Campagnestop of geen campagnestop?

  5
  950

  Leestijd: 1 minuten.

  Al snel na de dodelijke aanslag in Utrecht gisteren besloten de politieke partijen de verkiezingscampagne stil te leggen. Uit ‘respect’ voor de slachtoffers en hun nabestaanden. Omdat het ‘geen pas’ gaf je nu nog druk te maken over zo iets triviaals als politiek.

  Lang heeft die terughoudendheid niet mogen duren. Gisteravond vroeg PVV-leider Geert Wilders alweer een Kamerdebat aan met premier Mark Rutte. “Nederland heeft recht op de waarheid. Vóór de verkiezingen.”

  FVD hield op datzelfde moment een verkiezingsbijeenkomst in het Scheveningse Kurhaus. De partij deed als enige niet mee aan de campagnestop. Niet om een politiek slaatje te slaan uit de gebeurtenissen in Utrecht. Ben je mal. Van zulke lage motieven mag je Thierry Baudet niet verdenken. Hij vond het alleen ‘essentieel om samen te komen en te praten over de toekomst van ons land’.

  Tijdens deze ontmoeting met zijn achterban maakte de gedoodverfde verkiezingswinnaar VVD en CDA felle verwijten over hun ‘naïviteit’, die tot het bloedbad had geleid. Hebben die partijen niet decennialang ‘een volstrekt onverantwoord immigratiebeleid’ gevoerd? Waarmee Thierry natuurlijk niet ‘een op een’ wilde stellen dat de twee regeringspartijen de aanslag op hun geweten hebben. Hij bedoelde alleen maar dat je morgen beter op FVD kunt stemmen.

  Kortom: je kunt op je klompen aanvoelen dat die campagnestop, die helemaal geen campagnestop is, niet lang meer zal duren. Zeker niet nu er steeds meer twijfels rijzen of de (in Turkije geboren) aanslagpleger wel een terrorist was in plaats van een moorddadige gek.  Het hoeft zelfs niemand te verbazen als het traditionele slotdebat van de NOS vanavond gewoon doorgaat. Zodat Wilders en Baudet alle ruimte krijgen om nog eens nadrukkelijk rond te bazuinen wat ze al zo lang roepen. Met respect voor de slachtoffers uiteraard. En in de hoop op nog meer zetels.

  5 REACTIES

  1. Ik ga er vanuit dat het een moorddadige gek was. Hij is nl. zelf in leven gebleven. Waarschijnlijk P.T.S.S. Een IS strijder pleegt aanslagen door zelfmoord te plegen en zoveel mogelijk slachtoffers met hem of haar mee te nemen. En in een grote groep verwoesten ze kerken en tempels die niet hun geloof aanhangen. En daarnaast martelen en of doden ze hun slachtoffers en veroveren dan weer verder. Net als de Europeanen tijdens de beruchte kruistochten. En dat hebben de Europeanen ook met de oorspronkelijke Amerikanen gedaan. Daarom zijn er nauwelijks Indianen, Inca’s en Maya’s meer. Nog wel een mengelmoes door middel van de vrouwen die door Europeanen verkracht ,veroverd en onderdrukt werden. Eigenlijk probeert een IS strijder hetzelfde met de Westerse vrouwen te doen. In dit licht zijn I.S. strijders gewoon mensen zoals jij en ik; dus geen moorddadige gekken, en dat vind ik pas echt beangstigend!

  2. Het is steeds duidelijker dat de grens tussen terrorisme en criminaliteit vaag is. Rechtse clubjes proberen uit beide fenomenen een slaatje te slaan.
   Dat er ondertussen veel grotere gevaren zijn, zien ze liever even over het hoofd.

  3. Do not shoot the messenger ?
   Behalve in NL
   Als ik sjoerdsma en timmermans moet geloven is Wilders de oorzaak van alle ellende op aarde.
   Is dit nu niet het moment om tot samenwerking over te gaan? En die enorme plaat voor de ogen weg te halen?
   De wereld verbeter je niet wanneer je blind wil blijven voor de realiteit.
   Baudet denkt: je moet het ijzer smeden als het heet is, waarschijnlijk wel maar wat minder theatraal was wellicht beter.
   Maar over het algemeen heb ik de indruk dat de kamer er nu niet over wil spreken om dat zij meer vertrouwd is met: Als het kalf verdronken is dempt men de put.
   Geef het tijd en we kunnen over tot de orde van de dag.
   1 ding is zeker! Niets is zeker!
   We kunnen enkel maar hopen dat de kamer nadenkt en accepteert dat Wilders niet het terrorisme heeft uit gevonden.
   Wat sjoerdsma en timmermans doen is niet anders dan een splinter zoeken en niet en niet zien dat ze over een boom gestruikeld zijn.

  4. Beetje zuur stukje Fons. Politiek, leer ermee te leven. Voor gentlemen en gevoelige types is de politiek toch echt de verkeerde plek.

  5. Die zgn “verplichte” campagnestop kwam Rutte en co. erg goed uit, net als bij de vorige verkiezingen; er viel nog veel te verliezen.
   Tegelijkertijd riep Rutte “dat we ons niet mochten laten beïnvloeden door terreur”. Baudet is de enige die dat ook niet doet dus krijgt die nu de wind van voren; wat een politieke huichelarij van de andere partijen met als enig doel om Baudet zwart te maken.

   Ook ligt een terroristische aanslag voor de hand; waarom handlangers arresteren als het in de relationele sfeer ligt? Deze Gokmen Tanis heeft volgens de BBC met IS in Tjetsjenië gevochten. Dat hier deze aanslag kon plaats vinden heeft alles te maken met het ongecontroleerd binnen laten van allerlei mensen; er staan ons nog zware tijden te wachten met terugkerende IS-strijders en hun familie.

  Comments are closed.