CDA wil opheldering over gebrekkige concurrentie op hypotheekmarkt

  0
  50

  Leestijd: 0 minuten.

  Het CDA wil opheldering over de gebrekkige concurrentie op de hypotheekmarkt. Mensen met een koophuis zouden nu honderden tot duizenden euro’s per jaar teveel hypotheekrente betalen. CDA-Kamerlid Eddy van Hijum heeft hierover Kamervragen gesteld.

  Van Hijum wijst erop dat Wouter Bos, de voormalig minister van Financiën, in 2008 een kans heeft laten lopen om meer concurrentie op de woningmarkt te bevorderen. In dat jaar werd aan ING een prijsleiderschapsverbod opgelegd, zo bleek uit een uitzending van Zembla.

  De hypotheekrente heeft zo hoog gelegen, dat Nederlandse banken daardoor miljarden meer winst hebben  gemaakt. In een artikel op nu.nl stelt de Vereniging Eigen Huis dat een kwart van de Nederlanders met een hypotheek meer betaalt dan nodig is, aldus Van Hijum.

  Het CDA-Kamerlid vraagt aan minister Jan Kees de Jager van Financiën en Maxime Verhagen (Economische Zaken) of ze het eens zijn dat banken te hoge rentetarieven in rekeningen hebben gebracht. Ook wil hij dat op korte termijn onderzocht wordt wat de mogelijkheden zijn om de concurrentie op deze markt te bevorderen.

  Volg Frontbencher.nl op Twitter

  Volg Frontbencher.nl op Facebook