Charmeoffensief

  6
  356

  Leestijd: 2 minuten.

  Op 17 maart 2021 vinden er nieuwe Kamerverkiezingen plaats, tenminste als het kabinet de rit uitzit waar het wel erg op gaat lijken. Het speelveld is de laatste weken nogal op de schop gegaan, Baudet halveert bijna in de peilingen, Geert Wilders profiteert van alle gedoe rond het proces tegen hem en het feit dat nu blijkt dat er op islamitische vrijetijdsschooltjes kinderen op de meest vreselijke wijze worden geïndoctrineerd. Gaat Arie Slob iets aan doen.

  Baudet en Wilders zijn communicerende vaten en zo lang die elkaar maar vliegen afvangen worden ze allebei niet zo groot. Tijd dus voor de VVD en de coalitie voor een charmeoffensief naar de kiezer. De thermometer in de kont van de samenleving en de temperatuur is snel gemeten, het grote geld gaat er altijd met de buit van door, de kleine man profiteert niet van de economische opleving, er zijn zorgen over de pensioenen en de Grunningers zijn woest dat ze langzaam onder water zakken.

  De komende begroting is een aanzet om de bordjes in 2020 al te verhangen, juist in aanloop naar die verkiezingen. Een jaar terug voelde premier Rutte nog in al zijn vezels dat Nederland alleen gered kon worden als de dividendbelasting voor grootaandeelhouders werd afgeschaft, nu blijkt uit de begrotingsplannen dat multinationals als Shell, Philips en Akzo winstbelasting moeten gaan betalen. Het kabinet gaat mee met de wens van Groen Links (een andere partij die wel aardig scoort) om multinationals niet langer toe te staan buitenlandse verliezen hier als aftrekpost op te voeren, waardoor ze in Nederland nauwelijks belasting betalen. De maatregel zou Shell zo’n 250 miljoen per jaar gaan kosten, de overigen enkele tientallen miljoenen. Voor niet zo multinationale bedrijven met minder fiscale handigheidjes gaat de winstbelasting omlaag tot een bedrag van twee ton.

  Shell zou kunnen besluiten door al dit vreselijke onbetrouwbare gedraai van 180 graden Nederland te verlaten, maar als de Brexit er komt wenst het kabinet ze veel plezier in Londen.

  Tot vreugde van de mensen in Groningen met verzakte huizen stopt de gaswinning nu in 2022 (behoudens extreme winters) en wordt de schadevergoeding versneld ter hand genomen. En natuurlijk zitten er bij de koopkrachtplaatjes maatregelen om vooral de ouderen tegemoet te komen die al jaren op de nullijn staan en nu mogelijk nog pensioenkortingen te verwerken krijgen.

  Iedereen tevreden en het kabinet heeft de oppositie heel veel werk uit handen genomen en en passant ook een goede voorzet gegeven om de Eerste Kamer binnen boord te houden. Jesse Klager heeft zijn punt binnen en dus niks meer te klagen. Politiek is zo kneedbaar als rubber en premier Rutte blijkt nog altijd een grootmeester in deze edele kunst.

  6 REACTIES

  1. Kijk da’s eens goed nieuws. Een multinational die (ook) belasting betaalt. Rutte en Klaver maakt nu eens een combinatie die mij voor de verandering pleziert.
   Voor eerst erger ik mij niet groen en geel.
   Sociaal Groen en VVD-blauw. Da’s schijnbaar toch een andere vlag. Rutte over links…
   Ik wacht af…. Maar dit is wel een hoopvol en fair begin. ??
   Ook dat mag wel eens…
   Gezegd worden.

  2. Ja de VVD zorgt goed voor ons. Met ingang van 2022 mogen vele van ons die ondernemend en succesvol zijn geweest en voor veel banen hebben gezorgd 4 a 5 keer hogere Vermogensrendementsheffing gaan betalen.
   Dus let wel een belastingverhoging van 400 a 500 %! over geld waar in het verleden al belasting is betaald.
   Dieven zijn het!

  3. …Politiek is zo kneedbaar als rubber en premier Rutte blijkt nog altijd een grootmeester in deze edele kunst….Ik kan hier zo bedroefd van worden, zo’n zin. Rutte is de meest integere premier die we gehad hebben na Dries van Agt die niet naar rechts boog en niet naar links omdat hij eerbiedig boog voor Gods Woord. Wat een tijden.Wat een integer mens onze Dries. En nu komt Rutte die zeer zondige taal uitsloeg en hij trapte het volk om machtigen te dienen. Zijn verboden vriend en/of verboden vriendin (hij wilde graag biseksueel worden en het is mij niet bekend of hij ooit voor het praktijkexamen is geslaagd) adviseerden hem de Bijbel te lezen en wat las hij daar: Machtigen zullen van hun troon gestoten worden. Mark bad zich helemaal suf en beloofde het voortaan op te gaan nemen voor de zwakkeren en de meest kwetsbaren in onze samenleving. Dat kun je toch niet etiketteren als: …Politiek is zo kneedbaar als rubber en premier Rutte blijkt nog altijd een grootmeester in deze edele kunst….Ik ben echt heel verdrietig en heus niet boos.

  4. De kamer stuurt in dit licht ook een brandbrief aan de ECB over de invloed van de extreem lage rente op onze pensioenen. https://www.msn.com/nl-nl/news/other/kamer-stuurt-brandbrief-aan-ecb-over-e2-80-99oneerlijk-beleid-e2-80-99/ar-AAH8Xpm
   Maar de Kamer zal zich gewoon neerleggen bij het besluit van de ECB om dit zo te laten.
   De ECB drukt extreem veel geld bij om de Zuidelijke landen en hun Banken te steunen. Pensioenen in die landen lopen via de banken, bij ons via de pensioenfondsen. Banken krijgen van de ECB een gunstiger belastingtarief, pensioenfondsen niet. Op deze wijze steelt de ECB via Draghi van onze pensioenfondsen om de Zuidelijke pensioenen te financieren. En dat is waarom ik kiezers oproep tot een boycot van pro-EU partijen. Nexit? Graag!

  5. GRATIS GELD.
   Komt dat zien! Komt dat zien mensen!
   De grote act v d Houdini v d Lage Landen.
   Na jaren van financieel snijden en uitpersen v d brave burgers.
   Nu komt Mark plotsklaps met ‘n groots financieel plan! Het geld is gratis, wij
   (Ho, ho! de Nederlandse burgers dus!)
   DIE, gaan nu ongeremd geld LENEN!
   Nee, geen miljoenen maar miljarden!
   Kan het schele joh, is toch GRATIS!
   Ja m’n neus Mark, Gratis geld bestaat niet! Op enig moment moet het terug en dat moet dan worden opgebracht door, precies: het nageslacht. Je weet wel, (klein) kinderen.
   En niemand weet nu al, hoe dat ooit uit gaat pakken!!! Lekker slim hoor, oh! Gossie, het is julie idee?
   Ga je hiermee nu eindelijk jezelf ontworstelen aan de kneuterige Nederandse politiek en zo de Poort naar je Europese positie openen, zullen ze in Brussel geimponeerd raken dat je de Nederlandse krenterigheid heb afgeschud en nu ff laat zien dat je ook met miljarden kan smijten?
   Yes, i can do ith.
   Europe, Here I come!
   Euh, Mark hoe moet dat later met het terugbetalen? Oh, dat is dan voor de volgende generatie’s “ie’s “ie’s!
   I’m in Brussels by dan,
   Yes my friends:
   It’s all Pollitical!
   This is Mark frome Brussels,
   in his finest day’s.

  6. OUDE VVD LEUZE.

   Ik heb zomaar ‘ns even ‘n oude vvd tekst opgediept.
   Je kunt kennelijk als grote Liberale partij echt alles uitkramen, het volgzame stemvolk trapt er toch met ‘open ogen’ in.

   “De VVD heeft een paar belangrijke standpunten.
   Uit het verkiezings programma van de VVD: Het staat er echt in, zwart op wit!
   De VVD wil dat iedereen minder belasting gaat betalen. Vooral OUDEREN en WERKENDEN moeten dit gewaar worden.”

   Je gelooft toch echt je eigen ogen niet!

   Hoe durven ze deze teksten na het jarenlang uitknijpen van de belastingbetalers, onder Rutte, nog te laten staan?
   Maar ja de VVD en Rutte houden ‘n stinkende worst voor de neus en het stemvolk rent er hersenloos, elkaar beschimpend achter aan.
   Verdeel en heers!
   Hier! Nog n belofteworst en hier: nog een.
   Lang leve de Liberale Democratische Vrijheids leugen. Euh, sorry, ik bedoelde LEUZE,

   Als kind had ik ‘n lief buurmeisje, die kwam op ‘n morgen heel blij naar mij toe gelopen, zij was jarig en ze was heel erg blij! Toen ik vroeg waarom ze zo blij was? antwoorde zij:
   Mijn Pappa heeft gezegd dat ik, omdat ik jarig ben: Nu zelf voor ‘n nieuwe fiets mag gaan sparen! echt waar! Ik zei toen: Jouw Vader zit zeker bij de VVD.

  Comments are closed.