Beproefd recept

  1
  243

  Leestijd: 0 minuten.

  De president is ZEER TEVREDEN. Uit satelietfoto’s zou blijken dat vriend Kim Jong-un zich aan zijn afspraken lijkt te houden. Een testlocatie voor intercontinentale raketten zou ontmanteld worden.

  We mogen aannemen dat Donald Trump die foto’s voor publicatie heeft gezien. Zou het kunnen dat hij kort daarop daarom zijn tweetoffensief tegen Iran inzette? Onder het motto: wat bij Kim werkt, dreigen met hel en verdoemenis, zal ook bij de ayathollah’s werken? Zodat ze niet op rare ideeën komen en toch een atoombom gaan fabrieken?

  Dat zou zeker passen in wat je met enige goede wil de Trump-strategie zou kunnen noemen. De beuk er in en dan maar zien wat er van komt.

  Dit heeft potverdikkie wel iets weg van consistent beleid. Toch ‘method in the madness’? En wie weet mag de Iraanse president Rohani zich binnenkort zich net als Kim een vriend van Trump noemen.

   

  1 REACTIE

  1. Het zou kunnen dat dit “consistente” beleid werkt. Maar het is wel bloedlink, want ooit zal er een land zijn die zich niet gewonnen geeft. Als Trump dan niet doet waarmee hij gedreigd heeft, is het effect voor altijd verdwenen. Een fatsoenlijke, overdachte strategie met alternatieven is toch altijd beter, al laten resultaten dan misschien even op zich wachten.

  Comments are closed.