Dagkoers

  3
  505

  Leestijd: 0 minuten.

  Wint een politieke partij in de polls, dan is ze blij en laat dat luidkeels weten. Scoort ze slecht, dan zijn peilingen dagkoersen en reageert ze niet. “De enige echte peiling is de verkiezingsuitslag,” zegt een politiek leider in zo’n geval meestal.

  Die praktijk blijkt inmiddels achterhaald. EenVandaag/IPSOS presenteerde deze week een peiling waarin de PVV op 16 zetels uitkwam. Dat waren er 2 meer dan vorige maand. “Geweldig PVV + 2 zetels!!”, twittert partijleider Geert Wilders.

  Maar als deze dagkoers werkelijkheid zou worden, zou de PVV 4 zetels verliezen, want in de Tweede Kamer heeft ze er nu 20. Wilders gaat er blijkbaar van uit dat zijn aanhangers daar niet van op de hoogte zijn. Of dat ze niet weten dat 16 minder is dan 20.

   

  3 REACTIES

  1. Dat is de kunst van een goed politicus/politica: Jouw blijde boodschap verkondigen als de waarheid. Het gaat niet om de waarheid, maar wat de burger geloofd en dat geldt niet alleen Henk en Ingrid.

  2. Een kind begrijpt dat Wilders bedoelt dat er 2 zetels gewonnen zijn als je deze peiling vergelijkt met de vorige peiling. Dat is natuurlijk een mededeling van weinig waarde, maar iedereen doet dat tegenwoordig. Ook op FB heb ik het meerdere malen zien staan, dus geen reden om zo smalend te schrijven over Wilders en/of zijn aanhangers.

  3. Waarom zo specifiek de PVV? Alle politieke partijen doen dat immers?
   Of hebt u specifiek de pest aan de PVV? U bedekt de manipulatie van peilingen door andere partijen met de mantel der liefde, toch?

   Feit is dat de politiek volstrekt onbetrouwbaar is en de kiezer voorliegt en manipuleert.
   Feit is ook dat de journalistiek precies hetzelfde doet; het geweten van de natie, jaja!!!!.
   Daarom kun je zowel politiek als journalistiek maar beter niet vertrouwen.

  Comments are closed.