Dag 121

  1
  246

  Leestijd: 1 minuten.

  Na twee welverdiende dagen vrijaf gingen de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie vandaag nijver verder met formeren. De hele dag zaten ze met informateur Gerrit Zalm bij elkaar in de Stadhouderskamer aan het Binnenhof. Na afloop waren ze zoals gebruikelijk zeer karig met hun commentaar. ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers verklapte alleen dat er deze week ‘goede gesprekken’ hebben plaatsgevonden. “We komen wel ergens, maar we weten nog niet of we de finish gaan halen.”

  Dat zijn wellicht geen al te indrukwekkende mededelingen, maar toch nog altijd meer dan VVD-leider en demissionair premier Mark Rutte de wachtende reporters te melden had. Namelijk helemaal niets.

  Toch viel er vandaag wel degelijk een nieuwtje te noteren: anders dan de bedoeling was keert het gezelschap maandag terug naar het Johan de Witthuis. Dat is het pand schuin tegenover het Binnenhof, waar Zalm en de onderhandelaars maandag en dinsdag ook al met elkaar spraken. De reden? In de Stadhouderskamer is het (opnieuw aldus Segers althans) ‘erg warm’.

  Waarom het in dat officiële formatievertrek zo warm is, vertelde de ChristenUnie-voorman er niet bij, maar volgens goed ingevoerde bronnen komt dat doordat daar de ramen niet open kunnen. Dat wil zeggen: dat zou wel kunnen, maar dan zouden de journalisten die voor het gebouw staan te posten alles kunnen horen wat binnen wordt gezegd. En die journalisten zouden dan de inhoud van de onderhandelingen wel eens kunnen publiceren. Zodat u en wij allemaal weten wat er aan de hand is. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Stel je voor!

  1 REACTIE

  1. Beste redactie van frontbencher,
   U spreekt van “twee welverdiende dagen vrijaf”. Ik mag
   toch wel hopen dat u dat cynisch bedoelt?! Wat hebben
   de formatie-onderhandelaars dan eigenlijk wel verdiend?
   Zo nu en dan een paar dagen “formeren”. Deze week op-
   nieuw op woensdag en donderdag dus niet. Opnieuw!!!!!
   Wie in Nederland kan deze “onbehoorlijke” schooljongens
   eens tot de orde roepen. Het Nederlandse volk niet, helaas!
   Misschien wordt dit in de toekomst toch weer de taak van
   onze koning Willem-Alexander. Ik zou er blij om zijn.
   Graag reactie?!?!
   Bert.

  Comments are closed.