Broer

  1
  263

  Leestijd: 0 minuten.

  Hij had grootse plannen, de nieuwe Churchill. Hij zou het Verenigd Koninkrijk bevrijden van het juk van die bureaucraten, krentenwegers en kommaneukers in Brussel. Op 31 oktober konden de Britten bevrijdingsdag vieren!

  Maar in elke oorlog heb je wankelmoedigen en verraders. Niet alleen bij de socialisten, de liberalen en, tja, in de eigen partij. Daar moet je rekening mee houden. Die kun je als staatsman hebben. Maar in de eigen familie?

  Broer Jo liet hem zomaar vallen. Zijn eigen broer, die hij nog staatssecretaris had gemaakt. Caesar had Brutus en hij heeft nu Jo. Van je familie moet je het hebben.

  Wat zei de grote Winston ook alweer? ‘We zullen vechten op de stranden, we zullen vechten in de straten, we zullen vechten in de velden, we zullen vechten in de heuvels. We zullen ons nooit overgeven’.  Maar hij had makkelijk praten. Hij had geen broer.

  1 REACTIE

  1. Het sarcasme druipt eraf bij Peter. Niet dat hij gehinderd wordt door enig gevoel voor soevereiniteit van het UK want dat gevoel kent Peter niet; Peter blijft liever in een ondemocratische gedrocht genaamd EU dan dat hij zijn heilige economische religie bekritiseert.
   Veel Engelsen willen los van Brussel uit eergevoel, ook als Brussel ze chanteert met “economisch kapot maken” zoals Klaus Juncker jaren geleden al zei aan het adres van landen die uit de EU wilden; dat willen hun politici echter niet.
   Eergevoel is bij de EU-politici iets onbekends; die gaan liever voor die Brusselse topbaan, ook als dat tegengesteld is aan het belang is van het land dat zij vertegenwoordigen. Liever rijk in een ondemocratisch geheel dan arm op eigen benen, toch?

  Comments are closed.