Begint de leegloop bij Forum nu echt?

  14
  990

  Leestijd: 2 minuten.

  Henk Otten heeft zijn eerste overwinning op Thierry Baudet binnen. De medeoprichter en voormalige penningmeester van Forum voor Democratie gaat voor zichzelf beginnen en neemt meteen twee FvD-senatoren mee. En Baudet moet nu maar hopen dat het daarbij blijft.

  Die senatoren zijn niet de eerste de beste. Jeroen de Vries stond ook aan de wieg van Forum en Dorien Rookmaker heeft nog geprobeerd vrede te stichten tussen Baudet en Otten. Met hun vertrek is Forum meteen een kwart van zijn Senaatszetels kwijt. Van 12 naar negen. Misschien geen mokerslag maar toch een klap die moet aankomen. De VVD is nu in elk geval weer onbetwist de grootste.

  De nieuwe partij heeft nog geen naam maar volgens Otten zijn er nog meer gefrustreerde FvD-ers in de Senaat en in diverse Provinciale Staten die de overstap willen maken. Dat kan natuurlijk grootspraak zijn, maar als ik Baudet was zou ik daar niet vanuit gaan.

  Zijn club lijdt aan hetzelfde euvel als vrijwel alle populistische partijen en partijtjes. Er breekt altijd en soms nog sneller dan verwacht de pleuris uit. Zo’n partij is een eldorado voor al dan niet louche gelukszoekers en politieke desperado’s. Dat mondt soms uit in de beruchte ‘LPF-toestanden’, de krankzinnige chaos waar de partij van Pim Fortuyn na zijn dood in wegzonk. Het theater van de lach had zijn intrek genomen in ‘s lands vergaderzaal.

  Baudet had gehoopt dat met een strenge selectie van kandidaten voor zijn kader te voorkomen. Alleen, hij maakte mot met de andere geestelijke vader, als je het zo tenminste noemen mag, van zijn beweging. Over poen en de koers, de in die kringen gebruikelijke twistappels. Otten werd uiteindelijk de partij uit geschopt.

  De borealist en co zullen aan het vertrek ongetwijfeld een positieve draai geven. Rotte appels en zo. En dat ze met de overgebleven harde kern keihard aan de slag zullen gaan. Voor de kiezers natuurlijk, dat spreekt vanzelf.

  Dat zou kunnen natuurlijk. Met het vertrek van Otten c.s. zouden de neuzen inderdaad weer in dezelfde boreale richting kunnen staan. Aanval op het leiderschap afgeslagen en nu weer volle kracht vooruit. Maar voor hetzelfde geld krijgt Otten gelijk, is de uittocht begonnen en zitten we binnenkort met drie rechts-populistische splinters, – de PVV is er ook nog -, opgescheept.

  Enfin, voor hun kiezers is dat misschien wel aardig. Drie clubjes om uit te kiezen. Wat een weelde. Ze moeten alleen niet denken dat ze iets tot stand zullen brengen. Maar dat weten ze vermoedelijk allang zelf.

   

  14 REACTIES

  1. Ik begrijp Baudet ook niet. Hoe kan hij in zee gaan met een ex VVD’er. Of heeft Otten hier ook over gelogen. Hij weet toch dat VVD ‘ers bedriegers 1e klas zijn en alleen maar leugens verspreiden en de boel oplichten en landverraders zijn. Waarom moesten er laatste jaren zoveel van die oplichters opstappen bij de vereniging van dementen. Alleen de grootste oplichter rutte blijft nog steeds en dat komt dat er teveel ambtenaren zijn die op deze … stemmen. Het is een onbetrouwbare sekte.

  2. Waar ik mij verbaas is het feit dat aanhangers van Baudet totaal niet verontrust zijn over de radicaal rechtse koers die Baudet op wil gaan en de bezorgdheid die zijn vroegere naaste medewerkers, Henk Otten en Jeroen de Vries uiten over de racistische ideeën die Baudet in hun aanwezigheid verkondigde. Ik lees in deze rubriek zinnen als ‘Baudet redder van het volk’. Welk volk? Bestaan die alleen uit blanke Nederlanders? Baudet had het in zijn toespraak op 20 maart over ‘een vertekend straatbeeld’. Wat betekent dat? Zijn dat de mensen met een zwarte huidskleur, zijn dat moslima’s met een hoofddoek die hij op straat ontwaart? Misschien kunnen de geachte enthousiaste aanhangers van Baudet daar eens duidelijkheid over verschaffen?

   • @Anton 21 aug 21:04
    Ik weet niet waarom u denkt dat FvD een extreem rechtse partij is? Het programma staat in een PDF-bestand dat u zo van internet kunt betrekken. Een speerpunt is bestuurlijke vernieuwing. U kunt het moeilijk rechts noemen dat iemand een staatsbestel dat nog stamt uit de feodale tijd wil opschudden. Verdere lees ik dat men defensie en onderwijs wil versterken en bijzondere aandacht heeft voor het MKB. Dat zorgkosten alle andere uitgaven beginnen te verdringen is ook evident. Het land verloedert, als de infrastructuur niet op peil wordt gehouden. Het is waar: papier is geduldig, maar dat geldt voor alle partijprogramma’s.
    Waarom VVD zo populair is, weet ik ook niet. Ik heb de integriteitsindex van de VVD van de Volkskrant van afgelopen jaren nageplozen. Het aantal foute bestuurders van de VVD past niet in de 200 woorden die op Frontbencher zijn toegestaan.
    FvD wil migranten uit Afrika weren. Dit kan de positie van mensen aan de onderkant van onze samenleving alleen maar versterken, wat ook het streven is van de SP. Migratiebeleid is niet per se rechts beleid. Je zou zelfs kunnen denken dat ondernemers baat hebben bij veel goedkope arbeidskrachten.

   • @Anton,
    Kom, kom zeg. Wat een insinuaties. Welke “racistische ideeën” heeft u het nu weer over? 🤔
    U moet uw mening eens niet vormen op bases van linkse haatpropaganda, zou ik als Baudet-aanhanger tegen u zeggen. Suggestieve rotzooi. Waar zijn dan de feiten? Ik herken dit niet.
    Maar goed, ik begrijp wel wat u hier doet hoor….
    Dhr. Otten speelt dit vieze spelletje nu ineens met links mee. De ‘gevallen engel’ beweert nu ineens dat Baudet een racist is, wellicht zelfs een bewonderaar van Hitler. Die laster geldt voor u als: feitelijk bewijs? 🤨
    Wel aan: hoe kan het zijn dat Otten dat dan al die tijd steunde? Gaat hij nu ineens echt (zo laat) het licht zien OF gaat hij links even helpen met het plegen van een karaktermoord omdat HEM dat politiek nu goed uitkomt in een poging zoveel mogelijk FvD-leden te winnen? Wat denkt u?
    U verteld mij dat ik Otten op zijn blauwe ogen moet geloven? Da’s zelfs voor mij een beetje te boreaal hoor! 🤣🤣🤣
    Forum voor Democratie geeft in haar partijprogramma DUIDELIJK aan wat u hier NIET zegt. Ongeacht ras of sekse heeft iedereen iedereen gelijke kansen. ☝🏿

  3. Niks leegloop Forum Voor Democratie! De programmapunten van FVD zijn toch niet veranderd?
   Ik blijf pal achter de standpunten van FVD staan, omdat de nog het meest de realiteit weergeven t.a.v. Immigratie, EU en Euro.

   • De voorgeprogrammeerde staatsmedia grijpen dit aan om FvD monddood te maken.
    Henk Otten heeft volgens het onafhankelijk accountantsrapport de gelden “niet goed beheerd” en koos de vlucht naar voren; hij kreeg niet wat hij wilde, n.l. de macht binnen de partij. Jeroen de Vries profiteerde van hde handelwijze van Otten en Dorien Rookmakers is al vele jaren een dikke vriendin van Otten. Die 2 kun je dus echt niet objectief noemen.
    de rotte appels eruit en doorgaan is het devies, wat alle niet objectieve media ook beweren.
    Ik blijf pal achter de standpunten van FVD staan, omdat de nog het meest de realiteit weergeven t.a.v. Immigratie, EU en Euro.
    En als anderen dat racistisch vinden dan heb ik daar geen boodschap aan; zij komen er nog wel achter wat het politiek correcte beleid veroorzaakt.

  4. idd Joop, ik ben het daarmee eens. Altijd maar weer dit soort gekleurde verhalen. Ik denk dat het logisch was dat de PVV in de peilingen omlaag ging, omdat veel mensen meer zien in het beschaafdere geluid van het FvD, maar beide partijen verenigd zijn toch goed voor 31 zetels in de laatste peiling. Als je het dan hebt over “splinters”, terwijl de VVD op 28 staat, moet er wat aan je ogen mankeren !

   • Beide partijen verenigd – maar dat is niet het geval. Het zijn twee afzonderlijke partijen. CDA en VVD zijn samen ook groter dan FVD en PVV samen, dus wat is je punt eigenlijk?

  5. En hoppa, daar gaat weer een statenlid. Dit keer in Zeeland. De Renaissancevloot blijkt een verzameling drijvend wrakhout.

  6. Leve Baudet. Welke politicus durft zich zo kwetsbaar op te stellen door geheel kwetsbaar aan een zwembad te gaan liggen? Zie de kwetsbare mens prachtig gesymboliseerd door Baudet waar ik, Baudet voor op wil komen. En dan zien we Otten verkleed als Brutus de kwetsbare keizer, een mes in zijn rug duwen. Ik ga voor mijn Thierry, mijn vriendin is helemaal weg van Otten en mijn ex zweert het bij GroteSterkeLeider. Moge de echte redder van het Avondland door het volk erkend en uitgeroepen worden als onze verlosser van Volk, Vaderland en Vorst (niet te verwarren met VVV, dat is weer iets anders).

  7. En zo is dat!

   Wishfull thinking door ‘de media’ is niet verboden maar zal naar mijn verwachting worden gelogenstraft.

  8. De media met de Telegraaf voorop zijn al vele maanden bezig om FvD de grond in te schrijven. Zoals Baudet zegt, ik heb hierover niets gehoord van de 2 senatoren die met Otten mee zouden gaan; we zullen zien.
   Ikzelf blijf Baudet trouw. Denk maar niet dat deze zogenaamde slag tegen FvD gewonnen is, zoals de media denken.

   • @Joop,
    Baudet is tegen de euro. Otten ook??
    Wacht maar, in september start de ECB een nieuw rondje geldbijdrukken om negatieve rentes te creëeren. Ze noemen het ‘stimuleren’ maar de burger die spaart mag er het gelag voor betalen…l Tevens wordt daarmee het beste pensioensysteem ter wereld gesloopt.
    Elk jaar krijgen de gepensioneerden in Nederland straks minder, minder, minder… 🥺
    Ik denk dat het heel veel ‘stimulans’ onder de bevolking gaat geven om op Baudet te stemmen!
    Met een Française bij de ECB gaan we nog hele rare dingen beleven. Ter volle glorie van Frankrijk – natuurlijk. Want die krijgt dan met negatieve rentes zelfs geld voor haar staatsschuld. 🥳
    Wordt – net als Italië – dankzij de geldpersen in Frankfurt gered van een faillissement.
    Dat de hardwerkende Nederlander de waarde van gespaard geld en pensioen daardoor verliest zal Lagarde en Macron vast een worst zijn.
    Het zijn egoïstische gevaarlijke idioten die net als de Weimarrepubliek Duitsland in de vorige eeuw experimenteren met de waarde van ons geld. ☠️ Zodat Zuid-Europese landen schulden kunnen blijven maken net als Duitsland toen. DAAR komt het op neer.
    Werken moet je voor je geld. Niet gratis bijdrukken. Nexit!

    • Het lijkt erop dat Haasnoot alle contact met de werkelijkheid heeft verloren. Zijn pedante om niet te zeggen arrogante karakter voeren hem zo ver dat hij niet gehinderd door veel kennis het sprookje van de geldpersen maar eens weer opvoert. Om zijn gelijk te halen is geen leugen hem te laag. Hoe komt hij er bij om expliciet te beweren dat een Centrale Bank uit balorigheid geld gaat bijdrukken zonder dat de economie dat toelaat. Iedereen die goed bij zijn hoofd is, weet dat zoiets leidt tot een desastreuze inflatie. Geld is niets, het bestaat slechts bij de gratie van de productie van de (omzet) goederen en diensten. Hij kan iedereen die hem niet aanstaat, zoals Lagarde en Macron voor schurken uitmaken maar mij overbluft hij niet met zijn waanwijze praat. Als hij echt denkt dat het zomaar “bijdrukken” van geld iemand voordeel zal opleveren is hij niet goed bij zijn hoofd. Maar als hij die leugen wil verspreiden om zijn rechts-extremistische gedachtengoed te etaleren is het nog erger. Dat heet hersenspoeling.

  Comments are closed.