Baudet winnaar van kort geding

  53
  1956

  Leestijd: 2 minuten.

  Het is menig journalist, misschien wel de meeste, overkomen. Na de publicatie van een artikel volgt een woedend telefoontje. Daarin wordt dan op hoge toon rectificatie geëist door een betrokkene. En dat dan op straffe van een rechtszaak.

  Zover komt het zelden. Het “slachtoffer” van het artikel laat het meestal bij de dreiging. Hij of zij ziet in dat er weinig te winnen is met een rechtszaak en dat een redelijk gesprek met de journalist of diens hoofdredacteur meer oplevert.

  Bij Thierry Baudet, de leider van Forum voor Democratie, is dat anders. Hij reageerde met de snelheid van het licht op het tv-programma Buitenhof, waarin hij onjuist geciteerd zou zijn over uitlatingen die hij in de Tweede Kamer deed over immigratie. Die rectificatie bleef uit, en Thierry Baudet maakt zijn dreigement waar. Hij spant een rechtszaak aan, maar wat heeft hij daarbij te winnen?

  Veel. Zo’n rechtszaak, en alles daar om heen, staat borg voor veel publiciteit. Een politicus kan niet zonder. Zes jaar na het geruchtmakende “Willen jullie meer of minder Marokkanen?” van Geert Wilders sleept een rechtszaak daarover zich nog steeds voort. Met de PVV-leider als aangeklaagde, die er in slaagt zichzelf als slachtoffer af te schilderen. Het lijkt op belletje trekken. Veel rumoer veroorzaken en hard weglopen als de verzamelde pers zich verdringt om de politicus te spreken, die vervolgens zijn eigen media-momenten uit mag zoeken om opnieuw provocerende uitspraken te doen.

  Nou heeft Wilders er een concurrent bij gekregen. Thierry Baudet wist de rechtszaak van Wilders in de publiciteit de afgelopen dagen naar de achtergrond te dringen. Eerst met een tweet over “dierbare vriendinnen” die in de trein zouden zijn lastig gevallen door, jawel, Marokkanen. En nu dus met de rechtszaak over het vermeend onjuiste citaat in Buitenhof. Na de dreiging met een kort geding is nu het doorzetten van de rechtszaak in het nieuws. En straks natuurlijk de zaak zelf.

  Uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam blijkt dat er een samenhang is tussen de aandacht die Wilders wist te trekken in de media, en het aantal virtuele zetels dat hij haalt in de peilingen. Uitlatingen rond het gevoelige thema immigratie waren steeds goed voor veel ophef. Bij het woord immigratie gingen de gedachten als vanzelf uit naar Wilders. Nu haalt Thierry Baudet het nieuws op dezelfde manier. Hij zal reikhalzend uitkijken naar de cijfers van de opiniepeilers. Als hij daar Wilders weet te verslaan, komt hij nou al als winnaar uit het kort geding.

   

   

   

  53 REACTIES

  1. Holleman, fouten in namen zijn geen taalfouten hoor, maar wel storend. En wist je niet eens dat Thierry al DOCTOR is? Jazeker, maar wel met een proefschrift dat de lachlust opwekte van de wetenschap. En IK zou geen argumenten hebben om aan te tonen dat die “pianospelende doctorandus Baudet” een racistische, seksistische narcist en extremist is? Beginnen we met zijn ontmoetingen met holocaust-ontkenners en antisemieten Filip Dewinter en Jean-Marie LePen die hij zo geweldig vindt, dat hij ze naar Nederland wilde halen. Lees maar na in “De Correspondent”. Dan 12okt. 2017, ontmoeting met de alt-right extremist Jared Taylor. Baudet’s uitspraken zoals “homeopatische verdunning” en “Vluchtelingen en migranten zijn kwaadwillende en agressieve elementen”, zijn berucht. Baudet verdedigt ook hartstochtelijk een lapzwans als Julien Blanc. Op internet is de naam Baudet synoniem aan walgelijke seksistische oprispingen met als dieptepunt een smerige opmerking aan een minderjarige vrouw. Zou dit nu allemaal fake-nieuws zijn Eric of wil je niet inzien dat een onbeschaamde vlegel als Baudet nooit steun zal krijgen van welke politieke-partij dan ook.

   • @Glasnjet
    We blijven lang elkaar heen praten. Ik heb u al eerder gezegd dat ik geen fan ben van Baudet maar dat ik sommige punten in het programma van FvD beter vind dan het huidige beleid. Ik verwijs u naar de argumenten die ik heb genoemd in “Baudet heeft helemaal geen tijd om premier te worden”

    Wat te doen met 5 miljoen vluchtelingen in Turkije, Libanon en Jordanië blijkt voor iedereen een probleem te zijn. Het is ongepast om op dit onderwerp morele superioriteit te claimen.

    Als je er rationeel over nadenkt, zijn kosten om CO2 te reduceren in Nederland weggegooid geld: onze bijdrage heeft totaal geen invloed op de stijging van de zeespiegel en kan dus beter besteed worden aan het ophogen van dijken. Maar we moeten het doen, omdat we het in Parijs hebben afgesproken. Het is niet een Nederlands belang en dus een bewijs dat we voorzichtig moeten zijn met internationale afspraken. Daarin heeft FvD gelijk, maar u bent zo gebiologeerd door feilen van Baudet, dat u dat niet wilt beamen.

    • Nee, Eric Holleman, Baudet heeft als fatsoenlijk mens voor mij allang afgedaan. Waar ik wel door gebiologeerd ben is b.v. het volgende: In de Telegraaf (niet mijn favoriete krant overigens) werden de columnistes Herweijer en Marbe dood en verkrachting toegewenst wegens terechte kritiek op Baudet. Nou vraag ik je! Zeg je een keer de waarheid, krijg je dit. Paul Jansen was er beduusd van. Hier blijkt weer dat veel mensen niet zo veel op hebben met de democratie.(Toergenjev schreef zelfs: De mens is niet voor vrijheid geboren). Ze zien liever een Boer Koekoek, Janmaat of Baudet. Die worden op een voetstuk geplaatst en o wee als je kritiek durft te hebben. De waarheid is een paskwil in hun ogen. Feiten tellen niet meer. Natuurlijk hebben PVV en FvD op sommige punten en op hun manier wel gelijk. Maar als je propageert dat door uit de EU te stappen, de grenzen hermetisch te sluiten, de ontwikkelingshulp en alle subsidies af te schaffen en door aan de Grondwet te knoeien, Utopia werkelijkheid zal worden, denk ik: Krankzinnigheid kent geen tijd! Maar aan Baudet wil ik geen SECONDE tijd meer besteden.

    • @Holleman,
     Als je alleen al het domme beleid ‘heel Nederland van het aardgas neemt’, waar moet je dan op stemmen als je dat wil voorkomen? Moeten wij omdat Timmermans dat vindt ook via een Green Deal ook nog eens Europees opdraaien voor de transitiekosten van andere landen? Terwijl zij – heel slim – juist aan het aardgas gaan?
     Waar hebben we het over?
     Stompzinnig beleid zien terug te draaien wat ondoordacht is en heel Nederland bouwkundig op z’n kop zet.
     Dan MOET je wel op Baudet en het FvD stemmen.
     Of de PVV natuurlijk…
     Ondertussen wordt vanuit de praktijk wel duidelijk hoe de gevestigde partijen miskleunen. Ik noem biomassa (kosten ruim 11 miljard met als gevolg meer CO2, stikstof- en fijnstofuitstoot) en het feit (zie link’s) dat van gas los voor huizen gebouwd voor 1980 niet te doen is.
     Wie o wie stopt deze politiek van domweg kapitaalvernietiging?
     Referenda’s over dit beleid dat ons allemaal fysiek en in de portemonnee treft kan immers niet (meer).
     https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5049026/oudere-woningen-aardgas-onmisbaar-elektriciteit-waterstof
     https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/03/baudet-woedend-kabinet-rutteklaver-laat-talloze-huishoudens-in-de-kou-zitten/

     • @Haasnoot
      Ik vermoed dat de wal het schip zal keren en dat de soep niet zo heet zal worden gegeten als zij wordt opgediend (wat heeft Nederlands toch prachtige beeldspraken!)
      In de Teugewijk in Zutphen eisen bewoners weer gasleidingen en gaskachel nu de aardpompen verstopt zijn en de bewoners bibberen van de kou. Zelfs de meest verstokte ecozeloot moeten toch de schellen van de ogen vallen. Maar ambtenaren zijn mensen die voor elke oplossing een probleem hebben…

  2. Glasnjet: kunt u mij uitleggen waarom nu weer een baan in Brussel een juiste afstraffing van Samson is na diens uitspraak:
   “Het klopt dat het vooral Marokkanen zijn. Deze jongens hebben een ETNISCH !!! monopolie op dit soort overlast gekregen.”
   (Vooral dat ETNISCH.)
   Is dat minder erg dan de opmerking van Baudet?
   Mag ik ook de “kut-Marokkanen” van Rob Ouwerkerk, die zich ook in andere opzichten onmogelijk maakte, in herinnering roepen.
   En ik herinner me de uitspraak: “De Marokkanen die niet willen deugen, raak je het meest door ze te vernederen voor de ogen van hun eigen mensen. Hierdoor verliezen ze status. Celstraf geeft hun in de groep juist status.”
   Als ik me niet vergis was die van Hans Spekman. Kan me niet herinneren dat daarover enige heisa is geweest.
   M.a.w. ik vind dat zelf-reinigend vermogen van de PvdA (zeker t.a.v. Samson) vies tegenvallen.

   • Had je van de PvdA dan iets anders verwacht Tineke? Dat is toch helemaal je favoriete club niet? Ten eerste dit: Alle drie personen zijn van het politieke tapijt verdwenen en om met Hans Spekman te beginnen, natuurlijk is die uitspraak van laag allooi, maar toch heeft hij het over “Marokkanen die niet willen deugen”, niet over ALLE Marokkanen. Weinig reuring inderdaad, maar hij moest in 2017 toch het veld ruimen. Rob OUDKERK (het staat wat slordig Tineke, dat je 2 van de 3 namen onjuist spelt) van kut-marokkanen, ook fout. Hij heeft wel zijn excuus aangeboden, maar de kritiek bleef en door zijn dronken optreden met Heleen van Royen was hij wethouder af. Diederik Samsom’s uitspraak was zeker racistisch. Maar moet deze intelligente en politiek ervaren man daarom zijn leven lang thuis blijven zitten? Of acht je b.v. Machiel de Graaf van de PVV meer geschikt voor die baan bij de EU? Dit waren allemaal onfrisse INCIDENTEN. Het verschil is echter dat Wilders en Baudet elkaar STRUCTUREEL afwisselen in racistische uitspraken. En altijd ontkennen en nooit excuses. Niemand in de partij die zegt: “sodemieter toch op met je vuige lasterpraat” Gewoon net doen of er niets gebeurd is. Over zelf-reinigend vermogen gesproken.

    • @Glasnjet 6 mrt 0:08
     Het is een beproefde debatingtechniek: als argumenten ontbreken val je je opponent aan op taalfouten. Tineke geeft een uitgebreide opsomming van voze politici en uw verweer is dat die van het politieke toneel zijn verdwenen. Samsom is helemaal niet van het politieke toneel verdwenen. Hij bepaalt nu ver weg in Brussel met een salaris, waar hij als
     milieu-activist alleen van kon dromen, dat wij in 2050 helemaal geen CO2 meer mogen uitstoten. We moeten zogezegd ophouden te ademen.

     U maakt niet aannemelijk dat al die genoemde politici geen racisten zijn en Baudet wel. Vóór Baudet noemde uw soort mensen mensen die op PVV stemden minachtend laagopgeleid. Vervang laagopgeleid door zwart, dan hebben we een loepzuiver geval van racisme. Voor de pianospelende doctorandus moet u andere argumenten gebruiken. Hij zegt dat er geen immigranten naar Europa moeten komen. De gevestigde orde vreest dat velen het met hem eens zijn en geeft dus de Grieken opdracht op vluchtelingen te schieten. Zoek het verschil. Het werkelijke dilemma is dat we die stakkers op Lesbos moeten helpen, maar dat – als we dat doen, iedereen die het slecht heeft het idee krijgt dat hij naar Europa kan komen.

  3. Ja, Tineke, dat zijn geen personen waar je als partij-lid trots op kan zijn. Mensen waar wij blind op moeten vertrouwen en dat vertrouwen grof beschamen. Maar wees eerlijk, de partijen die je noemt hebben honderden leden in het bestuur van Provincie en Gemeente. Vaak slecht gescreende partij-leden. Kun jij voor 100% op vrienden en kennissen vertrouwen? Ik denk van niet. Gelukkig zijn genoemde partijen democratisch ingericht en kunnen de leden hun partij-leider het bos insturen en dieven, oplichters en aanranders uit de partij gooien. Zelfs Pechtold moest als partij-leider het veld ruimen. Fractie-voorzitter Keizer ook. Bij v.d. Roest, van Eikeren en Ahne denk je: Hoe kun je in godsnaam zoiets doen? Maar bij die lasterlijke racistische tweet van Baudet en daarna zijn weigering om mensen die hun plicht doen, zijn excuus aan te bieden, dacht ik dat ook. Maar nu het verschil Tineke: Als Asscher dat zou flikken zou hij niet lang partij-leider zijn, maar de van elke zelfkritiek gespeende borealist blijft rustig zitten. De partij-leden hebben niets te vertellen dus Thierry kan onzin uitkramen wat hij wil. FvD is dus geen democratische partij. Al het licht moet op Thierry afstralen. Dat had Otten goed door.

  4. Nou, nou, Vuilspuiterij en neo-nazi, waar haal je de woorden vandaan? Van internet? Waar beweer ik dat alleen rechts in Nederland aanslagen pleegt (doen is fout)? Zo onnozel ben ik echt niet hoor. Wel heb ik gezegd dat Nederland tot nu toe van extreem-rechtse aanslagen verschoond is gebleven! Asscher, Klaver, Baudet, ze kunnen allen door een gek iets aangedaan worden. Maar als je door gekke zinloze streken, MET OPZET, de woede van een godsdienst op je hals haalt, kun je de bedreigingen en moordpogingen terecht veroordelen, maar de REDEN is geen ra,ra. En zoals ik al eerder hier schreef: In de loop der jaren zijn vanaf 1950 hier vele vluchtelingen uit diverse landen binnengekomen en steeds werden zij stelselmatig afgeschilderd als lui, crimineel en agressief. Nederland kan niet onbeperkt vluchtelingen opnemen. Maar een vluchteling blijft een vluchteling en niet bij voorbaat een verachtelijk mens. Dat veel mensen zoals jij, die nu tijdelijk een valse profeet aanbidden, het tegendeel beweren is helaas nog erger dan vuilspuiterij. En om nu in je psychoses mij van neo-nazisme te beschuldigen is pure lasterpraat. Maar dat is een 2e natuur van je geworden.

   • @Glasnjet,
    Op je vraag: “Waar beweer ik dat alleen rechts in Nederland aanslagen pleegt?” verwijs ik je naar je schrijven alhier op 28 feb. 2020 17.56 waarin je het onderwerp zelf begint met de bewering – citaat – “En dat zou hier (Nederland dus) niet mogelijk zijn zonder die door sommigen gewenste burgeroorlog?”… “Maar ik weet wel zeker dat toekomstig geweld, ZOALS OOK NU, rechts-extremistisch geweld zal zijn.”
    De bewering dat het geweld in Nederland rechts-extremistisch van aard is weerleg ik in mijn antwoord van 29 jan at 09.41 met verscheidende geschiedkundige link’s.
    Ik noem uw stelling dan ook in mijn schrijven van 1 maart at 15.21: “puur leugens verspreiden.”
    Na mijn schrijven met de geschiedkundige link’s als veranderd u uw beweringen in teksten als: “Wel heb ik gezegd dat Nederland TOT NU TOE van extreem-rechtse aanslagen verschoond is gebleven”.
    Da’s echter precies wat ik tegen u zei. Nadat u in heel kwaadwillend in eerste aanzet het tegenovergestelde suggereerde. ? Fijn dat u DAT dus heeft overgenomen en nu zelf ook erkend. Jammer dat u nu net doet alsof u NOOIT iets anders heeft beweert. U heeft blijkbaar een pathologisch moeite mij gelijk te geven. ?

    • Overigens ik zie in links-, rechts- of geloofsextremisme geen verschil. Als Glasnjet zich links extremistisch hier uit ben je voor mij gelijk aan een neo-nazi. Vandaar… ?
     En als je ‘uit belediging’ van je geloof bereidt bent tot moord en bedreigingen – is dat ra ra – geen voor mij enkele REDEN…
     Extremisme is gestoord. Dat ‘redelijk’ vinden ook.
     Christenen doen dat toch ook niet Nederland? Zijn dat dan een beschaafd volk?
     Want waarom komt DAT gevaar uit de immigratie-geloofs-hoek? Is dat cultuurkloof en daarom een reden om acceptabel(er) te vinden?
     Is het ene extremisme redelijker te bevinden dan het andere, zo vraag ik mij af?
     Ik geloof dat Glasjnet dat wel vindt. Hij knijpt bij wijze van spreken bij links- en immigrantengodsdienstextremisme een half oogje dicht. ?
     Moet je je mond maar dichthouden in een vrij land Wilders? Want er is nu een nieuw volk gekomen? Met andere gewoonten. Is DAT de REDEN Glasnjet? En wij hebben ons dan maar aan te passen? ?
     Maar o jee als extreem rechts dat ‘beantwoord’. Dan is Glasnjet wereld te klein. Ergo: hij beschuldigt ze bij voorbaat er al van: Ra ra hoe zou dat toch komen?

    • Haasnoot, weer kan ik uit die pulpbrei van jou geen chocola maken, maar je beschuldigt mij hier van neo-nazisme en dat raakt mij genadeloos. Het maakt voor mij het voortzetten van deze discussie zinloos. Hoe durf je iemand die je niet kent, en waarvan je niet weet wat hij in zijn leven heeft meegemaakt, er van beschuldigen dat hij een neo-nazi is. Maar over zoiets nadenken komt in je FvD brein niet op. Nimmer heb IK iemand hier ooit van neo-nazi ideeën beschuldigd. Nee, Haasnoot mijn geduld is op. Nooit zal ik 1 van je verwrongen gedachtenkronkels overnemen en nooit zal ik het tot in de kleinste details met je eens zijn. Je zelf-haat is omgeslagen in haat tegen alle democratische partijen en tegen de mensen die niets met het rechts-extremisme van jou te maken willen hebben. Je maakt zoveel fouten in je wanstaltige opstellen dat het lijkt of je nooit taalles gehad hebt. En dat is m.i. ook een reden van je frustratie: dat je met een te klein pensioen moet rondkomen. Maar die zijn er meer en zij zien wel helder dat een quasi-pianospeler van de grachtengordel hen niet uit de brand zal helpen. Van nu af aan wil ik met jou niets meer te maken hebben.

     • Ik heb nog lang geen pensioen hoor!
      Bovendien ben ik een 50Plusserpartij-denker en lid van die partij.
      Maar als jij je hier ‘uit’ als een soort extreemlinkse neo-nazi = ‘zelfde laken en pak in extremisme’ alleen denkend met de linkerhelft van’t brein, dan noem ik je zo en waarom niet? Groene zeep voor je eigen mond ken jij immers niet.
      Jij belastert en beledigt – zeker te veel getwitterd – hier mensen hier aan de lopende band. Maar zelf kan je het niet hebben? Joh, doe niet zo kinderachtig. “Wat je wilt wat je zelf niet geschiedt doe dat bij een ander niet,” luidt een mooi boreaal gezegde.
      En wat de taal betreft: ‘t gaat weleens mis als ik de tekst hier moet inkorten. Ach.. liever dat dan vals gemanipuleer met feiten en gegevens.
      En de ‘gore’ profilerende taal die jij hier over de respondenten uitslaat. ? Hoezo… Ken jij hen dan? Heb jij weet van hun levenservaring??? Als ik je een spiegel voorhoudt Glasnjet: doet het je dan zeer?
      Laat het dan zelf en wees een redelijke meneer in spreektaal en (be/ver)oordeel. Iedereen blij. Zelfs jij, omdat je dan ook gewaardeerd wordt – ook al zijn we het inhoudelijk niet eens.

  5. Het is bij Haasnoot het oude liedje. Hij gooit in zijn hijgerig streven om gelijk te krijgen alles op één hoop: Alles extreem-links. Wel, Ra Ra bestaat niet meer, was uiteraard een criminele organisatie die wel mensen in levensgevaar bracht maar geen moorden pleegde. Dierenactivisten deden dat ook niet, Pim Fortuyn werd door een gek vermoord, misschien een links-extremist, maar geen terrorist en Theo van Gogh werd het slachtoffer van een moslim-terrorist, alweer geen politiek extreem-linkse aanslag. Dan begint Haasnoot door te slaan. Dat Wilders steeds bewaakt moet worden is verschrikkelijk en onaanvaardbaar maar de reden weten we allemaal wel. Dus doe niet zo onnozel. En denk je dat andere politici niet bedreigd worden? Het is kwaadaardig om te suggereren dat Asscher c.s. plezier hebben in die bewaking van Wilders. Ik bedoelde dat door de opkomst van extreem-rechtse PARTIJEN en door het uitkramen van hun verdorven ideologie overal ter wereld steeds meer onschuldige burgers het slachtoffer worden. Elk land heeft met die extreem-rechtse bendes te maken. Nee, hier nog niet Haasnoot en hopelijk blijft dat zo.
   Was getekend: Ir. J. de Mol, propagandist van de VPRO, lid van het partij-kartel

   • @ Glasnjet,

    “Wel, Ra Ra bestaat niet meer, was uiteraard een criminele organisatie die wel mensen in levensgevaar bracht maar geen moorden pleegde. Dierenactivisten deden dat ook niet, Pim Fortuyn werd door een gek vermoord, misschien een links-extremist, maar geen terrorist..”

    Glasnjet, informeer je nou eens goed voor je iets roept.

    RaRa pleegde o.a. een aanslag op het huis van Aad Kosto, die met geluk ontsnapte; geen poging tot moord? De huidige adviseur van Jesse Klaver hoorde ook bij deze groep.

    En Volkert v.d.G. was wel degelijk een dierenactivist. Door die nu voor gek te verklaren ontken je zijn achtergrond die hem wel degelijk daartoe bracht.
    Overigens werd Volkert ook verdacht van de moord op een dierenarts; Justitie had aanwijzingen maar kon het alleen niet sluitend bewijzen. Maar dat had in jouw verwardheid niets met dierenactivisten te maken, toch?

    • Ondanks mijn ouderdom Henk, ben ik nog niet “verward”, wat dat ook mag zijn. Vanaf mijn 5e jaar kan ik mij alles nog zeer goed herinneren. Fouten maakt iedereen, ik ook, maar bij jou ligt dat anders want jij vertelt geen jokkentjes, maar pure laster. Ik hoef niet op internet te zoeken om te weten dat Aad Kosto via de politie, na een bommelding, in veiligheid werd gebracht. Een terreurdaad zeker, maar geen moordaanslag. En ik daag je uit om aan te tonen dat Wijnand Duyvendak tot deze terroristische organisatie behoorde. Ja, Insinuaties en verdachtmakingen genoeg. Nooit bewezen en nooit veroordeeld. Wel gestraft voor 2 inbraken voor “Onkruit” maar daarom ben je nog geen bommenlegger. Folkert vd. Gaast is een verachtelijk mens en verdient zeker geen verdediging maar aan te halen dat hij ook verdacht werd van enz. enz., is zinloos. En zijn in jouw ogen alle dierenactivisten potentiële moordenaars? Dat suggereer je wel. De moord op Pim Fortuyn was een krankzinnige daad. Een aanvaardbaar motief heeft vd. G. immers nooit genoemd. Zijn achtergrond speelt derhalve geen enkele rol. Je mag mij verward noemen maar ik noem jou een kwaadaardige leugenaar. Het lidmaatschap van fvd past derhalve zeer goed bij je.

   • Ik maak toch netjes onderscheid hoor – zie mijn schrijven 29 feb. 2020 at 9.41 alhier – Ik gooi niets op een hoop, jij wel. Politiek extreem-links, dierenactivisten en moslimfanaten – het staat er – netjes na elkaar opgenoemd. Lees maar eens na. Overigen rara, alle aanslagen zijn verleden tijd. Da’s toch logisch, doe niet zo onnozel.
    Ja, Glasnjet, het alleenrecht van links is inderdaad verdwenen – ze hebben hulp gekregen – moslimfanaten doen nu ook mee – da’s het ‘linke’ van immigratie van geloofsfanaten. En natuurlijk lacht Asscher er niet om Wilders, hij is blij – dat hij nog vrij over straat kan lopen!
    Wat ‘onnozel’ is, is dat bepaalde geïmporteerde culturen niet kunnen hebben dat politici hier de vrijheid van het woord hebben. Dat ze voor hun ‘cultuurgod’ je zullen vermoorden. De ECHTE ‘onnozelen’ zijn echter zij die hiervan nog meer binnen willen halen in dit vrije land. Dat door deze ‘geïmporteerde’ godsdienstextremisme steeds minder, minder, minder vrij zal zijn. Die ‘onnozelen’ zijn het allergevaarlijkst. ☝?
    Dat zijn mensen zoals u. En dan eerst nog durven beweren dat alleen rechts hier aanslagen in Nederland doet terwijl dat nog nooit is gebeurd. Da’s puur leugens verspreiden.

  6. Holleman, ben je nog wel een fatsoenlijk mens als je, waarschijnlijk om mij te frustreren, drie keer het racistische woord “neger” gebruikt. Ben je soms Ron Jans? Geciviliseerde mensen gebruiken dat woord niet meer. Ik schrik er bij jou niet van hoor. Maar het blijft leuk voor de bühne. Types als Henk en Haasnoot zullen van pret van hun buro-stoel vallen. En weer dat gegoochel met cijfers. Volgens mij wonen hier alleen uit Suriname al 270.000 zwarte mensen. En waarom moet ik daar en daar maar eens gaan kijken! Ik weet door mijn reizen ook wel dat ALLE grote steden sloppenwijken hebben met de hele bak ellende daarbij. Armoede bij zwarte mensen in Chicago, woede en agressie bij Algerijnen en bewoners uit de Sahel tegen hun vroegere kolonisator. En die doen aan samenhokken? Wat moeten ze anders? Het is de verdienste van Nederland dat die no-go areas hier niet echt bestaan. Maar een Utopia wordt het hier nooit Eric, daar zorgen vreemdelingenhaters zoals jij en Haasnoot wel voor. “Verder heb ik wel graag dat je mijn dochter in het vervolg buiten die insinuaties van je houdt. Kortom, met een geïntegreerde Nederlander wil ik graag thee drinken maar met jou in elk geval nooit van mijn leven.

   • @Glasnjet,
    Haat ik mijn buren die Marokkaans/Nederlander zijn? Of mijn beneden buurvrouw, die Hongaars/Nederlands is? Of de buren er naast, ook in mijn portiek die Nederlands/Turks/Koerdisch zijn, of al die kinderen van hun die ik dagelijks zie en groet? Waarvoor mijn vrouw stiekem sinterklaas kado’tjes voor de voordeur legt, zodat ze denken dat de Nederlandse Sint ook hen niet is vergeten?
    Mijn bovenburen zijn een Nederlands gezin en op de begaande grond wonen Nederlandse bejaarden…. Natuurlijk het zijn dat geen vreemden. Maar vreemden ken ik niet, dus waarom zou ik die nu emotioneel moeten haten? ?
    Heb er totaal GEEN emotie mee. ?
    Glasnjet, jij bent echt niet goed bij je hoofd. Linkse vuilspugende profilerende figuren als u, ja dat ‘soort’ mensen kan ik inderdaad haten. U zegt zelf moeite te hebben met mensen die etnisch-profileren – en wijst vervolgens naar rechts!
    U profileert en fileert (psychies) mensen hier aan de lopende band. ? U bent geen haar beter tegen datgene waartegen u verzet. U bent gelijkwaardig… en net zo kwaadadig. U bent m.i. geen haar beter dan neo-nazi’s, het verschil: u haat vanuit links. Extremisten zoals u zijn wereldvreemd en m.i. levensgevaarlijk.

   • @Glasnjet
    Ik heb al eens eerder verklaard dat ik me niets aantrek van de modieuze Nederlandse taalpolitie. Neger is een even valide rasaanduiding als Chinees of Aboriginal. Nikker is een beledigend woord, dat je van mij niet zult horen. Afro-Nederlander en zwarte Nederlander zijn verhullende en niet specifieke woorden die gebruikt worden door mensen zoals u die stiekem denken dat negers minderwaardig zijn en daarom verdedigd moeten worden . Zou u Tukkers verdedigen? Als je trots bent op je ras, dan zul je er geen moeite mee hebben dat je genoemd wordt wat je bent. Ik denk dus dat u een crypto-racist bent die er moeite mee heeft dat uw opa met een Indonesisch meisje is getrouwd. Mijn vrouw hield van haar half-Javaanse grootmoeder die haar door de oorlog heeft gesleept. Mijn suggestie dat uw dochter met een neger zou kunnen trouwen schijnt u te raken, maar die leidde ik af uit uw eigen opmerkingen over interraciale huwelijken die op den duur alle tegenstellingen zouden oplossen.

  7. Ben je van de pot gerukt Eric Holleman? Je hebt niets van mijn opvattingen begrepen. Ik zou dit land in een poel van ellende en sociale onrust willen storten? En daar haal je India en Afrika bij? Je lijkt de profeet Jesaja wel. De feiten zijn: 4,9% van de Nederlanders zijn Islamiet; In de 50 jaar dat ze hier wonen zijn vele niet religieuze Turken maar ook Italianen en Zuid-molukkers met Nederlanders gehuwd. Mijn oom, KNIL militair was evenals de grootvader van Baudet en als zovele anderen met een Indische vrouw getrouwd. In de V.S. leven zwarte mensen, Latino’s en “blanken”, in tamelijke welstand en harmonie naast elkaar. En dat zou hier niet mogelijk zijn zonder die door sommigen gewenste burgeroorlog? Ik ben niet christelijk en ook geen goed mens Holleman, maar ik weet wel zeker dat toekomstig geweld, zoals nu ook,rechts-extremistisch geweld zal zijn. Nee, Baudet heeft nog nooit iets waardevols gezegd en als jij dat wel vindt dan beklaag ik je zeer. En mijn kleinkinderen weten ook allang dat geweld in de toekomst mede zal ontstaan door etnisch-profileren en door gore, ongefundeerde en ongenuanceerde uitlatingen van mensen van het allooi Baudet. Nee, dominee Holleman, T.B.heeft geen gelijk en jij al helemaal niet.

   • Dan maar eens zien wat de praktijk brengt Glasnjet…
    Laten we eens in het meest linkse asielparadijs van Europa nader bekijken waar dat soort theorieën van jou nu al in de realiteit te beleven zijn. Ideologie daarover kan je mentaal over blijven strijden maar hoe werkt het maatschappelijk in de realiteit? Neem het meest asiel vriendelijke land Zweden…
    En haar opengestelde grenzen…
    En de veranderingen die het land onderging…
    Niet dat jouw mening verandert. Maar wat Holleman beschrijft dat zien we al verschijnen in de realiteit.
    https://www.vn.nl/einde-scandinavische-droom/
    https://www.ad.nl/buitenland/zweden-voert-grenscontroles-met-denemarken-opnieuw-in~ad6c0a0c/

    • @De lezers,
     Overigens: wat Glasnjet over rechtse aanslagen in Nederland zegt blijkt totaal overdreven. Het bestaat voornamelijk in zijn eigen verbeelding. ?
     Ik heb het op internet nagetrokken wat meneer hier weer eens beweert (zie link) en wat blijkt: Het is NIET rechts maar politiek extreem-links, dierenactivisten en moslimfanaten die in Nederland aanslagen hebben gepleegd. Pim Fortuyn, Theo van Gogh werden zelfs door hen vermoord. Burgers ondertussen ook.
     Wilders kan niet meer vrij over straat lopen en politicus Baudet is waarschijnlijk het volgende slachtoffer. Ondertussen lopen politici als Jetten, Asscher, Klaver lachend over straat. DAT is de realiteit nu in Nederland.
     Ra,ra (zie link) hoe kan dat dan Glasnjet? ?
     Mijn conclusie is derhalve simpel: net als de directie van de VPRO handelt Glasnjet hier gewoon als propagandist. Die zoals laatst met het programma Buitenhof de ‘feitelijke’ informatie gewoon valselijk manipuleert. ? Ongefundeerd, ongenuanceerd en van laag allooi. Die laatste woorden van Glasnjet beschrijven het mooi.
     https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Terrorisme_in_Nederland
     https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Revolutionaire_Anti-Racistische_Actie

   • @Glasnjet
    U noemt Salvini een fascist omdat hij geen negers meer wil toelaten zolang andere Europese Staten niet hun deel menen. Ik meen dat er 800.000 negers in Italië zitten. Italië heeft ongeveer 3 x zoveel inwoners als Nederland. Waar zou u 270.000 negers in Nederland willen herbergen? Onze instituten kunnen dat helemaal niet aan. Een enkele zal met uw dochter trouwen (uw integratievisioen), maar het merendeel hokt samen in de sloppenwijken van onze grote steden en zet zijn Afrikaanse levenswijze daar voort. U hoeft maar naar Parijs of Chicago te kijken om te weten hoe dat er uit ziet. In de tachtiger jaren werkte ik in Chicago en toen al werd mij geraden bepaalde wijken te mijden of, indien noodzakelijk, er snel, met gesloten ramen, doorheen te rijden. Weg is uw Utopia van geïntegreerde Nederlanders die bij elkaar op de thee komen.

   • @Glasnjet,
    “Baudet heeft nog nooit iets waardevols gezegd en als jij dat wel vindt dan beklaag ik je zeer. En mijn kleinkinderen weten ook allang dat geweld in de toekomst mede zal ontstaan door etnisch-profileren en door gore, ongefundeerde en ongenuanceerde uitlatingen van mensen van het allooi Baudet.”

    Ik begrijp dat iemand die jouw wanen niet deelt van de pot gerukt is? Mensen bepalen zelf wat ze steunen! Mijn kinderen en kleinkinderen weten allang dat ze niet alles moeten geloven wat de overheid en media hen wijs maken en dat ze zelf beslissen wat ze doen.
    En dat geweld extreem-rechts is? Ik herinner me Hamburg van een jaar geleden nog waar extreem-links een ravage aanrichtte.
    Wel bij de feiten blijven Glasnjet en houd je emoties eens onder controle!

   • @Glasnjet: “Baudet heeft nog nooit iets waardevols gezegd.”
    Ik geef toe, dat Baudet rare praatjes houdt en nog wel eens uit de bocht vliegt en dat schijnt voor u reden genoeg te zijn om hem (en zijn kiezers) constant te “bashen”.

    Hun “zonden” zijn wel van andere aard, maar waarom richt u nooit uw pijlen op andere politici en politieke partijen? U vindt genoeg stof in de Politieke Integriteits Index.

    Even een korte bloemlezing:
    – VVD: Henry Keizer, Matthieu van Sint Truiden, (indien gewenst kan ik nog wel ca. 15 noemen met hun zonden).
    – PvdA: Bert v.d. Roest, Kevin van Eikeren.
    – Groen links: Peter Sonneveld, Tom v.d. Lee + bestuur GL (keken weg bij wangedrag Sonneveld), Isabella Diks.
    – CDA: Liesbeth Spies
    – D66: Pechtold, Marc Jan Ahne.

    Ik wens u veel leesplezier.

  8. Voor wijze man en arbiter spelen heeft geen zin Holleman, want het is te gek voor woorden dat je suggereert dat een probleem dat al plm. 50 jaar bij de VVD en in de Telegraaf een hot item is, door z.g.n. “goedwillende” mensen niet serieus wordt genomen. Vluchtelingen zullen blijven komen, dat zul je toch eindelijk wel met me eens zijn. En GEEN mens hier, op wat zonderlingen na wil asyl verlenen aan Marokkanen, Egyptenaren en Algerijnen.. Maar daar gaat het allang niet meer om Eric. Concludeer je nu echt uit het feit dat die harteloze schurk Salvini, die zijn rechts-extremistische rug recht hield en een wankele boot met uitgeputte vluchtelingen, in elk geval mensen, de haven weigerde, niets anders kon? Gelukkig is hij daarvoor afgestraft. Grenzen sluiten is ook al zo’n dwaze utopie (Zie maar naar de V.S.). Ik verbaas me er steeds weer over dat jij en anderen hier wanhopig proberen om de klok een halve eeuw terug te zetten. Ik zou willen dat er geen mens meer naar hier komt dus een voorstander van “omvolking” of “verdunning” ben ik zeker niet. Je kunt volgens mij beter je pijlen richten op diegene die in elke vluchteling uit Afrika een crimineel ziet en ze b.v. terug wil sturen in een boot met “NetGenoegBenzine”

   • @Glasnjet
    Ik ben blij dat u erkent dat Baudet gelijk heeft dat het vluchtelingenbeleid van Europa de “omvolking” van Europa tot gevolg zal hebben. Het verschil zit in de acceptatie van dit fenomeen. U zit op een terp en denkt dat het – gezien uw leeftijd – wel mee zal vallen met de zondvloed. Uw Christelijke hart zegt dat wij onze beschaving en sociale zekerheid uit menslievendheid moeten opofferen aan dit natuurfenomeen. U accepteert dat de sociale toestanden in Europa meer gelijkenis zullen gaan tonen met die in India en Afrika. Uw kleinkinderen zullen leven in een door etnische verschillen verscheurde samenleving zonder sociale zekerheid en met veel sociale onrust of erger, geweld. Want, geloof niet dat de nieuwkomers uw morele standaard zullen delen.
    U bent waarlijk een goed mens. U ontkent niet Baudet’s analyse, maar heeft er vrede mee.
    Nu begrijpen we elkaar beter.

    • Mooi gezegd Eric, ontroerend zelfs.
     Maar in een land dat te koud is om op straat te leven – het klimaat is nog geen Afrika waar de nacht je vaak de koelte geeft om te overleven – en waar de eigen bevolking 300.000 woningen tekort komt… Waar wil je die Afrikanen laten leven?
     Geef ze de huizen die je de eigen bevolking dan ontzegt en verbaas je niet over het feit – dat FvD dan niet eens te rechts blijkt. Mensen als Glasnjet scheppen nationalisme omdat men – dank zij zijn blinde humanisme – dat gaan stemmen om zelf te overleven. Actie geeft reactie.
     In een land met woningnood is er geen plaats te vergeven…
     Dat is een simpele rekensom.

  9. @Anton en Glasjnet
   Volgens mij is de EU te verdeeld om een veerdienst tussen Afrika en Europa te organiseren. Maar de facto wordt deze dienst waargenomen door goedwillende NGO’s die mensen uit zee oppikken en naar Europa transporteren. Als Salvini weigert deze mensen alleen op te vangen, schreeuwt rechtschapen Europa moord en brand en is hij een fascist. Ik zou u op de man af willen vragen: vindt u het een goed idee dat Afrika naar Europa verhuist? Dat Nederland met 17 miljoen inwoners er nog meer gaat herbergen? De regering krijgt nu al de criminaliteit, het onderwijs en de zorg niet op orde. Denkt u dat dat zal verbeteren als we nog meer mensen hierheen halen uit een andere cultuur? Kunnen we onze problemen niet beter zelf oplossen dan een beroep te doen op goedkope Afrikanen, die later ook weer zorg nodig hebben?
   Ik begrijp werkelijk niet welk voordeel Nederland kan hebben van deze instroom van immigranten. In 1955 vonden we Nederland met 10 miljoen inwoners al te vol en moesten repatrianten uit Indië, die vaak eeuwen voor Nederland hadden gewerkt en perfect geïntegreerd waren, maar naar Canada oprotten.

  10. De tijd zal het leren.
   Kom eens gezellig op vrijdagavond naar het centrum van Rotterdam. Ook jouw toekomst Anton. Niks aan de hand toch, als ik jou mag geloven?

  11. “Met de PVV-leider als aangeklaagde, die er in slaagt zichzelf als slachtoffer af te schilderen”
   Hoe is hij geen slachtoffer dan? Je doet nu net alsof hij een misdadiger is die met behulp van wat zielige praatjes in de media zichzelf als slachtoffer probeert te presenteren. Niet dus. Hij is een politicus die simpelweg de mening van miljoenen Nederlanders vertegenwoordigt. En de status quo wilt dit niet, aangezien zij geen macht willen verliezen. Dus hebben we de afgelopen jaren gezien hoe het doekje langzaam maar zeker van vrouwe Justitia’s ogen aan het zakken is en onze trias politica samen smelt tot een monoliet. En de media ontwijken? Ook niet, nee. Wilders praat hier continu over en rent echt niet weg voor vragen van de media. Opnieuw een verzonnen leugen, dus. (1/2)

   • Hoe je ook denkt over Wilders, zijn ideeën en zijn uitspraken, we zullen gezamenlijk moeten erkennen dat hij zijn leven gegeven heeft voor de politiek en door de jaren heen bijzondere moed heeft getoond met al de doodsbedreigingen die zijn kant op geslingerd zijn. En nu hij vervolgd wordt voor het doen van zijn werk, hoe onsmakelijk je het ook vindt, en hij op het punt staat zijn mond gesnoerd te krijgen en zijn grondwettelijke recht tot vrije meningsuiting dreigt afgenomen te worden, vind ik dat hij wel iets meer respect verdiend dan dit. (2/2)

  12. Ik wordt hier ontzettend boos om. Het is weer hetzelfde liedje als met Pim Fortuyn. Baudet zegt dat de EU een veerdienst onderhoudt om immigranten de EU binnen te laten en het is verdorie Rob Jetten van D66 die over kleurtjes begint (wie is er nu racistisch bezig – Jetten dus) en dan beweert: u wilt alleen het blanken als baas in Europa… (zie debat link 2) Baudet zegt dat helemaal niet, heeft het gewoon over migranten. Rob Jetten heeft het over ‘blanken’ en mensen met een andere ‘kleur’.
   En hoe framed de VPRO in Buitenhof dat: “Baudet zegt dat de EU veerdiensten onderhoud (correct da’s Baudet) om het blanke ras (incorrect dat is Jetten) door Afrikanen te vervangen (incorrect da’s presentatrice Buitenhof zelf – link 2)
   Wat een bullshit, nepnieuws en vieze linkse valsheid is dat. Daar gaan we weer, denk ik dan: de tijd van Pim Fortuyn herhaald zich… Ze moesten zich doodschamen bij de VPRO. Ik vind dit persoonlijk een echte misdadig.
   Dit is geen journalistiek maar iets heel anders. ? Vind ondertussen ook dat politiek Den Haag hier niet over mag zwijgen. ?
   1 – https://m.youtube.com/watch?v=nbjB0AN-RwY
   2 – https://m.youtube.com/watch?v=9Pf1r_nHfWE&feature=emb_rel_end

   • Ronaldo, ik ben het volstrekt met je eens. Het framen van Baudet door met name Asscher, Jetten, Klaver en anderen, neemt grote vormen aan en is puur voor eigen politiek gewin; met waarheid heeft het niets te maken.

    En mocht er dadelijk weer een loslopende gek komen die Baudet iets aandoet, dan lacht Links in haar vuistje; weer een concurrent die niet in het politiek correcte potje piest, het zwijgen opgelegd. En vervolgens lopen diezelfde politici weer krokodillentranen te huilen omdat dit nooit had mogen gebeuren (menen ze niets van).

    Bij Pim Fortuyn ging dat ook zo; wie herinnert zich niet het geïrriteerde smoel van Melkert bij het debat na winst van Fortuyn in Rotterdam? En wie herinnert zich niet de schijnheilige toenmalige regering bij diens begrafenis, Wim Kok voorop? Om te kotsen!

   • Ronaldo Haasnoot. Het wordt tijd dat jij ook eens een inburgeringscursus Nederlands volgt. Een foutje hier en daar maakt voor de boodschap niks uit, maar jij creëert een eigen grammatica die pijn aan de ogen doet. En waarom wordt Pim Fortuyn hier aangehaald. Hij nam een zeer ambivalente houding aan ten opzichte van b.v. Marok-kanen, relativeerde en hield zich verre van walgelijk taalgebruik zoals dat van Thierry Baudet. Fortuyn is door een gek vermoord zoals later honderden kinderen, journalisten en politici door rechts-extremisten vermoord zijn. Haasnoot is geobsedeerd door “verschillen” in bewoording die eigenlijk helemaal geen verschillen zijn. Baudet bedoelde natuurlijk wel degelijk Afrikanen en geen eskimo’s. De EU heeft dus al een veerdienst! En die veerdienst van jouw tussen Boortoren en NetGenoegBenzine, Ronaldo, wordt dat nog es wat? Echt weer vieze linkse valsheid van mij om daar steeds opnieuw over te zeuren. Maar ja, “ik vind dit persoonlijk een echte misdadig”

    • “Baudet bedoelde natuurlijk wel degelijk Afrikanen en geen eskimo’s.”
     Dat is jouw persoonlijke perceptie; niets meer of minder.

    • Die inburgeringscursus mag jij ook wel eens gaan doen:
     “En die veerdienst van jouw tussen Boortoren en NetGenoegBenzine, Ronaldo, wordt dat nog es wat?”
     Jouw is een bezittelijk voornaamwoord en geen persoonlijk voornaamwoord. Jij doet aan “pot verwijt de ketel”.

  13. Wat een misleidende kop weer boven een tendentieus artikel. Alsof Baudet erop uit is om Wilders op deze manier de loef af te steken. NOT.

  14. Ik ben helemaal voor GroteSterkeLeider en mijn Thierry, zij zijn de twee enige politici in Nederland, nee in Europa, nee, wereldwijd die de wereldproblemen kunnen oplossen. Alle moslims die weigeren kopvoddentax te betalen en die weigeren de Korans te verscheuren tot Donalduckdikte moeten onmiddellijk dit land verlaten. Verder ben ik van mening dat iedereen die het zuivere Arische ras aanvalt door als echte Arische man bij een niet Arische vrouw kinderen te verwekken met zijn vrouw en kroost naar verre achterlijke landen gedeporteerd moeten worden. En een echte Arische vrouw die zich laat bezwangeren door een niet Arische man moet ook met haar man en kroost verbannen worden. De kwaliteit van ons onderwijs zal stijgen; de gezondheidszorg zal humaner worden, geen woningnood meer. Heerlijk blank Nederland met je molens en klompen.

  15. Baudet gaat dit kortgeding verliezen. Maar inderdaad, hij wint er misschien veel publiciteit mee. Ik kijk er wel naar uit, moet moet ik zeggen. Dan moet Baudet natuurlijk ook uitleggen wat hij dan wel bedoelde met georganiseerde veerdiensten van Afrika naar Europa door de EU. Dat hij voor een ‘blank’ Europa is ( citaat van Baudet) en hoe hij de etnische bevolkingsgroepen, zoals Turken en Marokkanen het liefst op diezelfde veerdiensten wil laten remigreren of deporteren. Krijgen aanhangers van FVD toch rode oortjes van……

   • Baudet hoeft niets uit te leggen.
    Baudet heeft al gezegd wat hij gezegd heeft en dat was iets anders als Jetten, Klaver, Omtzigt en Asscher beweerden dat hij zei; die gaven een eigen interpretatie incl. verdraaien van diens woorden voor eigen politiek gewin.
    Politiek is smerig en achterbaks, dat blijkt wel. Daarom sta ik achter FvD en Baudet; die draaien en manipuleren niet.

   • Wat een onzin, U bezigt Rob Jetten woorden.
    Baudet zegt dat niet. Pure laster en valse VPRO propaganda die u zo van het tv-programma buitenhof heeft overgenomen. De feiten liggen totaal anders. U zult de moeite vast niet nemen het debat werkelijk te bekijken. U kunt het in de link bij mijn schrijven hier boven op 25 feb 2020 at 19.29 vinden.
    Baudet ontkent ten stelligste deze laster. U bent verkeerd voorgelicht en tuint er met open ogen in. Buitenhof zou verboden moeten worden want dit is nepnieuws en negatieve valse propaganda dat u absorbeert.
    Informeer u zelf en zie wat er werkelijk gezegd is.
    U citeert namelijk Rob Jetten van D66 en niet Baudet! Wat u hem toeschrijft klopt voor geen woord. U moet u eens beter informeren. Bekijk dus het debat, opdat u ziet hoe verkeerd u wordt ‘voorgelicht’- of moet ik zeggen: ‘opgelicht’.

  16. U zou bijna suggereren dat Baudet de dame in kwestie van Buitenhof gevraagd heeft door hem gedane uitspraken in de Tweede Kamer fout weer te geven.
   De omgekeerde wereld.
   Jullie hebben niets geleerd van Drees Sr., Drees Jr. en Pim Fortuyn. Ga maar lekker door zo.
   Steek je kop als een struisvogel in het zand en heb vooral niet in de gaten dat het sluipenderwijs fout gaat in dit land als gevolg van de ongebreidelde bevolkingsgroei, de uit de hand gelopen immigratiestroom en de islamitische geboortegolf.
   Hoe zou het toch komen dat er problemen ontstaan in de gezondheidszorg, politie, justitie, onderwijs, huisvesting, openbaar vervoer, samenleving etc.?
   Het merendeel van de Nederlanders is het spuugzat.

   • Merendeel? PVV 19 in de meest recente peiling, FVD 16. Samen 35 van de 150.
    Dat is veel ja, maar geen merendeel. 115 zetels voor partijen die geen ultra rechts willen en die de parlementaire democratie en rechtstaat waarderen.

    • Ik wil ook geen ultra rechts. En daarom stem ik FvD.
     En ik wil ook geen ultra-links. Daarom stem ik niet op de opvolger van de Communistische Partij Nederland, zijnde Groen Links. De belangrijkste adviseur van Klaver is overigens een tot 6 weken veroordeelde inbreker (in een legerplaats) en terrorist (lid van de Rara-groep); ze hebben alleen nooit kunnen bewijzen dat hij persoonlijk deel nam aan de aanslag op Aad Kosto.

     • Vergissing! Het betrof geen inbraak op een legerplaats maar bij het ministerie van economische zaken. Niet minder erg.

     • Dan blijft er nog genoeg keuze over voor een fatsoenlijke partij. Op rechts 50+ (mag ook als je nog onder de 50 bent), of CDA, VVD. Op links PVDA en SP.

      • Jij mag daar anders over denken, ik vind FvD een zeer fatsoenlijke partij en dus stem ik daar op. Ik sta voor mijn eigen mening en die past prima bij FvD.
       Ik trap niet in de framing van FvD door met name Klaver, Jetten, Asscher en anderen; die doen het in hun broek.

    • Ho, ho, de strijders voor een christelijk Nederland (tsja zonder naastenliefde en andere wang toekeren ik) hebben ook nog de SGP aan hun zijde wat dat betreft. Komen ze toch zo’n 3 zetels verder. Maar goed het is een beduidende minderheid die flink kabaal weet te maken.

   • Kooijman
    ‘Hoe zou het toch komen dat er problemen ontstaan in de gezondheidszorg, politie, onderwijs, huisvesting, openbaar vervoer, samenleving? Kijk, zo willen we het hebben, als er ergens problemen zijn, is dat gewoon de schuld van ‘de buitenlanders’. Bedoeld wordt de migranten de afgelopen 40 jaar. Je bent nog iets vergeten Kooijman. Wat dacht je van het slechte weer, wind en regen van de afgelopen tijd? Is thuis de riolering verstopt, lekkend dak? Allemaal de schuld van de moslims. Als er een ultra-rechtse gek in Duitsland migranten doodschiet….Niets gehoord van Wilders en Baudet. Als Baudet onzin verkoopt over controle in een trein…..’Was nie waar, maar had best gekund’. Zo iets noemen we xenofobie.

  Comments are closed.