D66 stijgt flink, VVD verliest fors in peiling EenVandaag/Ipsos

  0
  4223

  Leestijd: 1 minuten.

  In de slotpeiling van EenVandaag/Ipsos wint D66 flink terrein, terwijl de VVD juist inlevert. Dit schrijft EenVandaag erover:

  “In de laatste peiling van EenVandaag en Ipsos voor de verkiezingen verliest de VVD 4 zetels. De partij staat nu op 35. D66 wint juist flink en staat een dag voor de verkiezingen op 19, een stijging van 5 ten opzichte van een week geleden.

  De VVD is ondanks het verlies nog de grootste in de peiling maar de strijd om de tweede plek is onbeslist. D66 staat met 19 zetels op gelijke hoogte met de PVV, die deze week twee zetels verliest. Het CDA staat daar weer vlak achter op 17 (-).

  Op links gebeurt nog altijd weinig. GroenLinks verliest een zetel, de SP wint er één en de PvdA blijft gelijk. Daarmee staan ze een dag voor de verkiezingen alledrie op 11 zetels.

  De ChristenUnie en de Partij voor de Dieren blijven ook stabiel en staan beide op 6 zetels. Forum voor Democratie komt op 5 (+1).

  50PLUS haalt in deze peiling voor het eerst de kiesdrempel niet. De partij onder leiding van Liane den Haan staat nu op nul zetels. Een jaar geleden noteerde de ouderenpartij er nog 10.

  Drie nieuwe partijen halen de kiesdrempel wel. JA21 en Volt staan elk op twee zetels. De BoerBurgerBeweging haalt voor het eerst een zetel in deze peiling.”