Cora

  5
  427

  Leestijd: 0 minuten.

  In Duitsland staat een vrouw aan het roer, de Europese Commissie krijgt binnenkort een vrouwelijke voorzitter en ook bij de Europese Centrale Bank gaat een vrouw de scepter zwaaien. Dus Cora van Nieuwenhuizen dacht: waarom ik niet? En in een interview met Elsevier meldde de minister van Infrastructuur zich als kandidaat om premier Mark Rutte op te volgen. “Dat zou zeker mooi zijn,” antwoordde ze op de vraag of zij als eerste vrouw haar intrek in het Torentje wil nemen.

  Helaas gooide ze meteen haar eigen glazen in door erbij te zeggen dat ze ook wel de eerste vrouwelijke minister van Financiën wil worden. Als je echt de nummer 1-positie nastreeft moet je natuurlijk niet in één adem toegeven dat je ook genoegen neemt met iets minders.

  Rutte hoeft zich dus geen zorgen te maken over de concurrentie van Cora. Zij is al bij voorbaat tevreden met een tweede plaats. Waardoor ze die hoogstwaarschijnlijk eveneens zal mislopen.

  5 REACTIES

  1. Wanneer het dossier LELYSTAD al zo veel hobbels kent, mede door haar opereren, is het echt maar beter dat ze blijft wat ze nu is, en daar heeft ze de handenvol aan, om maar niet tespreken over de uitglijders die ze al veroorzaakt heeft

  2. Jammer, we hadden altijd een mannelijke premier en een vrouwelijk staatshoofd. Het zou nou eens leuk zijn geweest naast een mannelijk staatshoofd een vrouwelijke premier te hebben. Maar ze moet er wel geschikt voor zijn en het leuk vinden om te doen. Misschien een andere keer.
   Dus voorlopig zullen we het met Mark Rutte moeten doen.

  3. Cora is duidelijk geen Rita. Ik hou van vrouwen die recht door zee gaan. Rita the first women als minister-predident: Yes!!! Cora the first women als minister-president: No!!!

  Comments are closed.