Baudet in de biblebelt

  14
  1335

  Leestijd: 2 minuten.

  Het partijcongres van Forum voor Democratie vond zaterdag niet in de Randstad plaats, zoals voorgaande keren, maar in Barneveld. Waarom? Omdat daar nog van alles te halen valt voor Thierry Baudet. In de vier grote steden is iedereen die zijn eigen land terug wil allang bekeerd tot Forum (of de PVV), maar op de biblebelt zijn nog zieltjes te winnen.

  Niet bij de achterban van de ChristenUnie uiteraard, want die partij ontwikkelt zich steeds meer tot de religieuze variant van GroenLinks. Maar wel bij de superorthodoxe SGP. Heel wat mannenbroeders lijken ervoor open te staan de partij van de Here Jezus te verruilen voor die van de Uil van Minerva. Want Baudet mag dan in zijn persoonlijk leven de normen en waarden uit de Schrift aan zijn laars lappen, hij is wel tegen al die klimaat- en milieuflauwekul, tegen de EU en bovenal tegen de komst van nog meer migranten naar Ons Nederland. En om dat laatste draait het toch vooral, ook bij veel staatkundig-gereformeerden.

  En trouwens, wat die normen en waarden betreft: als puntje bij paaltje komt duikt een gescheiden (!) SGP-kopstuk  gewoon de koffer in met nota bene een prominente politica van de VVD. Wat zouden we ons dan nog langer druk maken over de strijd van Kees van der Staaij tegen alles wat Vies en Voos is?

  Barneveld als congreslocatie heeft bovendien nog andere voordelen. Het ligt ongeveer midden in het land, is goed bereikbaar en het stikt er van de parkeerruimte. Ideaal dus voor al die vroemvroem-VVD’ers, van wie een aantal ongetwijfeld eveneens klaarstaat om Mark Rutte c.s. vaarwel te zeggen en de overstap naar Baudet te maken.

  Stelde dat FvD-congres nu eigenlijk inhoudelijk nog veel voor? Deels weten we het niet, want democratieaanbidder Baudet doet het liefst zaken achter gesloten deuren, zonder hinderlijke pottenkijkers. Dus waren de nepnieuws-brengers van de media lang niet overal welkom. Wat ze wel mochten zien was de toespraak van Pete Hoekstra, Trumps eigen ambassadeur in Nederland. Die onderstreepte voor de zoveelste keer dat de Europese landen veel te weinig bijdragen aan de NAVO en dat dat echt beter moet.

  En toen was het uiteraard tijd voor de gloedvolle slotspeech van niemand minder dan Baudet zelf. Hij hield zijn talrijke en dolenthousiaste gehoor voor dat Rutte III de maatschappelijke problemen negeert, de grenzen openzet en de democratie aan zijn laars lapt. Dat ging erin als koek. Of liever gezegd: als Gods woord in een ouderling.

  14 REACTIES

  1. Ik kon helaas niet op het ongres van Forum aanwezig zijn, hoewel ik wel lid ben.
   Dat blijf ik ook, want uit de verslagen die ik tot nu toe heb gelezen wordt vooral
   duidelijk dat Forum met slechts 2 leden in deTweede Kamer, maar ruim 100 in de Provincies toch waarmaakt waarvoor het vanaf de oprichting staat.
   Dat doet mij goed. Van de VVD-leugens heb ik al jaren genoeg. Van Rutte nog meer.
   En dan de rotte vis die D666 ons wil verkopen als vernieuwingen…..!!!
   Nee, houd het maar bij Baudet en Hiddema. Tot 2021!! Au revoir.

  2. Het zal toch niet zo zijn dat Zijn Woord, het woord dus van de Heere, poilitiek vertaald wordt door de heer Baudet? Ik begreep dat men op de Biblebelt alleen zich onderwerpt aan Zijn Woord en dat Zijn woord, niet het woord van Baudet is. Moet ik nu begrijpen dat in de ogen van de Heere, Heere de heer van der Staaij zich te netjes gedraagt en Hij af en toe knipoogt naar de heer Baudet? Nee, nee!! Hoe moet dat straks als tijdens de preek het volk ineens Thierry Thierry begint te scanderen. Ik moet daar niet aan denken. De Biblebelt die verandert in de Minervabelt. Nee, nee, lieve mannenbroeders doe dat de Heere Heere niet aan.

  3. Beste Bert, Bravo! Ji slaat de spijker op z’n kop.
   Het ergste is nog dat onze Mark ook nog regelmatg voor ‘n klas, met jonge kinderen, staat (daar schermt hij althans veelvuldig en heel trots mee)
   We kunnen ons allemaal afvragen wat hij deze kinderen allemaal wijsmaakt? Immers hij beschikt niet over ‘n goed functionerend geheugen en hij zegt en beloofd veelvuldig allerlei zaken, uit het diepst van zijn vezels, hetgeen hij vervolgens niet nakomt.
   ‘n misleidend voorbeeld voor onze jeugdigen zou ik zo denken, hetgeen helaas ook blijjkt uit het feit dat zelfs veel volwassen stemmers in zijn mooie praatjes blijven trappen.
   Kennelijk kun je met gladde praatjes:
   Alles wat krom is recht(s) praten.
   Echt ‘n Oprecht bedroevende voorstelling!
   En m.i. beslist niet passend voor ‘n Politiek leider en onze Volksvertegenwoordiging.
   Je mag van ‘n Premier toch wel wat meer niveau en EERLIJK Leiderschap verwachten dacht ik zo.
   Ik kan uw teleurstelling dus wel heel goed aanvoelen! Het is allemaal: ‘n diep droevige vertoning met de diepgang van ‘n luciferdoosje.

  4. Kockelmans is duidelijk niet op het congres geweest in tegenstelling tot Raoul du Pré van de Volkskrant die wel een redelijk verslag deed van het congres. Het kost maar € 25 lidmaatschap, Fons, dan kun je ook een gefundeerd oordeel geven. Er zaten wel 2000 leden in de zaal. Ria Jakobs heeft al iets gezegd over de ALV (in de ochtend) en de sprekers in de middag.
   De ALV in de ochtend werd strak geleid door Baudet. De nieuwe penningmeester Olaf Ephraim lichte de financiële stukken goed toe en de auditcommissie adviseerde decharge van het bestuur. Ik heb niet geteld hoeveel vrouwen er op het congres waren, maar ik geloof niet dat het er minder waren dan op congressen van andere partijen. Er waren goede spreekbeurten van twee geëmancipeerde vrouwen: Eva Vlaardingerbroek zette zich af tegen de moderne feministen, die niets moeten hebben van witte mannen, maar in de komst van islamitisch baardmansen geen probleem zagen. De Iraanse Armita Taheri die op haar achtste naar Nederland vluchtte vertelde hoe blij ze was dat ze de barbarij van Iran was ontvlucht en hoezeer ze het betreurde, dat die barbarij geleidelijk naar Nederland verhuist.

  5. Wat een slechte linkse weergave over het congres van fvd.Of alleen de amerikaanse ambasadeur daar heeft gesproken!Klaas Wilting een belgische politicus ,ook de vertegenwoordiger van de boeren kreeg de kans om de onvrede te uiten,Paul Cliteur Een ondernemer die een goede speech hield ,de friese blokkeer friezin was via een filmpje ook van de partij om het op te nemen voor de ondernemerVerder Jensen met Hiddema en raadslid van amsterdam fvd en een rapper …het zou fijn zijn als er juiste informatie gegeven wordt!Dit is ook wat Baudet bedoeld de linkse kerk.

  6. Beste geïnteresseerde,
   Ik zit nu al geruime tijd te luisteren naar het “gefriemel” van onze
   Baudet. Mijn denkpatroon ligt wel in zijn visie. Maar wat maakt deze
   man, met zijn pseudo-wetenschappelijke benadering er een puinhoop
   van. Bij de volgende verkiezingen stem ik dus weer gewoon, net als
   de vorige vier keren op Geert Wilders. En dan weet je waar je aan toe
   bent, zonder gedraai, gekonkel en leugens zoals bij de VVD en andere
   linkse partijen. Volg mijn idee; en doe dat ook!! En met vrolijke groet,
   Bert.

   • hallo vrolijke Bert.Ben je nu echt in de veonderstellig dat Wilders ,zelfs als hij 80 zetels haalt,alles waar kan maken wat hij roeptoetert??Dat kan geen enkele partij dus ook jou Geert niet zelfs niet als hij het alleen voor het zeggen zou krijgen,dan hebben we geen vrolijke Bert maar een verdrietige woedende Bert…………

    • Beste Ria,
     Ja misschien een woedende en verdrietige Bert. Maar je
     moet wel eerlijk zijn!! Gedraai, gekonkel, leugens, kiezers-
     bedrog. Dat is wat onze regeringspartijen doen. Dat begon
     al heel ernstig door de PvdA in Rutte II. Maar wat dacht je
     van alle beloftes, die ook in Rutte III niet nagekomen worden
     na de verkiezingen. En dan gaat de VVD voorop!! Een van de
     respondenten noemde de VVD de “Vereniging Voor Dementen.
     Niet fijn als je met Alzheimer geconfronteerd wordt in je leven.
     Maar de waarheid is het helaas wel. Je “spoort” toch echt niet
     als je onder de noemer van democratie, op een partij stemt met
     steeds weer opnieuw leugens en bedrog. Geert Wilders zal ook
     niet heilig zijn, maar op leugens en bedrog heb ik hem nog niet
     (vaak) kunnen betrappen. Het is maar wat je belangrijk vindt in
     de politiek!! Je begrijpt, ik wens de VVD al het slechtste toe bij
     de volgende verkiezing!! Alsjeblieft geen Rutte IV meer.
     Toch nog steeds een vrolijke Bert.

     • @Bert 1-12 17:41
      Op welk congres bent u geweest? Ik heb het gevoel dat u praat over het VVD-congres van 23 november in Lunteren terwijl Ria verslag doet van het FvDcongres op 30 november in Barneveld. Kennelijk azen beide partijen op de boeren in het oosten van het land…. Wel even opletten in het stemhokje?

  Comments are closed.