De dolk in de rug

  1
  470

  Leestijd: 0 minuten.

  Je dacht dat het Brexit-drama moeilijk nog onoverzichtelijker kon worden. Mis, vandaag stappen zeven Britse parlementsleden op bij Labour. De zeven zijn het oneens met het Brexit-standpunt van de partij en willen het liefst een nieuw referendum. Partijleider Corbyn mikt juist op nieuwe verkiezingen.

  Ook constateren de zeven dat er binnen de partij een duidelijke ‘institutioneel antisemitische tendens’ bestaat. De breuk in de partij lijkt op het eerste gezicht geen gevolgen te hebben voor de stemverhoudingen wat betreft de Brexit-deal van May, maar indirect zijn die er vermoedelijk toch wel. De positie van Jeremy Corbyn is verzwakt, de vertrekkende parlementsleden overladen hem met kritiek. De ideologie van Corbyn zou bekrompen en oubollig zijn. Hij zou nooit premier mogen worden. De dissidenten willen nu een onafhankelijke fractie vormen.

  Normaal komt gerommel bij de tegenpartij de Conservatives van premier May uitstekend uit, maar dit is weer het zoveelste bewijs van twijfel of de Brexit wel door moet gaan. Dat kan meer twijfelaars genereren, May is nog lang niet met de voeten op het droge.

  1 REACTIE

  1. Het verbaast mij dat Corbyn zo ver heeft kunnen komen? Als je naar zijn politieke geschiedenis kijkt.
   De jaren 70/80 waren nu niet gemakkelijk voor verbeten communisten dacht ik?
   Niet alleen in de EU maar ook in de VS zie je dat links zeer onverdraagzaam wordt.
   Antifa en die zwarte bendes van hun? je kunt zegen wat je wild maar ik zie geen onderscheid met de SA van de vorige eeuw.
   En dat leeft en heerst gezellig op de westerse universiteiten!
   Die anti joodse houding van hun! word veel te weinig gemeld in de media!
   Als het bewijsbaar van rechts komt heeft het nieuws lijkt het wel tijd om dit breed uit te meten maar van links?
   Ik kijk ook niet raar op dat deze partijen bewust streken uithalen en dat de schuld naar anderen gaat!

  Comments are closed.