Belgenmop

  1
  963

  Leestijd: 1 minuten.

  Wij klagen wel eens over de ineffectiviteit en het geklungel van (lokale) politici, maar eigenlijk zijn Nederlanders door de bank genomen nog best transparant. Of een gebrek aan fantasie houdt onze politici in het gareel. Bij onze zuiderburen, door sommigen ook wel eens het lelijke broertje van Italië genoemd, is het soms echt lachen.

  De feiten, in Antwerpen heeft de SP.A- politica (de socialisten) Leen Verbist ontslag genomen uit de gemeenteraad. Het bleek dat zij jarenlang een commissariaatvergoeding van 12.000 euro per jaar ontving van Telenet, een bedrijf dat tv, telefoon en internet aanbiedt en dat goed floreert, er zijn immers nooit problemen met vergunningen omdat veel politici op de loonlijst staan.

  In totaal gaat het om 30.000 euro, een vergoeding die eigenlijk bestemd was voor de Antwerpse wethouder Koen Kennis, N-VA oftewel netjes rechts Vlaams. Die stond ook op de lijst van Telenet, maar bij de overdracht van Verbist naar Kennis was verzuimd het rekeningnummer te veranderen.

  Volgens Verbist had zij niet gereageerd omdat het een zakelijk nummer van haar man was waar veel geld omging en de centjes verdwenen in de grote maalstroom.

  Koen Kennis liet weten het bedrag van 30.000 euro “niet te hebben gemist”.  Samen met nog wat andere nevenfuncties zit hij aan dik 7000 euro netto per maand en ja, dan merk je een paar duizend euro meer of minder niet. Verbist stort het geld terug, Kennis ontvangt het en schenkt het nu aan een goed doel.

  Eind goed al goed denk je dan, maar het wordt nog leuker. Verbist kwam in opspraak toen bekend werd dat ook twee wethouders in Gent vergoedingen ontvingen omdat ze op de loonlijst bij Telenet stonden. N-VA-kamerlid (en zelfs kamervoorzitter) Siegfried Bracke, een oud-journalist, maakte daar kabaal over, maar hij bleek zelf ook een vergoeding te ontvangen als lid van de adviesraad van Telenet.

  Nee, dan hebben wij wel eens kleine affairetjes waarbij lokale politici bevriende zakenrelaties bevoordelen in ruil voor een etentje of reisje. Kruimelwerk dus. Maar wij kunnen ook overnight besluiten de uitvoering van het persoonsgebonden budget bij de gemeenten te leggen die daar totaal niet op voorbereid zijn. Er zijn mensen die beweren dat het gemiddelde intelligentiequotiënt in twee landen stijgt als een domme Nederlander naar België verhuist. Hier is duidelijk nog meer empirisch onderzoek nodig.

   

  1 REACTIE

  1. typische rechtse quatsch, dit artikel. Spiegel je maar aan een van de ergsten in Europa, ja dan kom je er altijd wel goed vanaf.
   Maar in vergelijking met de rest van Europa, Scandinavie, Duitstalig etc is de VVD een ordinaire roversbende.
   En ook in vergelijking met linkse partijen.
   https://www.vn.nl/de-verkwisters-van-de-vvd/
   https://www.nrc.nl/nieuws/2015/03/10/om-verdenkt-meer-vvders-van-corruptie-a1417988
   http://www.fyysf.com/2015/03/compleet-voetbalelftal-corrupte-vvd-ers.html

  Comments are closed.