De principiële bezwaren van Rutte

  5
  591

  Leestijd: 1 minuten.

  Premier Mark Rutte, de politiek leider van de VVD, heeft er geen probleem mee als zijn partij gaat samenwerken met Forum voor Democratie. In zijn partij is rumoer ontstaan, omdat de VVD en het CDA in Brabant mogelijk in zee gaan met het FvD om te komen tot een nieuw college van Gedeputeerde Staten. Daar ontstond een politieke crisis, nadat het CDA vond dat de boeren het slachtoffer dreigen te worden van de aanpak van de stikstofcrisis. Rutte vindt het “prima” dat de VVD in Brabant nu gaat praten met CDA en FvD, de partij die vindt dat er helemaal geen stikstofprobleem is.

  Rutte zei geen principiële bezwaren te hebben tegen samenwerking met het FvD. De VVD heeft tot dusver slechts een partij uitgesloten van samenwerking, zei Rutte vrijdag in zijn wekelijkse persconferentie. Dat was bij de vorige verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017. Rutte noemde toen drie redenen om niet met de PVV van Geert Wilders te willen samenwerken.

  Hij verweet de PVV toen dat die in 2012 wegliep voor de verantwoordelijkheid door als gedoogpartij een einde te maken aan het kabinet Rutte1. Bovendien verweet hij Wilders dat de PVV in het sociaal-economische beleid nog linkser was dan de SP. Ook noemde Rutte toen de neerbuigende houding van Wilders tegenover de rechterlijke macht en diens beruchte “minder, minder” speech over Marokkanen.

  Rutte ziet nu in de beruchte tweet van Thierry Baudet over “Marokkanen” die mensen lastig zouden vallen in de trein en in diens uitspraken over “extreme” rechters die ten onrechte op de stoel van de politiek gaan zitten, geen belemmering voor samenwerking. Hoe principieel zijn bezwaren van Rutte?

   

  5 REACTIES

  1. het is niet menselijk een goede party buiten te sluiten,
   niet democraties .de partijen die dat doen hebben zelf politieke problemen
   ik hoopdat bij de volgende verkiezingen beter gaat laat de leiders denken aan lands belangin plaats eigen belang

  2. Ach, als je met de partij Wilders een coalitie aangaat en weet dat GroteSterkeLeider alleen verantwoording schuldig is aan GroteSterkeLeider en als premier vervolgens een beetje huilie, huilie gaat doen, dan weten we toch hoe laat het is. Maar als ik het wel heb, voelt de premier tot aan zijn botten aan dat hij terecht geen principiele bezwaren heeft dat de VVD in Brabant gaat samenwerken met de FvD. Hoe dan ook politici stellen veelal hun eigen partijbelangen voorop en verkopen dat in mooi pakpapier dat het allemaal gaat om Volk en Vaderland te dienen.

  3. Mocht het lukken een nieuw provinciaal bestuur te vormen in Noord Brabant bestaande uit fvd vvd en cda dan wordt het de moorkop coalitie.

  4. Wat een geleuter om niets!
   Het erge is dat de echte problemen niet benoemd en besproken worden. Op naar de ondergang van ons land.

  5. Hoop dat het landelijk CDA het voorbeeld zullen volgen .In een normale democratie kan je geen grote groep kiezers buiten sluiten .

  Comments are closed.