ChristenUnie: voorlopig stoppen met uitzetten asielkinderen

  0
  60

  Leestijd: 1 minuten.

  Asielkinderen die hier geworteld zijn, mogen niet uitgezet worden totdat duidelijk is wat in de formatie van een nieuw kabinet besloten wordt over een eventueel generaal pardon voor deze kinderen. Die oproep doet Arie Slob, fractievoorzitter van de ChristenUnie.

  Slob zei dat tegen Radio 1. In de nieuwe Tweede Kamer is er een meerderheid voor een generaal pardon. Die nieuwe Kamer wordt vanmiddag geïnstalleerd. Eerder dit jaar kwamen PvdA en ChristenUnie met een motie waarin staat dat kinderen die hier langer dan acht jaar wonen, mogen blijven.

  De nieuwe Kamer zou meteen vanmiddag na de installatie de motie in stemming kunnen brengen, maar PvdA-leider Diederik Samsom ziet dat niet zitten. Liever maakt hij afspraken hierover met partner VVD, met wie hij formatiebesprekingen gaat voeren. De VVD is tegen een pardon.

  Slob wil nu dat er moratorium komt op het uitzetten van asielkinderen gedurende de formatie. De partij zal dit vandaag ook in de Kamer aan de orde stellen. Volgens de ChristenUnie betreft het 600 tot 800 asielkinderen die hier geworteld zijn. Als een meerderheid niet akkoord gaat met het voorstel van de ChristenUnie tot de tijdelijke stop, wil de partij de motie alsnog indienen vandaag.

  Volg Frontbencher.nl op Twitter

  Volg Frontbencher.nl op Facebook