De Boze Witte Man

  0
  355

  Leestijd: 2 minuten.

  De ‘Boze Witte Man’. Als het één woord was geweest in plaats van drie, zou het zeker het Van Dale Woord van het Jaar 2016 zijn geworden. Maar wie is die boze man, en waar komt zijn woede eigenlijk vandaan?

  Na zo’n inleiding verwacht u een pasklaar antwoord. Helaas, de maatschappij en handel en wandel van de mens is te divers en complex om dat te leveren. Maar een poging om in de buurt te komen van duiding is er natuurlijk wel.

  Boze Witte Mannen zijn er altijd geweest en zullen er altijd zijn; het tijdsgewricht bepaalt echter in welke mate zij zich kunnen/willen manifesteren. Na de Tweede Wereldoorlog had men even genoeg van alle Boze Witte Mannen en besloot men in Europa tot toenadering en verbroedering.

  Als je opgroeit in een era van weinig Boze Witte Mannen, denk je al snel dat dit de norm is en dat de mensheid wijs geworden is en nooit meer Boze Witte Mannen toelaat aan de macht. Helaas zijn de geschiedenisboekjes waar, en dromen bedrog.

  Boze Witte Mannen zijn bang. Bang voor vrouwen, die dan weer een gevoelige metro-man willen en plots toch opeens weer de stoere behaarde hoeder van de familie. Die emancipatie is trouwens ook bedreigend; confuus als de in de genen doorgegeven superioriteit word uitgedaagd. De man weet niet meer waar hij aan toe is!

  Partijen die daar garen bij spinnen, willen de BWM (we kunnen dat ook mooi afkorten), doen geloven dat er nog veel meer bedreigingen zijn. Zoals dat ons land wordt overgenomen door mensen van ‘buitenaf’. De BWM zijn daar zeer ontvankelijk voor, omdat ze nu eenmaal boos zijn en dat is een perfecte voedingsbodem. In werkelijkheid is echter slechts 6 procent van de mensen moslim, waarvan ook nog een deel geseculariseerd

  Waar BWM écht boos over zijn, daar hoor je weinig over. Dat is hun toenemende twijfel om als Man, laat dat Witte en Boze maar weg, te kunnen zorgen voor de familie. In het era van weinig BWM waren er vaste banen en kon een man in zijn eentje voor een heel gezin zorgen. Dat maakt de Man!

  In het mooie tijdperk van verbroedering en toenadering zijn er helaas tegelijkertijd Witte Slimme Mannen (WSM) geweest die de bloei en het welvaren in klinkende munt hebben omgezet en de rest in vertwijfeling hebben achtergelaten.

  Wie? De Boze Witte Man

  Bekijk hier het volledige overzicht van alle peilingen

  Volg Frontbencher op twitter

  Like Frontbencher op Facebook