D66 op 28 zetels bij Ipsos

  0
  96

  Leestijd: 1 minuten.

  D66 is in de peiling van Ipsos gestegen met 2 zetels naar 28 zetels. De VVD wint er 1 en staat op 30, terwijl de PVV er 2 verliest en uitkomt op 25 zetels.

  De PvdA gaat 1 zetel terug en komt uit op 16, de SP wint er 2 en komt op 16. Het CDA gaat terug van 15 naar 14 zetels. ChristenUnie (6), GroenLinks (6) en SGP (3) blijven gelijk in de peiling. De Partij voor de Dieren zakt 1 zetel terug naar 4. 50PLUS blijft staan op 2 zetels.

  Dit schrijft Ipsos over de peiling:

  ‘In de Ipsos Politieke Barometer van deze week zien we dat D66 28 zetels behaalt. Ten opzichte van een maand geleden is dit een stijging van 4 zetels.

  Tot nu toe is 2014 een vruchtbaar jaar geweest voor D66. Na de succesvolle verkiezingen voor de Nederlandse gemeenteraden en het Europese Parlement dijde het draagvlak flink uit. Sindsdien leek het zetelaantal langzaam af te kalven, maar met de groei van afgelopen maand lijkt deze negatieve trend doorbroken.

   Als we kijken naar de verschuivingen tussen kiezers, zien we dat D66 vooral een aantrekkelijk alternatief is voor kiezers die het niet meer in de regeringspartijen zien zitten. De sociaalliberalen zijn de PvdA in zetelaantallen inmiddels ruimschoots voorbij en strijdt met de VVD om de titel ‘grootste partij van Nederland’

  Bekijk hier het volledige en handige overzicht van alle peilingen

  Volg Frontbencher op twitter of facebook