Brusselmans wint

  1
  396

  Leestijd: 0 minuten.

  Puike campagne en optimaal geprofiteerd van je naamsbekendheid, Frans. Chapeau! Nu maar hopen dat de partijgenoten je zondag als de rest van Europa stemt, niet in de steek laten. Anders wordt het toch nog niks met dat voorzitterschap.

  Je mag trouwens wel een bedankje naar de SP sturen. Dat filmpje over alter ego Hans Brusselmans, die onverzadigbare Euro-veelvraat, was zo onhandig dat het je wel in de kaart moest spelen. Dus een lekkere vlaai naar de familie Marijnissen. Hebben ze verdiend.

  En dan hebben we nog die 10 procent VVD-stemmers die meenden dat jij hun leider was. Zouden zij dat in het stemhokje ook nog hebben gedacht? Voor alle zekerheid toch ook de liberalen maar bedanken, Frans.

  Even een blik in de toekomst. Stel dat het toch niks wordt met Brussel. Dan toch maar terug naar Den Haag, Frans? Om de partij te redden? Want zoals je zelf al eeuwen weet: die Asscher kan nooit aan jou tippen.

  1 REACTIE

  1. Ach, de waarheid is, dat het Macron is – die hoewel hij zegt pro democratisering van de EU te zijn (lees pro federatie), die NIET wil dat het parlement (?) de voorzitter van de EC kiest. Dat doen, zo zegt hij heel aristrocatisch, de regeringleiders der landen.
   Gek genoeg is dat juist gouvernementeel gedrag en niet federaal noch democratisch… Verwarrend?
   Tja, typisch het verschil in woorden en daden van een politicus…
   Ineens is hij even nationalistisch… is de democratie uitgeschakeld. Maar straks, als het om begrotingen en geld gaat, dan draait hij als een blad aan de boom en is hij de federalist die de landen nationalisme verwijt. Solidariteit (met Frankrijk natuurlijk) staat dan weer hoog in het vaandel. Verpakt in mooi federaal kadopaper en zijn verkooppraatje. Viva de Europese democratie. Viva Eurobonds en een gezamelijke leger. Maar nu – als Timmermans wint en het Europese Parlement het zint om hem naar voren te schuiven – is Macron weer even de Franse president die natuurlijk vindt dat er zich geen andere autoriteit boven hem bevindt.
   Dan schuift Macron zijn eigen kandidaat naar voren…

  Comments are closed.