leugens opschrijven

   • Als je met iemand gaat dineren wek je natuurlijk wel de schijn dat je sympathie voor iemand koestert. Zeker als je een politicus bent die zich continue in de schijnwerpers wil spelen. Ik heb hem ook niet horen zeggen dat hij de ideeën van de man verafschuwt of zo. Jij wel? Dan lees ik dat graag.
    En dan is vijf uur lang met iemand praten ook nog eens erg lang.
    Laten we niet doen alsof Baudet een psychiater is die de gevoelens wil begrijpen van iemand met griezelige opvattingen.

    • @Petra,
     De schijn van sympathie wekken, klinkt al anders dan de beoordeling en veroordeling die Joop deed in zijn link. Bij Robbert komt het anders over dan bij jou. Dat mag natuurlijk, maar dat laat goed zien dat het een kwestie van interpretatie is.
     Of het sympathie was – zoals jij vermoedt – of interesse om eens te bezien hoe zo iemand nu is met dat soort opvattingen – zoals Robbert vermoedt – zijn twee tegengestelden van hetzelfde feit. Twee mensen die dineren…
     Overigens: je kan iemands politieke overtuigingen verafschuwen maar als persoon toch een gezellige conversatie hebben. Een ‘beul’ kan ook een aardig mens zijn, die heel lief is voor zijn kinderen.
     Misschien hadden ze het maar een een uurtje over politiek en vier uur over vrouwen… Of over het verdriet van het verlies van een dierbare.
     Je weet het gewoon niet, elke conclusie is suggestief naar alle kanten.
     Je kan ook niet beweren dat hij dan niet met zo’n iemand mag praten… Omdat sommige mensen dan de conlusie zoals jij en Joop zouden kunnen trekken. Je kan niet met de hele wereld rekening houden, er is zoiets als een privé leven.
     Verder: het FvD heeft juist het bericht – dus ook namens Thierry – uit laten gaan dat ze ‘die griezellige opvattingen’ ten stelligste verwerpen. Dus wat wil je nog meer? Dat hij het je persoonlijk komt vertelen?

  4. Stemmen op Baudet, anders bedoeld. Maar lieve mensen: stem dan op iemand die betrouwbaar is en zich niet als een semi intellectueel met narcistische trekken gedraagt. Dat moet toch mogelijk zijn! Er blijven naast het Forum Kartel toch genoeg andere partijen over?

   • @Nico,
    Ik zou wel op Ton Doesburg willen stemmen. Wat hij zegt in zijn artikel “Vluchtelingen en immigranten” bevalt mij prima… Maar goed, voorlopig moet ik het toch met mindere ‘goden’ doen. De ‘bedoelingen’ van Thierry Baudet zijn – zie de mening van Fons Kockelmans – nog niet geheel duidelijk. Maar goed, hij is nieuw en moet nog even wennen, denk ik dan. Dat kristalliseert zich wel uit en ik denk dat Thierry het best met Ton Doesburg kan vinden (al is dat wellicht niet wederzijds) althans zeker zijn mening deelt en dat is dan prakties en fijn…
    Tja wat blijft er dan over?
    Wilders? Te veel venijn.. Dat krijg je natuurlijk als je nooit meer vrij over straat kan. Logisch ook. De man wordt continue bedreigd, dat is dus ook Nederland. Zou ik ook niet vrolijk van worden.
    Tja, wie dan als het niet op Ton kan?
    VVD…
    Pfff, die hebben na al die jaren de problemen ook niet echt opgelost. Wel beter dan de rest, althans die ooit regeerden. Links schiet niet op, die laten juist iedereen maar komen. Zij zijn eerder het probleem zelf… Denk? Mmmm, nee daar geloof ik niet zo in. Laten ze vast ook binnenkomen.
    Wat er verder over blijft is sowieso tegen referendum en wat er zit doet er ook niet veel aan…
    Dus misschien dan toch VVD?
    Nee, die vertrouw ik niet meer… Te vaak, te veel, beloftes gebroken. Ze zijn er vooral voor de rijken en dat ben ik niet. Ook geen referendum trouwens. VOC-mentaliteit net als de rest in deze regering.
    Dan maar toch Baudet, bij gebrek aan beters weleenswaar???
    Dat bedoel ik maar. Weet jij, Nico, dan iets beters?
    50Plus, SGP of zo….
    Ben benieuwd, want ik zou het toch echt niet meer weten…

   • Stemmen op iemand die betrouwbaar is??? Dat heeft het grootste deel van de bevolking nog nooit gedaan. Voorbeelden? De treinkaping onder van Agt (CDA)/het kwartje van Kok(PvdA)/de 1000 euro van Rutte (VVD) etc.etc.etc.
    Je moet verbaal handig, sluw, leep, ….etc…. zijn. Leugens al dan niet om bestwil niet schuwen. Daar kicken de meeste mensen op. Het wikkeltje kiest men boven de inhoud.

  Comments are closed.