Brussels lof

  3
  407

  Leestijd: 0 minuten.

  Je gaat bijna aan een campagne denken. Eerst was er het interview in de Volkskrant met oud-VVD-leider Frits Bolkestein. Bolkestein zag een toekomst voor permier Mark Rutte in Brussel. Niet als opvolger van Jean-Claude Juncker als voorzitter van de Europese Commissie. Nee, als de nieuwe voorzitter van de Europese Raad, wanneer Donald Tusk eind volgend jaar opstapt. Grote lijnen, ligt hem beter.

  Vervolgens kwam er een interview in het gezaghebbende Duitse weekblad Der Spiegel. Rutte als onbetwiste aanvoerder van de kleine euro-landen. En maandag de kers op de taart. Een lovend stuk over de premier in de aller gezaghebbendste krant van alle bestuurs- en zakenelites, de Financial Times. Rutte na de Brexit als de laatst overgebleven kampioen vrijhandel in de EU.

  Gevraagd naar eventuele Europese ambities, houdt de premier steevast de boot af. Moet  de klus afmaken in de polder. Dat hoort bij het spel. Kaarten tegen de borst houden.

  Kan natuurlijk toeval zijn, die verhalen. Niettemin, toch een gokje wagen?

  3 REACTIES

  1. ‘T is wel een goede voor de job. Ik zie het wel gebeuren, na de getrapte Eerste Kamerverkiezingen. Kroonprins Dijkstal krijgt dan wel een behoorlijk klus, want daar zit hij waarschijnlijk met een minderheid te werken….
   Misschien dat Rutte, net als Dijsselbloem, het een en ander dubbel doet? Als aanvoerder van de Kleine Acht (het blok noordelijke Europese landen) gooit hij sowieso hoge ogen. Duidelijk is wel dat er ‘van buiten Nederland’ een lobby is…
   Alleen Macron zou roet in het eten kunnen gooien. Hangt een beetje af of hij – onder druk van Duitsland – alleen genoegen met een Europees Monetair Fonds neemt.
   Afijn, we weten natuurlijk nog niet hoe het met een extra Eurozonebegroting gaat. Of dat er wel of niet komt. Ben benieuwd. ‘T is anders wel de juiste man voor de job. Ervaring genoeg. Kent iedereen. Diplomatiek zo glad als glad maar zijn kan…
   Kunnen ze wel gebruiken, want er komen vast nog roerige tijden…
   Ik durf er wel om te wedden, dat het gebeurt.

  2. Dat vind ik het mooie van politici. Het zijn mensen die alleen optreden wanneer zij geroepen worden om te dienen. Het zijn mannen vrouwen die gruwen dat er burgers zijn die hen willen dienen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Rutte zich alleen laat roepen om vanuit Europa volkeren en naties te dienen. In mijn visie is hij daar geschikt voor omdat hij kan uitgroeien tot het banier onder de Europese volkeren. Ik twijfelde eerst tussen Rutte en Pechtold . Maar Rutte heeft weer goud behaald en Pechtold zilver. Ook nog getwijfeld tussen Buma oom Geert en de Grote Denkdenker en niet te vergeten mijn Thierry en nog veel meer kanshebbers. Wat hebben de jongens en meisjes geknokt. Iedereen dacht dat het om gemeenteverkiezingen ging en dat klopte wat betreft de plaatselijke partijen. Maar onze landelijke politieke partijen denken in het groot met fantastische vergezichten.Het volk wil het Europees dienen aan de VVD overlaten en we zien de grote successen. Wanneer Rutte niet anders kan dan het Europees dienen op zich te nemen zullen wij allen de takken van de bomen rukken en onze mantels voor zijn voeten werpen.

  3. Ik vond Brussels lof vroeger al niet te vreten en nu nog veel minder sinds de EU daar gevestigd is en heel Europa onderdrukt.

  Comments are closed.