De honden blaffen ….

  7
  336

  Leestijd: 1 minuten.

  De oud-commandant van de pro-Russische separatisten in Oost-Oekraïne Vladimir Tsemach vormt onderdeel van een gevangenenruil tussen Rusland en Oekraïne. Deze man wordt gezien als een belangrijke verdachte wat betreft de uiteindelijke verantwoordelijkheid voor het neerschieten van vlucht MH17. Hij zit nu veilig in Moskou, wordt nooit meer teruggevonden, laat staan ooit nog uitgeleverd.

  Terecht is Nederland woedend, dit is het zoveelste handigheidje waarbij de Russen het onderzoek naar MH17 het bos in sturen, wat hen steeds beter lijkt te lukken. Volgens NOS-correspondent David-Jan Godfroid was het ook een eis van de Russische president Poetin dat Tsemach in het ‘uitruilpakket’ zat, anders was de ruil helemaal niet doorgegaan. De Oekraïense president Zelensky kon dan ook niet anders als hij met Poetin wil onderhandelen over een permanente vrede in Oost-Oekraïne.

  Tegenover de woede in Nederland staan lovende reacties van ‘s werelds toppolitici. Donald Trump feliciteerde zowel Rusland als Oekraïne met de uitruil van 35 gevangenen over en weer. Dit wordt gezien als een teken van ontspanning. Bondskanselier Merkel sprak van een ‘teken van hoop’ om dezelfde reden. Sinds Rusland in 2014 de Krim annexeerde en rebellen in Oost-Oekraïne steunde, volgenden er scherpe diplomatieke verwijten en handelssancties. Die laatste werken aan beide kanten niet lekker uit, dus blijkbaar is de tijd gekomen om de ergste woede onder het tapijt te vegen. Je moet tenslotte toch verder met elkaar en de economie moet ook draaien. Bovendien sloten Duitsland en Frankrijk in 2015 het akkoord van Minsk met Rusland en Oekraïne over een wapenstilstand in Oost-Oekraïne en dat mag ook niet mislukken.

  En er zijn genoeg andere brandhaarden in de wereld, dus een beetje rust rond Oekraïne is welkom. De Krim is en blijft Russisch, dat is al lang een fait accompli. Kortom, de honden blaffen en de karavaan trekt verder. Uiterst triest en pijnlijk voor Nederland en de nabestaanden van de MH17-ramp, hun belangen worden nu ondergesneeuwd door veel grotere geopolitieke belangen.

  7 REACTIES

  1. Ja, het zoveelste handigheidje van Poetin, dat is duidelijk en “dialectici” zoals Haasnoot en Holleman zullen deze perverse manoevre om de laatste sporen uit te wissen, moeilijk kunnen goedpraten. Nee, deze in- en in- mensvriendelijke dictator wist helemaal van niks maar wilde wel graag Tsemach weer binnen de hermetische grenzen van leugen en ontkenning hebben. Allemaal Russische manipulatie, maar het koketteren met onvrijheid, onderdrukking van oppositie en persbreidel zit sommigen hier in het bloed. En Rutte hallucineren, Benjamin? Wist jij dan al van tevoren dat Rusland zich zo hufterig zou gedragen? Moest Rutte in het begin dan al zeggen: Beste mensen, het wordt toch niks. Hij heeft gedaan wat mogelijk is en ik vindt het schandalig dat er tegenover het wanstaltig gedrag van Rusland door jou gesteld wordt dat we niet “huilie huilie” moeten doen. Waar haal je die prachtige woorden vandaan? Ga naar naar de nabestaanden Benjamin en vertel hen maar dat ze niet moeten zeuren want Nederland schiet zelf ook burgervliegtuigen met honderden mensen uit de lucht.Je weet heus wel dat ons land dit soort zaken menselijker afhandelt. Deze wandaad is bovendien niet te vergelijken met wat dan ook uit het recente verleden.

   • Ik heb het niet over de nabestaanden, voor die mensen is het vreselijk. Ik heb het over onze dappere politici. Het is u toch bekend dat soldaten puur voor de lol als vuurpijl werden afgeschoten en dat de daders nooit vervolgd zijn. Dat deze vuiligheid. en immoreel politiek handelen pas aan het licht mag komen als alle betrokkenen overleden zijn. Wat is dat voor de nabestaanden wanneer je zoon, broer, gewoon puur voor de lol werd afgeschoten en alles de beerpunt in moest en met succes. Is Nederland genadig richting mensen die mede dankzij de Nederlandse politiek slachtoffer zijn geworden? Dan moeten deze mensen jaren lang processen voeren, want genade voor recht richting slachtoffers kent de Nederlandse overheid niet.

    • Benjamin ik heb geen zin om die enorme jij-bak die je hier opvoert weer te bestrijden. Het lijkt mij zoals dat heet wat “kort door de bocht” . Moeten we die “soldaten die puur voor de lol als vuurpijlen enz” dan ook maar weer op het conto van Rutte schrijven? In mijn lange leven zijn duizenden burgers en militairen door laksheid, slordigheid of door stommiteiten van de overheid gedood of verminkt. Dat is toch wel bekend. Maar daar ging mijn reactie helemaal niet over! Mij valt op dat door extreem-rechts, dictator Poetin, vereerd wordt als Enige Verdediger van Normen en Waarden samen met n.b. Trump. Zelfs door mensen hier op dit forum die ook nog doorgeleerd hebben. Hoe het daar toegaat op politiek, juridisch en militair gebied en hoe het met dissidenten afloopt weet je zelf ook wel of behoor je te weten. Onze leugenachtige en hallucinerende premier heeft dan nog heel wat krediet hoor. Nee, de MH17 is voor bijna 100% door Russische militairen uit de lucht geschoten, per ongeluk of moedwillig. En van die militairen hoor je nooit meer iets. Durf jij je kop eronder te verwedden dat het toch anders is gegaan?

     • Het gaat er om dat elk land met alle geweld hun eigen vuiligheid onder de pet wil houden of trachten te verkopen als iets geweldigs. Nederland is echt niet beter dan andere landen. De AP23/Spijkers is een prachtig voorbeeld hoe ver de politiek wenst te gaan. Hier was geen sprake van vergissing,slordigheid, laksheid. Hier was sprake van moord met voorbedachte rade. Lees eens het rapport van de ombudsman en het rapport van de universiteit van Amsterdam. Als het puntje bij paaltje komt is het eigen machtsbelangen eerst. Ook wat betreft het braafste jongetje van de klas: Nederland.

     • Glasnjet….
      Blind van haat als deze links extremist is gaat hij zelfs over lijken – de doden van de nabestaanden – om hier even zijn ‘politieke’ gram te halen. Walgelijk.
      Want hij vergeet te vermelden, nee hij wil het niet eens weten of meewegen – omdat DAT niet in zijn linkse pro-EU straatje komt – dat MH 17 daar helemaal NIET had moeten vliegen… Dat de Oekraïne het luchtruim openhield terwijl er al twee weken een twintig tal vliegtuigen en helicopters uit de lucht werden geschoten!
      De Oekraïne is in een NL onderzoeksrapport daardoor medeschuldig bevonden.
      MH 17 had niet hoeven gebeuren, DAT is de waarheid. ☝?
      Dan was er een Oekraïens vliegtuig door de Russen uit de lucht was geschoten….

      Schuldigen aanwijzen, dat doet Glasnjet graag. Poetin best, maar ga nu geen politiek statement maken over de rug van het leed van je medelanders, vieze linkse activist dat je bent. Dat je grofgebekt bent weten we ondertussen wel. Maar nu ga je me echt te ver.
      Binnenlands rechts hier bij deze politieke schuldvraag te betrekken – je moest je diep schamen de doden van MH 17 voor je politieke karretje te spannen. Bah. ?

   • Reactie op beweringen Glasnjet,
    Wie heeft hier iets te verbergen? ? Poetin of het land dat alle (?) radars uitzet tijdens de aanval op MH17 en vervolgens de enige kroongetuige die ‘we’ hebben laat gaan? DE man die de raket verstopt heeft die MH17 neerhaalde. (Zie link) Een eigen staatsburger nota bene.
    Hoe gek wil je het hebben ???
    M.i. heb je zelf wat te verbergen als je je eigen staatsburger uitlevert aan een land waarvan je weet dat die hem voorgoed van de rechtszaak weghoudt. Poetin is hier de kwade genius beweer jij. En extreem-rechts. Zelfs intelligente respondenten op deze site… Over de Oekraïne geen woord, zelfs geen letter. ☝?
    Je noemt wel de naam van de dader maar verzwijgt dat een Oekraïense staatsburger is.
    Je zou bijna denken, als je achteloos jouw verhaal leest, dat het om een gevangengenomen Rus gaat. ??
    Ben blij dat ik tegen het associatie-verdrag van de Oekraïne gestemd heb. Het land is politiek corrupt. Zelfs de rechtsgang omtrent MH17 wordt hier tegengewerkt. Vraag me af waar de prioriteiten liggen. Ook die van jou trouwens. https://www.ad.nl/buitenland/rusland-wil-kroongetuige-mh17-hebben~a6e23dac/

  2. Zo werkt het en Nederland moet niet zo huilie guilie doen. Als het ons zo uitkomt doen wij het zelfde. Het is gewoon eigen volk eerst; eigen belangen eerst. En wanneer onze minister president beweert dat de onderste steen boven moet komen staat hij gewoon te hallucineren. Hij weet dat de werkelijkheid anders in elkaar zit, maar ja het volk hoort graag dappere taal als ons iets wordt aangedaan. Maar ja, als wij aderen iets aangedaan hebben dat moet alles zoveel als mogelijk ontkend worden; gebagatelliseerd. Dan zijn we o zo zo braaf en onschuldig, dan blijkt dat we het beste volk ter wereld zijn. Nederland echt het gidsland van normen en waarden, als het maar geld oplevert.

  Comments are closed.