Dag 152

  2
  178

  Leestijd: 1 minuten.

  De onderhandelaars begonnen hun werkweek opgewekt als altijd en ze straalden maandagmorgen hetzelfde optimisme uit als waarmee ze de voorgaande week afsloten.

  Maar aan het eind van de dag liet CDA-leider Sybrand Buma weten dat ze nog wel een tijdje bezig zullen zijn. Zou er iets gebeurd zijn?

  Het was de dag waarop op last van VVD-staatssecretaris Klaas Dijkhoff een Armeense vrouw werd uitgezet, terwijl haar twee kinderen hier achterbleven. Hoe zou dat vallen bij ChristenUnie en D66 enerzijds en bij VVD en CDA anderzijds.

  ChristenUnie en D66 staan bekend als pleitbezorgers van een humaan asielbeleid, terwijl VVD en CDA kiezen voor een harde lijn. Over asielkwesties valt in de politiek te praten, maar het wordt moeilijk als bij de abstracte cijfers over aantallen asielzoekers een gezicht hoort, zoals destijds bij Mauro en nu bij de moeder in Amersfoort.

  Asiel- en vluchtelingenbeleid lag al moeilijk bij de partners van de huidige coalitie van VVD en PvdA, toen het ging over het kinderpardon, het illegaal zijn van vluchtelingen of de bed-bad-en-brood opvang. Bovendien was het eerder in deze formatie een breekpunt voor GroenLinks.

  Misschien was deze maandag wel de lakmoesproef van een coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Maar het duurt nog wel even voor we weten wat daarover gezegd is achter de gesloten deur van de Stadhouderskamer.

  2 REACTIES

  1. Het lijkt bijna typisch voor Nederland. Je kan hier de boel belazeren waar iedereen bijstaat, maar je wordt kritiekloos geknuffeld door linkse Asiellobby. Uit alle hoeken en gaten stromen de gutmenschen richting de TV . Het is komkommertijd. En bovendien het publiek moet worden gekneed, zodat men straks stemt op de verstrekkers van de subsidies zodat de dik betaalde linkse baantjes weer zijn veilig gesteld.
   Als mensen jaren hebben geprocedeerd en de rechters stellen dat er geen recht is op asiel moet over zijn. Wat voor de een humaan is, is vaak voor de ander inhumaan. Uiteindelijk draait de maatschappij voor de steeds zwaarder wegende asiellasten op. We hebben aan de zaak Mauro gezien dat een pardon altijd een aanzuigende werking heeft. Het is de taak van de minister om de uitspraak van de rechter te volgen. Wie geen recht heeft op opvang moet terug naar het land van herkomst.

  2. Welja, een lakmoesproef achter de gesloten
   deuren van de Stadhouderskamer. Ik word zo
   zolangzaam doodziek van al dit gebeuren.
   Regeren naar de “waan van de dag”? Als het
   uitzetten van een Armeense vrouw al invloed
   gaat hebben op de kabinetsformatie van een
   geheel land als Nederland, waar blijven we dan?
   De andere onderhandelaars geef ik de voordeel
   van de twijfel maar voor onze huidige demissio-
   naire premier Mark Rutte heb ik wel een nieuwe
   bijnaam verzonnen: premier “stiekemerd”. We
   weten immers allemaal dat vanaf de formatie van
   Rutte I, de Tweede kamer, onze koning(in) en het
   gehele Nederandse volk niet meer werden geïnfor-
   meerd over en tijdens de formatie-besprekingen.
   Wat een walgelijk ventje eigenlijk! Maar ook wel
   zeer verbazingwekkend dat onze Tweede kamer
   het gehele Nederlandse volk dit pikt!!!!
   Bert.

  Comments are closed.