De baard van Baudet

  8
  661

  Leestijd: 1 minuten.

  We bevinden ons in het hartje van de komkommertijd. De Tweede Kamer is met reces en de meeste ministers hebben ook vakantie. Zelfs de onderhandelaars in de kabinetsformatie hebben een paar weekjes rust genomen om bij te komen van de vermoeienissen van de voorbije maanden. Politiek nieuws is in geen velden of wegen te bekennen. Een ideale situatie voor een aankomend Kamerlid dat graag in de publiciteit wil. Eén goed idee en je staat op alle voorpagina’s, want concurrerende actualiteit is er niet.

  Zo zal ook Thierry Baudet hebben geredeneerd hebben, de leider van Forum voor Democratie. Goede ideeën had hij niet, maar geen nood: een ludieke actie moet eveneens voldoende zijn om te scoren in de media. Thierry zette een foto van zijn ongeschoren gezicht op Instagram en wist de webredactie van De Telegraaf zover te krijgen dat ze een berichtje over maakte: “Thierry Baudet laat baard staan tot er een nieuw kabinet is”, luidde de kop. In de onderstaande tekst riep de FVD-voorman anderen op zijn voorbeeld te volgen, kennelijk in de hoop op ruime respons, zodat zijn naam voortdurend op aller lippen zou zijn.

  Helaas valt het effect vooralsnog een beetje tegen. Veel verder dan de website van De Telegraaf heeft Baudet het nog niet gebracht. De vraag is bovendien wat precies zijn boodschap is. Baudet is immers tegen een nieuw kabinet zoals dat nu in de maak is, want dat zal bestaan uit ‘kartelpartijen’ die volgens hem sinds jaar en dag elkaar de bal toespelen op het Binnenhof. Baudet wil het liefst nieuwe verkiezingen (dat zou hem goed uitkomen bij de huidige stand van de peilingen) en anders een zakenkabinet onder leiding van CDA’er Pieter Omtzigt. Ook van die bespottelijke gedachte komt natuurlijk niets terecht. Op enig moment zal gewoon Rutte III aantreden, bestaande uit VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Wanneer dat gebeurt, blijft afwachten. Waarschijnlijk niet voor eind september of begin oktober.

  En al die tijd mag Baudet zich dus niet scheren. Tegen de tijd dat het nieuwe kabinet eindelijk de eed aflegt, zal er een volle baard aan zijn kin wapperen. Zodat hij er uit zal zien als een jonge versie van Fidel Castro. Niet iemand op wie hij graag wil lijken, vermoed ik.

  8 REACTIES

  1. Ik kan me niet voorstellen dat er in dit land veel ‘ renteniers ‘ rondlopen die nog nooit hebben gewerkt. Exreem rijke mensen ? Die zitten toch allang ergens in de zon…in ‘n land met ‘n prettig belasting regime. Deze mensen hebben genoeg geld om deskundigen in te huren.
   Erfenisbelasting is belasting over belasting ! Over elke euro is al vele malen belasting betaald.
   Is dat eerlijk ? Lijkt me niet.
   En natuurlijk heeft Baudet goede ideeen, als dat niet zo was dan was de linkse pers er niet als ‘n bok op de haverkist opgedoken. Het kartel duldt geen concurrentie dat is duidelijk.
   Het Forum heeft de verkalkte media niet nodig, via de nieuwe media bereiken ze jong en oud op een ontspannen informatieve manier.
   De oude politiek en hun slinkse waterdragers vrezen voor verlies van status en macht.
   En misschien hebben ze dat wel aan zichzelf te danken ?

  2. Op de site van het Forum voor Democratie vind je allerlei mooie zaken. De site ziet er gelikt uit. Men wil bijvoorbeeld onderwijs volgens het Finse model. Prima, wil ik ook en waarschijnlijk alle overwerkte docenten met mij.
   Echter, FvD wil ook de belastingen verlagen en de belasting op erfenissen helemaal laten verdwijnen. Er zijn hele families waarvan de leden nog geen dag gewerkt hebben, puur door inkomsten uit erfenissen. Baudet wil machtige vrienden krijgen?
   Maar als je zo de inkomsten van de overheid wil beknotten, hoe ga je leuke ideeën zoals het veel duurdere Finse onderwijs dan bekostigen? Deze vraag stuurde ik naar FvD.
   Antwoord: ‘daar moeten we nog over nadenken’.

   Zucht…

  3. Baudet profileert zich als vertegenwoordiger van rechts Nederland .
   Vermoedelijk zijn de huidige rechtse partijen heel content met deze actie van hem.
   Dit is een kinderlijke inhoudloze actie waardoor het heel lastig is om hem nog serieus te nemen.

  4. In de reclamewereld zal dit waarschijnlijk met veel belangstelling worden bekeken.
   De media geven de FVD al of niet bewust weinig aandacht, dus de creatieve nieuwkomers zoeken daarvoor een oplossing. En gaat Baudet hier zonder veel kosten lukken. En ja hoor, we kunnen er op wachten, dit wordt hem door zijn collega’s/concurenten/ linkse pers niet in dank afgenomen. Dus nu zoekt men de afleiding met het verhaal over een zogenaamd gebrek aan ideeën.
   De belangstellende volger weet wel beter, Baudet komt voortdurend met ideeën.
   Zakenkabinet, gekozen burgemeester, Nexit. Hij wil de hier eindelijk de discussie aanzwengelen om tot oplossingen te komen. Er is Te lang weggekeken.
   Nieuw is ook zijn Alliantie met bestaande/burgerpartijen in de gemeenteraden. Bijv. Met Leefbaar Rotterdam. Niet ‘ lullen maar poetsen ‘ ! Aanpakken !
   En dat zou best eens succsesvol kunnen blijken. Dus geen wonder dat de kartelpartijen en de linkse pers nu op hun achterste benen staan. Zij willen vooral de status quo handhaven, bang voor vernieuwing en voor verlies van stemmen. Een nieuwkomer met goede ideeen daar zitten ze niet op te wachten.

   • Maar Anne Lise, Thierry Baudet is toch nog niet met één enkel nieuw origineel idee gekomen? Zakenkabinet: al veel eerder genoemd. Gekozen burgemeester: al tientallen jaren geleden geïntroduceerd door D66, NEXIT: al lang gepromoot door o.m. PVV en SP.
    Ik merk trouwens niets van linkse pers en kartelpartijen die op hun achterste benen staan bij de ideeën van Baudet.

  5. Als ik de denktrant van bovenstaand artikel volg, moet Baudet wel heel blij zijn met dit artikel.
   Ik zou u haast namens hem bedanken voor de aandacht.

  6. Ja, ja, typisch Nederland toch? Lekker opvallen!
   Of het nu kinderlijk is of niet maakt niet uit.
   Ik ben benieuwd of Baudet zijn belofte waar-
   maakt; een mooie testcase voor het FvD.
   Stel dat alle mannen, zoals hij oproept, zich niet
   meer zouden scheren. Hoe ziet Nederland er dan
   over twee maanden uit. Als een Arabisch land, denk
   ik. Ook dat zal Baudet’s bedoeling niet echt zijn.
   Misschien had hij beter de oproep kunnen doen aan
   alle mannen om een snor te laten staan, of zich kaal
   te scheren. Als Baudet in de komende vier jaar een
   beetje serieus genomen wil worden in ons land, moet
   hij eea in de toekomst toch wel wat anders aanpakken.
   Bert.

  Comments are closed.