Baudet heeft helemaal geen tijd om premier te worden

  35
  1438

  Leestijd: 1 minuten.

  De NOS verspreidt, zoals iedereen weet, alleen maar nepnieuws. Ook de andere mainstream media doen er alles aan om de nieuwsconsument op het verkeerde been te zetten met misleidende informatie. Gelukkig beschikt de naar objectiviteit hongerende burger sinds eind vorige maand over een alternatief. Op 31 januari ging namelijk het FvD-journaal van start, en dat brengt uitsluitend berichten die men elders op slinkse wijze onder de pet houdt. Zoals: Nederland wordt overspoeld met migranten. De klimaathysterie loopt de spuigaten uit. Rechters laten hun oren hangen naar de linkse elite. De boeren zijn onze helden. En de EU is iets heel verwerpelijks, daarom: leve de Brexit (en zo snel mogelijk een Nexit).

  De presentatie van dit wekelijkse nieuwsbulletin is in handen van Thierry Baudet persoonlijk, dus wat wil je nog meer. De woorden ‘gezond verstand’ in de leader kwamen me weliswaar ietwat bekend voor, maar je kunt wel overal over gaan zitten kniesoren.

  Nadeeltje van deze aanpak is dat de toch al zeer druk bezette Baudet nu bijna helemaal geen tijd meer heeft voor andere dingen. De Forumleider is, zoals sommigen niet ontgaan zal zijn, ook nog Tweede Kamerlid. Aan die functie kwam hij door tijdgebrek al nauwelijks toe, maar door zijn werkzaamheden voor het FvD-journaal is hij nóg minder in het parlement te bewonderen. Zo ontbrak hij afgelopen donderdag bij het toch niet onbelangrijke Kamerdebat over de afgeblazen verhuizing van de marinierskazerne naar Vlissingen. Ook zijn fractiegenoot Theo Hiddema had zich hiervoor niet kunnen vrijmaken, waardoor FvD op de sprekerslijst schitterde door afwezigheid.

  Gelukkig slaagde Baudet er niettemin in zijn handtekening te zetten onder de SGP-motie van afkeuring die het kabinet bijna de kop kostte. Bijna, maar net niet helemaal, bleek overigens bij een hoofdelijke stemming.

  Eigenlijk maar goed ook dat het zo gelopen is, want stel nu eens dat het kabinet was gevallen. Dan zouden er verkiezingen zijn gekomen en was Thierry binnenkort misschien wel onze nieuwe minister-president. Zijn verloofde is zich al aan het voorbereiden op haar rol als first lady, wist Story onlangs te melden.

  Een prachtig vooruitzicht natuurlijk, Baudet in het Torentje. Maar in de praktijk zie ik het er nog niet van komen. Die man moet, naast tal van andere besognes, elke week het FvD-journaal in elkaar draaien. Die heeft toch helemaal geen tijd om ook nog eens het land te regeren?

  35 REACTIES

  1. OPEN BRIEF AAN BAUDET:

   Geachte heer Baudet,

   als lid van FvD begin ik me steeds meer te ergeren aan uw narcistisch en exhibitionistisch gedrag. De Volkskrant is onder aanvoering van Sheila Sitalsing, Marcia Luyten en Sander Schimmelpenninck een ware lastercampagne tegen u begonnen, maar als er iets van waarheid schuilt in wat Sander vandaag over u beweert, dan moet u ernstig overwegen of u niet – in het belang van de partij – terugtreedt en een ander persoon boegbeeld van FvD laat zijn. 

   Met uw rancuneuze optreden in de Tweede Kamer jaagt u ook potentiële coalitiegenoten in de gordijnen. Neem een voorbeeld aan Martin Bosma, die vlijmscherp en met humor de standpunten van de PVV verwoordt, maar toch gekozen is tot vice-voorzitter van de Tweede Kamer.  

   Nu staat FvD er nog goed voor in de peilingen, maar als u zo doorgaat met idiote uitspraken over allochtonen en vrouwen, dan vrees ik dat de partij zal slinken tot een dwergpartij die niet eens de volgende verkiezingen zal halen.

   • BRIEF AAN DE VOLKSKRANT

    Kort achter elkaar verschenen in uw krant negatieve artikelen van Sitalsing, Luyten en Schimmelpenninck over Baudet, partijleider van FvD.  Uw focus op één politicus wekt de schijn dat uw krant de spreekbuis is geworden van een andere partij zoals Fox News de spreekbuis is van de Republikeinen. De sexueel getinte uitspraken van Baudet van drie jaar geleden worden hem nu nagedragen, terwijl er genoeg politici in Den Haag rondlopen die het ook niet zo nauw nemen met de moraal. In uw eigen bijlagen staan ook ranzige verhalen over liefde, waarvan ik denk: “Moet dat nou?”.  Dit heeft dus niets met moraal te maken, maar alles met beschadigen van een politicus die u niet aanstaat. 

    • @Holleman 4 mrt 9:27
     Zoals te verwachten was, heeft de Volkskrant deze brief niet geplaatst. De krant die zegt dat zij een forum is voor verschillende meningen is in feite een sektarische krant die bepaalt wat het volk mag horen. Zijn verwijt dat op Facebook mensen zich opsluiten in bubbels van gelijkgestemden slaat zo op zichzelf terug. Je kunt veel van frontbencher zeggen, maar hij censureert niet en laat de lezer zelf beoordelen wat nepnieuws is. Waarvoor hulde!

   • @Holleman,
    Heb Sander Schimmelpenninck smerige collum gelezen, van nog lager allooi dan Glasjnet en of Buitenhof VPRO. Neem me niet kwalijk dat ik dit zeg Eric, maar wat ik daar lees kan m.i. alleen van een ‘ziekelijke’ geest komen – ik zou zo’n laag en belachelijke Freudiaanse analyse over alt-right, mastrubatie en ‘het vermogen om geen meisjes te krijgen’ gekoppeld aan Baudet en neonazi’s en jawel: moslimfanaten niet eens kunnen verzinnen. Waar gaat dit over? ?
    Behalve dat het walgelijk seksistisch psychotisch geleuter van Sander zelf is en iets wat Baudet ‘gezegd zou hebben’ – volgens Sander Schimmelpenninck – ‘slechts’ een opmerking tegen een stagiaire. 3 Jaar geleden?!? 3 Jaar…
    Ik snap uw oproep wel, Baudet mag inderdaad wel eens wat ‘diplomatieker’ zijn – dat zou hem sieren en kan de partij zeker wel op dit punt gebruiken maar kom op zeg Eric: Sander Schimmelpennick aanhalen… ? Overigens volstrekt eens wat u over Martin Bosman zegt, dat wel.
    https://www.linda.nl/nieuws/media/thierry-baudet-sander-schimmelpenninck-quote/
    https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/de-boodschap-van-alt-right-is-duidelijk-houd-het-droog-tot-u-een-zuiver-exemplaar-treft~b687e35c/

  2. Ik kan al die mensen die op bodet willen stemmen niet snappen.
   Zien ze niet dat het een fascist is.
   Maar ja het “volk” krijgt de regering die ze verdient…?

   • @Jan Claessen,
    Omdat dhr. baudet helemaal geen fascist is. Hij is namelijk niet anti-democratisch of anti-parlementair. Ik verwijs u naar de link, waarin het begrip fascisme omschreven wordt. FvD is een democratisch parlementair ingestelde partij. Wordt door linkse partijen en Rob Jetten wel zo geframend. Maar dat zijn politieke leugens voor eigen gewin. U wordt denk ik beïnvloed door valse propaganda van ‘links’ ingestelde media. Hierbij voor uw politieke begripsvorming de link.
    https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Fascisme

  3. @Anton
   Baudet praat geen onzin.
   Het klimaatakkoord verwart opwarming van de aarde, milieuproblemen, duurzame energie en politieke afhankelijkheid van energie dusdanig, dat we geld besteden aan zaken die ons Nederlands belang niet dienen:
   1) Onze CO2-uitstoot is verwaarloosbaar ten opzichte van de mondiale uitstoot van CO2 door mens en natuur.  Aan de opwarming die het stijgen van de zeespiegel veroorzaakt kunnen wij dus weinig doen. Besteed het geld liever aan dijkverhoging en verplaatsing van essentiële industrie.

   2) Kerncentrales en kolencentrales zijn net zo duurzaam als wind- en zonne-energie, want hun brandstof is oneindig voorradig. Zij nemen veel minder plaats in in ons kleine land. Besteed liever geld aan de oplossing van de schadelijke restproducten van die centrales.

   3) Breek ons gasleidingennetwerk niet af. Verwarm huizen met welk gas dan ook, maar niet met elektriciteit. Het is efficienter en veel goedkoper.

   4) Zorg dat je goede relaties met Rusland houdt. Afhankelijkheid van China voor materialen die in windturbines en zonnepanelen worden gebruikt is ook niet alles, om maar niet te spreken over de milieuproblemen van die apparaten.

  4. Fons Kockelmans, dank je wel voor deze goed doorwrochte bijdrage! Je hebt mij enorm gesterkt in mijn overtuiging dat ik met mijn lidmaatschap van het FvD een jaar geleden de enige juiste keuze heb gemaakt. Ik ga binnenkort weer verlengen en dan stort ik wat extra in de partijkas van het FvD.

  5. Misschien in het voor iemand als Fons Kockelmans een idee om eens serieus naar Thierry Baudet te luisteren en inhoudelijk commentaar te geven.
   Blijkbaar is dat te hoog gegrepen en is een roddelverhaal het hoogst haalbare.

   • Moeten we echt serieus naar Thierry Baudet luisteren, Mijnheer Ingenieur L. Nieuwenhuis? Noem dan eens een statement dat hij gemaakt heeft en dat de moeite van het overwegen waard is. Bedoelt u, mijnheer Ing..enz,enz. die warhoofdige rede die hij na een beperkte verkiezingsoverwinning afstak en die nog het meest leek op een preek van Lou de Palingboer? Bedoelt U de talloze uitingen van racisme en discriminatie die tot zijn 2e natuur behoren met als treurige dieptepunt het schofferen van mensen die gewoon hun plicht deden? Het enige wat we van hem mochten leren waren woorden als: De uil van Minerva, oikofobie, boreaal, partij-kartel en ga zo maar door. Maar met die woorden komen we ook niet verder. Je moet zeker in Delft gestudeerd hebben om iemand van roddelgedrag te beschuldigen en tegelijkertijd de dwaze complot-theorieën en klimaat en stikstof-ontkenningen van de geadoreerde Meester als zoete koek te slikken.

  6. Nepnieuws? NOS verspreid die niet, athans niet moedwillig. Maar soms is er wel wat slecht onderbouwd nieuws. FVD ? Ze verspreiden informatie die niet correct is… maar misschien ook niet moedwillig. Onwetendheid.

   Waar FvD wel gelijk in heeft is dat meer migratie, de EC in de hand speeld – op de lange termijn. Want EU leden moeten samenwerken om dit aan te pakken. Hebben dit GEMEENSCHAPPELIJK probleem.

   Onwetendheid van de FvD: Klimaat, LINKS, Boeren.

  7. Ik wil Baudet als minister-president, dan horen we eindelijk, wat we nog nooit gehoord hebben, het hele en eerlijke verhaal. Wanneer ik naar het Fvdjournaal kijk krijg ik de tranen in mijn ogen en ga staan om luid te zingen: Ik heb jou lief mijn Nederland. Ik heb jou lief mijn Thierry. Mijn vriendin houdt het ook niet droog. Zij was dol op goede tijden en slechte tijden, maar sinds het Fvdjournaal is zij helemaal voor Thierry en heeft zij niets meer met Ludo Sanders, hoewel ze volgens mij wel een oogje heeft op Bing, maar die legt het glansrijk af tegen Thierry, zelfs Hiddema slaat zij hoger aan dan haar Ludo. Leve Thierry, leve onze minister-president, wel een voorwaarde. GroteSterkeLeider moet dan wel vice premier worden zodat er eindelijk eens kopvoddentax betaald wordt en we massaal Korans tot Donaldduckdikte kunnen gaan verscheuren. Leve het zuivere Nederlandse volk. Weg met alle vreemde smetten. Meer of minder Thierry? Meer of minder FvDnieuws? Meer of minder
   Sheila Sitalsing? Meer of minder Marokkanen? Stem op mijn Thierry, de lieverd zal alles regelen.

  8. Als ik zie hoe lang onze huidige premier op reis is vraag ik mezelf af waar hij de tijd vandaan heeft gehaald om in 10 jaar tijd Nederland naar z`n grootje te helpen.
   Maar meneer Kockelmans doe mij een plezier en laat deze week nog wat zien over de pensioenen, dan kan ik zien of je daar iets van opgestoken hebt, dan komen er wel weer een paar namen boven water die een eind uit hun nek kleppen die door de media als zoete koek worden overgenomen.
   De berichten over Baudet lijken op OH verhalen die het demoniseren raken en daar schijnen we niets van geleerd te hebben in het verleden, je weet wel Pim Fortuyn, regelmatig steken nog steeds voorspellingen die hij uitte de kop op als waarheid nu, Baudet moet net als Pim de grond in worden getrapt met schrift en woord en daad, laat het hier stoppen.
   Voorlopig ben ik een tevreden lid van FVD dat zal niet gemakkelijk veranderen.

  9. Nee Fons, Baudet zal het nieuwe kabinet niet gaan leiden.
   Daarvoor zal Forum simpelweg te klein zijn of te klein gemaakt worden.
   PVV en FvD zullen er hopelijk wel in slagen om een zeer behoorlijk aantal zetels te halen, zodat ze nog beter oppositie kunnen gaan voeren.
   Het FvD journaal moet wel blijven, omdat het duidelijk aan de kiezer maakt waar de partij voor staat.
   Ik ben het grotendeels met hen eens, dus mijn stem zal voor Forum zijn, mocht ik nog twijfelen dan helpen cynische inhoudloze commentaren als die van jou mij zeker over de streep.
   Je hoeft het niet met Forum eens te zijn, maar het is wel een partij die eerlijk de problemen durft te benoemen, waarvan de klimaathysterie en massa-immigratie de belangrijkste punten voor mij zijn.
   FvD en PVV in 2021 plus 40 zetels, heerlijk vooruitzicht!, en dan de rest met 6,7 of 8 partijtjes een regering vormen…. Pinokkio 4 komt eraan Fons, de kapitaalvernietiging zal in optima forma doorgaan.
   Jouw NOS zal ze ongetwijfeld gaan bewieroken en de hemel in prijzen, tenzij ook deelname van “DENK” nodig is……….

  10. De vraag is waarom duizenden leden zich aanmelden bij een partij die grossiert in onzinnige complottheorieën. Zo ook de door Baudet verkondigde theorie dat vanaf de oprichting van de EGKS het doel was de natiestaten in Europa te verzwakken door massa-immigratie. Als voorbeeld noemt hij het organiseren van veerdiensten die etnische groeperingen uit Afrika om om onze Nederlandse en Europese identiteit te verzwakken. Een geheim plan dus om Europa om te volken. Gelukkig is dit plan op tijd ontdekt door onze Thierry Baudet. Verder: Wetenschappers die zich bezighouden met klimaat, ecologie, biodiversiteit, bedriegers zijn het. Berekeningen kloppen niet, we worden bedrogen. Politieke leiders in Europa? Bedriegers! Onze hele culturele elite? Bedriegers! Beste aanhangers van FVD, jullie worden door iedereen bedrogen, behalve door Thierry Baudet.

   • Baudet is er regelmatig van beticht geen politicus te zijn. Dat klopt want hij zegt wat hij vindt; dat kun je van anderen niet zeggen.
    En nu parafraseer Ik even: politici kunnen zo goed liegen en misleiden dat ze in hun eigen leugens geloven. Het hersenspoelen van de burger laten ze aan volgzame media over.

   • @Anton,
    Kom, kom, het is helemaal geen geheim plan hoor. Graaf Coudenhove schrijft
    dat in zijn boeken. Dat ging over de ‘Verenigde Staten van Europa’. Er wordt jaarlijks dan ook een Coudenhoven prijs uitgereikt aan die europese politicus die zich het meeste bewezen heeft voor deze ‘nobele’ zaak die Coudenhoven beschreef. Daarbij was hij fanatiek – net als onze Timmermans – in een specifieke rassenleer onder de noemer “diversity”… of te wel: de schepping van een toekomstig gemengd mensenras d.m.v. massa-immigratie. De opzet was en is helder beschreven: het nationalisme moest uitgeroeid worden door de homogeniteit der volkeren en hun gebondenheid met hun staat en eigen cultuur te doorbreken d.m.v. immigratie en rassenvermenging. De nationale staat zou daarmee vanzelf verdwijnen. De EU en HAAR onderdanen – zouden er voor in de plaats komen. Voilà vandaar ook de Coudenhovenprijs. Geheim zegt u? Dit is EU-lesstof. “Diversity must be accepted ore… WAR!” (Timmermans).
    https://gerard1945.wordpress.com/2018/09/27/de-omvolking-van-europa/

    • Overigens die berekeningen van het PBL over de transitiekosten of onze elektriciteitsrekening kloppen inderdaad steeds, keer op keer niet. ? Er wordt graag ook het e.e.a. weggelaten zodat ALS we de echte rekening voor onze kiezen krijgen… Het (politiek) te laat is. ? Wie o wie denkt u gaat het verzwaren van het elektriciteitsnet betalen denkt u? Dat weten ze (onze regering) nog níet!!! ? Ik wel… Alle burgers weten het. Daarom stemmen er zoveel op FvD.
     En dan die verschrikkelijke verwoesting van bossen in de U.S.A. omdat onze regering biomassa in centrales wil stoken (kosten 14 miljard?). Da’s meer CO2 en stikstof en fijnstof alhier en de biodiversiteit verwoest in staten in Amerika, met ons belastingsgeld. Resultaat niet 0,000… etc CO2 reductie maar MEER CO2 groei! Achterlijk, schandalig, te idioot voor woorden en je als Nederlander om kapot voor te schamen voor de Amerikaanse bevolking die in de ontboste gebieden woont.
     Baudet waarschuwde er voor. Wiebus (en regering) gaat er stug mee door. ? WAANZIN. Ik wordt hier echt verdrietig van. ?

    • Baudet beweert dat de EGKS en later de EEG zijn opgezet, om de nationale staten af te breken en diversiteit te bevorderen. d.w.z. zoveel mogelijk migranten uit Azië en Afrika toe te laten Maar politiek doel was: vrede bewaren tussen Europese landen( werd wel eens tijd ook!) en economische crises te bestrijden. Baudet zegt: flauwe kul, was om Europese cultuur en natiestaten te vernietigen en bevolking te mengen met andere rassen. Deze doelstelling was er wel maar politici moesten dat niet in de openbaarheid brengen. Dus complot!
     Achteraf kan de uil van minerva wel grote lijnen trekken , maar is grotendeels fantasie. Complottheorie: je weet bij wijze van spreken al in de jaren 20 wat er in de jaren 80 plaats zal gaan vinden. Je hoeft alleen maar naar eigen inzicht de lijntjes te trekken. Zo werkt dat niet.Hoe dan wel? Eind jaren zestig: krapte op de arbeidsmarkt. Arbeidsmigranten: Italianen, Grieken, daarna Turken en Marokkanen enz. Binnen gehaald door de grote ondernemers. Uit humane overwegingen konden gezinnen overkomen, enz

     • Wat u en Baudet zeggen zijn twee waarheden. Het ene is daarom niet minder waar dan het andere. Het maakt ook niet dat het ene onwaar is t.o.v. het andere. U heeft gelijk betreffende de gastarbeiders. Baudet heeft gelijk dat de Unie een centrale staat probeert te vormen en daarmee – logisch – de nationale staten ‘overneemt’ of ‘afbreekt’.
      Immigratie is niet ALLEEN gastarbeid. De diversiteitscampagne van Timmermans IS zeker gericht tegen landen met homogene bevolkingssamenstelling die zijn multi-culti idealen niet willen. Dat is hun goed recht!
      Je moet er geen oorlog van willen maken. “Diversity must be accepted or WAR,” is een Goebbels-achtige uitspraak van hem die een Eurocommissaris onwaardig is. Het is een m.i. polariserende oorlogszuchtige uitspraak die de ‘vrede’ in Europa juist in gevaar brengt. Het is geen complottheorie ziet u. Het wordt als dreiging gebezigd door de vice-president van de Europese Commissie. Een pure demagoog die het beleid om de EU tot centrale multi-culturele staat te verheffen zo letterlijk neemt dat hij de Oost-Europese lidstaten bedreigt omdat ze een homogene-bevolking hebben.
      https://mobile.twitter.com/wierdduk/status/991413458502602752

     • Dit is uit de samenvatting van EUR-lex, de officiële EU-site over het oprichtingsverdrag van 1992. ik citeer:
      “In het verdrag werden de bestaande communautaire samenwerkingsvormen gecombineerd met puur
      intergouvernementele vormen van samenwerking. Het Unieverdrag was daardoor een compromis tussen de
      aanhangers van een ‘federaal’ Europa en de lidstaten die niet verder wilden gaan dan een ‘Europa der
      Vaderlanden’. Er kwamen drie pijlers:
      de Europese Gemeenschappen
      De communautaire (eerste) pijler van het Unie- verdrag werd gevormd door de oude en ten dele aangepaste
      EG-Verdragen en de nieuwe bepalingen over de vorming van een Economische en Monetaire Unie (EMU).
      het Gemeenschappelijk Buitenlands en Veiligheidsbeleid (GBVB)
      politiële en juridische samenwerking (JBZ)”

  11. Beste Fons, wat vervelend nu toch voor je. Het FVD momenteel met 2 zetels in de kamer en na de verkiezingen volgend jaar tussen de 15 en 20 zetels in de kamer.
   Dan kan Baudet daadwerkelijk zijn kostbare tijd wat beter verdelen.
   Bedankt voor je adviezen.
   Als Lid van het FVD ben ik daar erg blij mee.

  12. Weer een opmerkelijk staaltje van Baudet-haat en bashen door Fons Kockelmans.
   Dat Fons ooit een serieus parlementair verslaggever is geweest is niet te bevatten, gezien het niveau van subjectief haat zaaien tegen FvD en Baudet dat hij nu heeft bereikt.

   Je zult er niets mee bereiken Fons, in tegendeel!

   • Dit virus heeft zich ook verspreid onder Volkskrantjournalisten. Ooit door mij bewonderde columnisten als Sheila Sitalsing en Marcia Luyten kunnen ook niet anders dan negatief over Baudet praten. De man mag wat exotische uitspraken doen, maar in feite heeft hij bij al die genoemde onderwerp het gelijk aan zijn kant.

    • Holleman
     Noem dat maar exotische uitspraken. Hij heeft altijd weer heel wat uit te leggen na zo’n exotische uitspraak. Zelden zo’n demagoog meegemaakt in de politiek. Om Baudet goed te begrijpen moet men de Alt-Right beweging bestuderen. Dan begrijp je ook zijn Renaissance-instituut. Renaissance, een prachtig cultureel tijdperk, maar waarin ook de Westerse hegemonie begon om andere overzeese volken te overheersen. Tijdens bijeenkomsten van FVD prijken altijd afbeeldingen van schepen uit die tijd het podium. Overigens is kritiek op Baudet en FBD geen haat, maar gewoon een analyse van wat er aan de hand is

     • @Anton,
      Zo’n analyse kun je ook bij D66 en aanverwanten neerleggen.
      Vandaar ‘het enge’ probleem der salafisten die hier vanuit haar ‘midden’ – de moslimgemeenschap – een eigen sharia-rijk wil stichten. Bepaalde partijen – laten er steeds meer binnen – natuurlijk ‘het zijn zielige vluchtelingen’ en humaniteit staat hoog in hun vaandel. Maar als het Zweden, Duitsers en Nederlanders geworden zijn wat dan? Hebben we nog meer salafisten? ?
      Kijk naar het gemoedelijke Zweden die uit humaniteit massa’s binnenlieten. De analyse: er zijn nu getto’s en de misdaad tiert er wellig. (Zie link) Ik geef u de volgende analyse: halen wij het paard van Troje binnen en krijgen we een hele hoop nieuwe maatschappelijke problemen? Het antwoord is humanistisch stront vervelend. Maar het IS wel EEN waarheid… ? Kijk, wat nu? ? Zijn het dan specifiek immigranten uit een bepaalde cultuur? Ligt het in de massa-immigratie uit ‘bepaalde’ landen en hoe DAT een humanistische maatschappij kan veranderen? Maar wat doe je er aan? De grenzen verder openzetten? ? Of dan maar rechts stemmen? Kijk maar eens hoe het Zweden vergaat. (Zie link) https://www.vn.nl/einde-scandinavische-droom/

      • Het probleem van een teveel aan migranten met bijbehorende problemen is terecht! Gefeliciteerd. Maar daar ging mijn betoog niet over. Ging over ideologie van Alt-Right.

     • Anton,
      “Tijdens bijeenkomsten van FVD prijken altijd afbeeldingen van schepen uit die tijd het podium”.

      Moet ik nu begrijpen dat je die bijeenkomsten bezocht hebt? Of zuig je dit uit je duim?
      Trouwens, wat is daar mis mee? Balkenende prees ook de VOC mentaliteit aan.

     • @Anton
      Een mens identificeert zich graag met grootse verrichtingen, al heeft hij er zelf niets aan bijgedragen. Nationale trots stimuleert de saamhorigheid of het nu gaat om voetbal, of een glansrijke periode in zijn geschiedenis. Nederlanders hebben juist de neiging af te geven op dat verleden. Engelsen, Fransen, Italianen, Turken, Perzen en Chinezen hebben minder last van zulke anachronistische schuldgevoelens.

      Vergelijk hoe Engelsen, Australiërs en Nieuw Zeelanders de graven van overleden landgenoten verzorgen met de slappe attitude van onze regering, die nog te beroerd is om met een legervliegtuig Nederlanders uit coronagebieden te evacueren. In Ambon en Timor liggen schitterende begraafplaatsen onderhouden door Australië. Australiërs hebben zich daar voor onze kolonie doodgevochten. Wij geven alleen af op soldaten in Indonesië, die in naam van de koningin optrokken tegen het oppermachtige Japanse leger.

      Kolonisatie is niet alleen negatief. In veel kolonies rijden slecht onderhouden treinen, die nog door de kolonisator zijn aangelegd. De rijken in Indonesië gedragen zich kolonialer tegenover hun personeel dan de Nederlanders deden. Die keken dat gedrag weer af van de sultans. Moet je dat achteraf veroordelen?

    • Asjeblieft Holleman, eerst een bewonderaar van Sitalsing en Luyten en dan ineens niets meer van hun opinies willen weten maar ze er van beschuldigen dat ze niets “anders dan negatief” over Baudet praten(?) Exotische uitspraken? Ben je soms gek geworden Holleman? Wil je hieronder genummerd van 1 tot oneindig vermelden bij welke genoemde onderwerpen hij zo “ïn feite” gelijk had. Begin maar bij het schofferen van NS personeel dat gewoon zijn plicht deed en ga verder met zijn complot-fantasieën en zijn klimaat en stikstof-ontkenningen. Als je recht kunt praten wat krom is krijg je van mij de Winsor-litteratuur-prijs maar als het mislukt beschouw ik je als een even grote zwetser als T.B.

     • @Glasnjet
      Toevallig heb ik elders al een aanzet gegeven van een opsomming. U lijkt wel zo’n oude katholiek die zonder vragen accepteert wat de pastoor zegt, in dit geval de kwiebussen Wiebes, Samson en Nijpels die onder het toeziend oog van Netwerkbeheerders en milieufanatici een wereldvreemd plan hebben bedacht om Nederlanders op kosten te jagen. Het gehele elektriciteitsnetwerk moet op de schop. We worden nog afhankelijker van gascentrales, die als enige de grillige opbrengst van wind-en zonne-energie kunnen compenseren, die ons elektriciteitsnetwerk instabiel zal maken. Dat gas is ideaal voor onze verwarming. Natuurlijk worden kolencentrales duur als we CO2 gaan beprijzen, maar dat is niet een economische maar een politieke beslissing. Kost CO2 in China ook zoveel?
      Vindt u het geen maffe beslissing dat men wijken zonder gasleidingen gaat aanleggen? Dat men 100 km/uur gaat rijden om 10.000 huizen bij te kunnen bouwen? Pure paniekvoetbal omdat de staat zijn Groningse gas kwijt is. Kijk eens over de grens wat men daar doet. Hier lopen alleen navelstaarders rond.

     • @Glasnjet
      Ik denk dat FvD een betere leider verdient dan Baudet, een, die het politieke handwerk beheerst. Ik denk bijvoorbeeld aan Martin Bos, die met humor door de loze praat van D66ers kan prikken. De tweet over de NS was dom, net als de kutMarokkanen van Ouwerkerk en de “criminele aanleg van Marokkanen” van Samson. Sommige jonge Marokkanen bezorgen de hele groep een slechte naam, en dan wil iemand wel eens uitglijden. Van Antillianen en Marokkanen heb je meer last dan van Chinezen, Vietnamese, Iraniërs en Afghanen. Is het discriminatie om dat te zeggen? Ja, dat is het. De waarheid is soms discriminatoir. D66 heeft het over de goede allochtonen en Wilders en Baudet over de slechte. Beiden hebben gelijk.  In 1955 waren er 10 miljoen Nederlanders en raadde socialist Drees mensen uit Indië aan om naar Canada te emigreren. Let wel, die Indo’s spraken beter Nederlands dan de gemiddelde Nederlander. Nu zijn er 17 miljoen Nederlanders en denkt D66 dat het een verrijking is om Afrikanen hierheen te halen die uit een heel andere cultuur komen.

  Comments are closed.