Collateral profit

  14
  340

  Leestijd: 1 minuten.

  Premier Rutte zou mensen die rond de jaarwisseling hulpverleners bedreigden het liefst hoogstpersoonlijk in elkaar slaan, maar natuurlijk kan dat niet, was meteen de toevoeging op zijn eerste wekelijkse persconferentie van dit jaar. Alhoewel, het beeld dat Rutte in ME-uitrusting helpt bijvoorbeeld de Schilderswijk schoon te vegen, zou de droom zijn van het NOS-journaal (en wereldwijd viral gaan), maar premiers maken nu eenmaal geen vuile handen en al helemaal niet als ze nog een tijdje mee moeten in het (internationale) circuit.

  De boodschap is duidelijk, het geweld tegen politie en hulpverleners verdubbelde weer tijdens oud en nieuw en dat zou niet moeten mogen, het is gewoon ziek. Politiebond ACP ziet liever daden dan woorden, gewoon een landelijk vuurwerkverbod. Politie- korpschef Akerboom is voorstander van zo’n verbod nu het aantal incidenten waarbij met vuurwerk werd gegooid naar hulpverleners met 16% is gestegen plus twee doden, 400 gewonden en 20 miljoen schade.

  Eén keer per jaar mogen de burgers hun frustraties over van alles en nog wat botvieren, gele hesjes zijn daar niet bij nodig, vuurwerk wel en bij gebrek aan een visibele tegenpartij nemen politie en hulpverleners de plaats in van de onbereikbare en ontrefbare hoge pieten die het land besturen en die de zondebok zijn voor alles wat er in persoonlijke levens verkeerd gaat.

  Opnieuw weer een hoop ferme woorden, waarvan maar moet worden afgewacht wat er over een paar maanden van over is. De volgende ronde verontwaardiging komt weer na de volgende jaarwisseling.

  Wellicht komt het zo ver dat gemeenten zelf mogen beslissen of ze vuurwerk verbieden, de hete aardappel vooruit geschoven.

  Rutte’s willige gebalde vuisten hebben bij het begin van het jaar weer moeiteloos de headlines gehaald, alle lastige vragen over koopkrachtplaatjes die onderuit worden gehaald door fors stijgende gemeentelijke heffingen (kunnen wij als federale overheid immers niks aan doen) zijn volledig ondergesneeuwd. Ronde gewonnen op punten.

  Engelsen hebben een mooie term als er meer effecten zijn als iets mis gaat, ‘collateral damage’. Maar de ongeregeldheden rond de jaarwisseling hebben ook ‘collateral profit’ opgeleverd, de gebalde vuist tegen geweld tegen politie en hulpverleners eist weer even alle aandacht omdat de emotie van mensen daarin hoog meespeelt. Maar de rest van het jaar gaat het weer over de portemonnee.

  14 REACTIES

  1. Gerald 13 januari 2019 at 17:58
   (1)Gerald het is niet dat ik niet wil, maar dit onderwerp vind ik te belangrijk om op een speelse wijze op een zijspoor te belanden.
   Ik pleit niet voor het opnieuw uitvinden van de politie (Defensie) Want als ik de departementen moet geloven is dit in volle gang.
   Dat continue geflater met aankopen neem b.v. de aankoop van ME busjes. Moest de-escalerend werken dacht ik ergens gelezen te hebben,
   De ME wil er niet eens in! Te gevaarlijk!!
   Koop voor die mensen dat wat ze nodig hebben en plak er voor mijn part een margrietje of narcis op!!
   Dat gezever over profilering
   Plak voor mijn part een 360 graden camera op iedere auto en als er 20 etters de boel verbouwen pak er dan ook 20 op en zoek later uit wie wel en wie niet hadden de andere maar weg moeten gaan.
   Ik pleit niet voor een politie staat maar het schrik beeld van het VK of Berlijn ?zuid Zweden mag hier niet gebeuren .

   • (2)Een politie M/V of soldaat moet niet op pad gestuurd worden met een meetlint om te kijken of hij terug mag schieten of continu nadenken ben ik wel politiek correct bezig.

    (2)Bespottelijke bedragen word vrij gemaakt voor iets wat ook in een andere versnelling kan.
    Er word gehamerd over het gevaar uit het oosten! zorg dan dat krijgsmacht op oorlogssterkte komt en wel snel en niet over 10 jaar want ik denk dan dat die dreiging wel meevalt.
    Prioriteit hier prioriteit daar! Geef die mensen collega’s
    Bouw bureaus met cellen
    Mensen krijg je alleen wanneer alles financieel klopt wanneer ze de rust kunnen krijgen die ze verdienen!
    Het mag ook niet zo zijn dat in die Hollandse grote steden de boel verpest wordt met nieuwjaar in de rest van Nederland geen vuurwerk afgestoken mag worden! hoor nu al het gemopper van uit Moddergat tot Kats.
    Ps. Mocht het ooit weer aantrekkelijk worden om agent of soldaat te worden en ze kunnen verdeeld worden over het land, zet AUB Adam dan onder aan de lijst!

  2. Ruttes beschrijving van een klein groepje stijf van de drugs dubbel van de alcohol etterende minkukkels laat denken dat hij precies wist van Wie Wat Waar en Hoe.
   Groot doen maar geen man en paard noemen kan iedereen vooral voor de verkiezingen.
   Nee ik zeg niet dat iedereen maar mag roepen wat hij/zij wil! maar de Nederlander weet allang door b.v. opsporing verzocht of andere media dat Nl in 2en gescheurd is.
   Rotterdam, Rochdale, Bradford, Bristol, Derby en Oxford laten zien hoe ondermijnend politieke correctheid zijn kan.
   Zachte heelmeesters maken stinkende wonden wordt wel gezegd.
   Er zullen gerust droomwijken zijn zoals die waar Ploumen woont ?ze praat er regelmatig over.
   Maar wil Rutte de boel weer in de hand krijgen! dan zeg ik!weg met die jaren 70,80 geitenwollen sandaalridders en wees voor eens eerlijk tegen je stem volk.

   • Heeft u ook nagedacht over de manier waarop u van die jaren 70,80 geitenwollen sandaalridders (of sokkenridders?) af komt? Die mensen zijn nu allemaal de zestig gepasseerd, lijkt me, en zitten misschien zelfs achter de geraniums.

    Dat rijtje plaatsnamen zou u mij even moeten uitleggen.

    • (2)De media bv kunnen deze mensen ook helpen, toon niet iedere keer een filmpje van een scheldende of meppende agent die aan het werk is. Je krijgt toch nooit het juist gebeuren te zien, en de vraag naar correcte uitingen wordt nooit gedaan door die genen die net bespuugd is.
     Ik kan niet zeggen hoe het wel moet maar ik raad de korpsleiding echt aan om deze mensen van de straat nu eens echt te helpen.
     Denk niet met de volgende bespreking met de bonden aan dat golf spel dat geplant is maar neem de boodschap eens mee en trek voor mijn part Rutte en Grapperhaus over de tafel En heb vooral meer schijt aan die sandaalridders.

    • (1)U vindt het misschien raar wat ik nu neer ga zetten maar toch
     Onze veiligheid hangt af van het veiligheidsgevoel van wat de politie M/V zelf heeft!
     Wanneer zij bespuugd, geschopt of publiekelijk geslagen worden dan is dit niet alleen voor de getroffene een geestelijke ramp maar voor het hele korps kan dit als zwaar vernederend gevoeld worden!
     Woorden van sympathie en ondersteuning genoeg van uit politiek den haag of korpsleiding.
     Maar wordt dit omgezet? denk dat maar weinig agenten van de straat dit voelen of zien.
     Ik kan mij voorstellen dat er agenten de dag beginnen en hopen dat zij die niet eindigen met de angst van sluit ik hem af met een Zegveld aan de broek.

     • PS
      Gerald dat rijtje plaatsnamen ? u bent oud en wijs genoeg om dit te weten en er de juiste interpretatie aan te geven!

      • Dat rijtje plaatsnamen zegt me echt niets, dus interpreteren wordt moeizaam. Maar als u het me niet wilt uitleggen, is het blijkbaar niet zo relevant en hoef ik het ook niet te weten.

   • @Bruinsma 12 jan 12:14
    U heeft ooit geschreven dat u er mee ophield omdat u moeite had met het medium. Deze bijdrage laat zien dat u wel degelijk een scherpe pen heeft en het toetsenbord onder controle heeft. Die sandaalridders houden we er in.👌

  3. @ Dreamer 12 januari 2019 at 09:58

   Ik kan me, menselijk gesproken, de reactie van Dreamer voorstellen. Maar denkt u dan zelf wel zonder klappen te blijven? Juist uw neiging om om u heen te slaan tegen andersdenkenden, hoe fout ze ook gevonden worden, en meer mensen (wat denkt u van Nashville-ondertekenaars, gele hesjes, e.a.) zullen die neiging hebben, schreeuwt toch om bescherming door een daarvoor bevoegde instantie, de rechtspraak of politie? Dat is toch het kenmerk van een rechtstaat? Wat u suggereert, hoe begrijpelijk ook, zou ons terugbrengen naar een tijd ver voor de Middeleeuwen.

   Verder past de opmerking van Rutte perfect in de kennelijk nu gestarte verkiezingscampagne om je van je sterke kant te laten zien. Dijkhoff deed er vandaag richting het Klimaatakkoord nog een schepje bovenop. Ik ben het beslist niet met ze eens, zal ook zeker niet op ze stemmen, maar hoop wel dat ze met zo’n opstelling PVV- en FvD-aanhangers zullen aantrekken.

   • Weet je Gerald, wat Rutte en anderen ook zeggen maakt niet meer uit; ik heb mijn keuze al enige tijd geleden gemaakt. Gebaseerd op de standpunten van het FvD die mij aanspreken; een volstrekt legale partij.
    En je hebt gelijk. Dit is een uitspraak van Rutte om het tij te keren vóór 20 maart, alleen niet voor mij want mijn stem gaat hoe dan ook naar het FvD.

    • Aboutaleb verwoordde het gisteren bij Jinek heel helder. Hij vond Rutte veel te lief om ook maar een mug dood te kunnen slaan, laat staan raddraaiers in elkaar slaan.. Rutte laat dus van zich horen met een taalgebruik, waarvan hij denkt dat zijn doelgroep vooral die taal begrijpt. En daar zou hij wel eens gelijk in kunnen hebben. Maar ik zou me nooit tot zoiets laten verleiden. Dat kost m.i. eerder kiezers dan dat het kiezers oplevert.

  4. Ik heb helemaal niets met Rutte maar op dit punt ben ik het volstrekt met hem eens!
   Wat zou het goed zijn als goedwillende burgers zelf eens met geweld gaan optreden tegen mensen die menen politie en hulpverleners te moeten aanvallen!
   Rutte’s handen jeuken net als de mijne, al mag het niet.

  5. @Martinet
   Wat heeft u dat weer schitterend geformuleerd! Rutte is de ultieme droom van de robotica- ingenieurs: een robot die lijkt op een mens; emoties toont als een mens en op elke vraag een antwoord geeft dat je met een kluitje in het riet stuurt. Dan denk je: “het klopt toch niet wat hij zegt!!!???”. Maar wat wil je als je een robot het land laat besturen?

  Comments are closed.