BNNVARA draait door

  4
  618

  Leestijd: 1 minuten.

  Alles voor de kijkcijfers. Matthijs van Nieuwkerk mag wat zijn werkgever BNNVARA betreft best flink wat meer verdienen dan de Balkenende-norm, die geldt voor de publieke sector. Matthijs, de ongekroonde koning van de praatprogramma’s, is zijn geld immers dubbel en dwars waard.

  Dag in, dag uit trekt hij 1,3 miljoen kijkers. Bij afwezigheid van Matthijs neemt collega Margriet van der Linden het over. Zij komt niet verder dan een schamele 800.000 toeschouwers. Dat scheelt volgen BNNVARA nogal in inkomsten uit de reclame. Het hoge salaris van Matthijs is in een paar weken al weer terugverdiend. Het zou een financiële ramp zijn als Matthijs na Twan Huys en Jack Spijkerman zijn marktwaarde als presentator gaat verzilveren bij de commerciëlen.

  Het is dezelfde redenering die het hoge salaris van verwende voetbalmiljonairs of graaiende bankiers moet rechtvaardigen. Toptalent dreigt te vertrekken en de schatkist wordt er niet beter van. Natuurlijk is er een verschil. De publieke omroep wordt gefinancierd uit belastinggeld, en mensen die de publieke zaak dienen zouden dat niet moeten doen uit louter geldbejag.

  Dat is volgen BNNVARA niet helemaal waar. Het hoge salaris van Matthijs wordt niet alleen betaald uit belastinggeld, maar ook opgebracht door de leden. Gedreven door progressieve idealen die BNNVARA zegt te willen uitdragen, dragen zij sociaal hun steentje bij. Dus, minister Arie Slob, doe niet zo moeilijk en gun Matthijs zijn salaris bij BNNVARA. Het is misschien niet toegestaan door de wet, maar heeft draagvlak in de samenleving.

   

  4 REACTIES

  1. Wat een onzin dat hoge salaris van Matthijs, wat mij betreft gaat hij naar de commerciëlen. De ‘Rode Haan’ van weleer verschiet van kleur, van socialistisch rood naar liberalistisch groen. Als de BNNVARA de verhoging wel doorvoert, kan ze weleens leden verliezen, dan wordt Matthijs toch onbetaalbaar.
   Dat terwijl de publieke omroep zo belangrijk is voor het Nederlandse Volk. Minder zeer storende reclame !

  2. Ja, links lullen en rechts vullen is een bekend fenomeen. Matthijs is ontegenzeggelijk een goede presentator. Als hij inderdaad uit reclamegeld wordt betaald, waar bemoeit de overheid zich dan mee? Voor mij is de premier niet de maat aller dingen. Er lopen heel wat nuttiger mensen rond in Nederland. In het verleden kon men lid zijn van een omroepvereniging en “met z’n voeten” stemmen. In het kader van de gelijkheid heeft men dit van ons afgenomen en nu bepaalt de NOS wat ze in de ether slingert. Of dit democratischer is, is de vraag.

   Veel van die vedetten die het goed doen in de knusse omgeving van de linkse staatsomroep, verzanden als ze de commercie opzoeken, waar men keihard wordt afgerekend op kijkcijfers en men niet altijd gediend is van linkse hypocrisie.

   Laat Matthijs maar gaan, dan zijn we ook af van die grote bek van Prem Radhakishun, die in de commercie al helemaal zou afbranden.

  3. Een maatschappij functioneert het beste als iedereen zich aan de regels en wetten houdt. Daarmee is het wat mij betreft klaar en moet het salaris van deze man drastisch omlaag, zolang hij bij de publieke omroep blijft. Het NOS Journaal trekt veel meer bezoekers dan DWDD. Mogen de presentatoren hiervan dan ook een te hoog salaris verdienen?

   Grappig ook dat een omroep, die bol staat van leuzen als “iedereen gelijk, “gelijke monniken, gelijke kappen” en “nivelleren is een feestje”, dat juist zij vasthouden aan het elitaire loonzakje van deze man.

   Het zou van Nieuwkerk sieren als hij zijn biezen pakt en naar de commerciëlen gaat. Doet hij natuurlijk niet, want dan zou hij wel eens veel minder zijn linkse geleuter over ons heen mogen braken.

  Comments are closed.