ChristenUnie-Kamerlid Ortega trok zich niet van lijst terug

  0
  58

  Leestijd: 0 minuten.

  ChristenUnie-Tweede Kamerlid Cynthia Ortega-Martijn ontkent dat ze zichzelf heeft teruggetrokken van de kandidatenlijst, zoals de partij eerder liet weten. ,,Ik ben beschikbaar”, zegt ze tegen het Nederlands Dagblad.

  ,,Het is pertinent niet waar dat ik niet lager op de kandidatenlijst wilde staan”, aldus Ortega tegen de krant. Ze wil het ,,misverstand” uit de weg ruimen, door het partijbestuur in de wereld gebracht, dat ze zichzelf heeft teruggetrokken van de kandidatenlijst nadat de selectiecommissie voor haar geen plek zag weggelegd.

  Het partijbestuur had eerder laten weten dat ze afziet van een plaats op de lijst omdat de selectiecommissie haar niet bij de eerste 8 wilde hebben. Maar volgens haar is dat dus ‘pertinent’ niet waar.

  Ortega-Martijn heeft een brief geschreven aan het partijbestuur dat met het oog op haar achterban een plek niet lager dan 8 haar het beste leek. Het bestuur zou toen ten onrechte de conclusie heeft getrokken dat ze niet op een lagere plaats zou willen staan en zich zou terugtrekken.

  De NOS bericht ook over het ‘relletje’ bij ChristenUnie:

  http://nos.nl/artikel/389291-relletje-over-lijst-christenunie.html