De problemen van Baudet zijn nog niet voorbij

  12
  1417

  Leestijd: 2 minuten.

  Het was geen leuke zomer voor Thierry Baudet. Zijn Forum voor Democratie beleefde sinds de fraaie zege bij de provinciale verkiezingen afgelopen voorjaar eigenlijk alleen maar teleurstellingen. Drie senatoren en vier Statenleden hebben de partij verlaten of zijn eruit gezet. In slechts één provinciaal college wist FvD bestuursverantwoordelijkheid te veroveren. In de Eerste Kamer is het op geen stukken na meer de grootste. De uitslag van de Europese verkiezingen viel tegen. De opiniepeilingen geven een duidelijke terugslag te zien. En tot overmaat van ramp raakte gisteren ook nog bekend dat Thierry twee peperdure snoepreisjes niet aan het geschenkenregister van de Tweede Kamer heeft opgegeven.

  Hoog tijd dus voor een warm bad in een zaal vol enthousiaste sympathisanten. Even geen kritische vragen meer, maar louter toejuichingen. Zo’n 2500 Baudet-fans waren gisteravond naar Zaandam gekomen om hun idool geen strobreed in de weg te leggen. Vragen over al die dingen waar de kranten over vol staan kwamen er nauwelijks. Er was vooral applaus, heel veel applaus.

  En na afloop stapten Thierry en zijn trouwe kompaan Theo Hiddema in de auto om zich naar de tv-studio te laten vervoeren. Daar mochten ze het in het programma van Beau van Erven Dorens nog eens dunnetjes overdoen. Opvallend was wel dat het gezicht van Hiddema steeds meer gelijkenis met dat van een oorwurm begint te vertonen, maar dat zal de leeftijd zijn.

  Nee, Forum is nog lang niet dood. Nog altijd zijn hele legioenen bereid op de partij te stemmen. Volgens de jongste peiling van Maurice de Hond zou FvD op dit moment goed zijn voor 16 zetels. Toegegeven, een paar maanden terug waren dat er een stuk meer. Maar tja, het leven bestaat nu eenmaal niet alleen uit rozengeur en maneschijn.

  En toch. Er is één iemand die de ontwikkelingen bij FvD van de laatste tijd nauwlettend in de gaten gehouden zal hebben. Dat is PVV-leider Geert Wilders. Op papier een medestander van Baudet, maar in werkelijkheid zijn grootste concurrent.

  Een tijdje terug leek de strijd beslecht. Baudet had gewonnen en Wilders mocht zich opmaken voor een zielig achterhoedegevecht.

  Volgens bovengenoemde De Hond is de situatie op het rechts-populistische front echter nog verre van duidelijk. De PVV is weer opgerukt in zijn poll en staat virtueel op 13 zetels. Dat zijn er maar 3 minder dan FvD.

  Bovendien heeft De Hond uitgezocht welke fractieleider volgens het electoraat het meest betrouwbaar is. Baudet is op dit lijstje – wat het ook waard mag zijn – weggezakt naar een treurige voorlaatste plaats. Wilders doet het niet veel beter, maar toch wel iets. Hij staat namelijk als twee na laatste genoteerd.

  Als de kiezers je zien als nóg onbetrouwbaarder dan Wilders heb je wel een serieus probleem, dunkt me. Gelukkig is het maar een peiling.

  12 REACTIES

  1. Arjen Bakker
   Zelden heb ik zulke onomwonden oorlogstaal gelezen. Nederland bevrijden? Paard van Troye binnen gehaald? Miljoenen moslims? In Nederland? De meeste etnische minderheden in Nederland werken hard en betalen belasting. Criminelen horen in de gevangenis, autochtoon of allochtoon, dat maakt niets uit. In een democratische rechtsstaat heeft iedereen gelijke rechten. illegalen moeten volgens de wet het land verlaten. Niks mis mee. Waarom deze paniek? Waarom deze toch wel xenofobe reactie van mijnheer Arjen Bakker?

  2. “Ondertussen strijkt Hoekstra (CDA) tevreden het geld op van negatieve rentes die zo’n verwoestende werking hebben op pensioenfondsen en (binnenkort) spaargelden”.
   Daarom raad ik iedereen aan om geld dat je niet meteen nodig hebt bij je bank weg te halen en om te zetten in iets wat je zelf in handen hebt; kunst, goud, zilver, etc. Geen bank of overheid die er aan kan.
   De intrinsieke waarde van geld is alleen maar het papier waarop het gedrukt is; geld is niet meer dan een afspraak over de waarde van het papiertje en die kunnen banken en overheden manipuleren zoals ze willen.

  3. Met Jaap Kooiman ben ik het roerend eens. PVV en FVD kunnen het tij keren. Maar worden door de rest van de 2e Kamer uitgesloten. Waarom? Omdat ze bang zijn voor hun eigen veiligheid. Het Paard van Troye is binnengehaald met miljoenen moslims. 1 artikel in de Grondwet moet veranderen: VERPLICHT STEMMEN voor iedereen met een Nederlands paspoort. De 30 procent, die totaal geen vertrouwen meer heeft in de politiek gaan dan stemmen op bovengenoemde
   partijen. En dan kunnen we Nederland bevrijden. Alle illegalen en criminele moslims terug naar hun vaderland.

  4. Wat een onzin wordt er verkondigd, zowel in de media als op dit forum. En maar zeuren en maar zaniken over FvD.
   Zeur en zanik eens over zaken die er echt toe doen: De klimaatonzin, de EU, de Euro en de massa-immigratie.
   Leuter allemaal maar lekker door, want over 20 jaar zijn we in Nederland in de minderheid en hebben jullie helemaal niets meer te vertellen en heb je je te gedragen naar de wetten van de “nieuwe Nederlanders”.
   Dan zullen jullie pas bemerken wat Pim Fortuyn, PVV en FvD voorzien en voorspeld hebben.
   Slaap lekker verder en vooral niet je hersens gebruiken, zoals thans blijkt.

   • Maak je niet zo druk. Straks maakt China de dienst uit en dan komt alles goed. Ze kopen, de zogeheten Derde Wereld op en dan blijven die mensen onder elkaar en valt de EU vanzelf als een rijpe vrucht in Chinese janden, dus dat probleem is dan ook opgelost. Nederland gewoon een Chenese provincie. America dirst ideologie moet plaats maken voor China first en dus dan is dat probleem ook opgelost. Dis wat is nu je werkelijke probleem, Jaap? Al je problemen worden opgelost. Ik geef toe niet op korte termijn, voor korte termijn oplossingen nu aan te kloppen bij Thierry en GroteSterkeLeider, lijkt mij wat overdreven. Ik vind CDA Hoekstra ook wat hebben: “Nederlandse identiteit in gevaar”. Hij is te laat. De Chinezen hebben al te veel macht en dat hebben ook Thierry en GroteSterkeLeider niet door. En Trump evenmin en al die anderen niet. Lekker stoeien met elkaar. Je medestander dekken en je tegenstander naaien.Wat een feest.

  5. De grote vraag is wie heeft het grootste knuffelgehalte mijn Thierry, wat een stuk, wat een lekker kontje en zijn gezellige babbel en dat leuke smoeltje van hem, om bij weg te smelten, of GroteSterkeLeider die ons zal bevrijden van alle partijen die op het zotte gekomen zijn om van hun pratij een ledenpartij te maken.zoals mijn Thierry en die knokkend over de straat rollebollen. Ja, en die snoepreisjes, wie gunt lieve, sexy Thierry niet zo’n reisje? Mijn boreaaltje kan niet stuk, hoewel moslimvrij Nederland mij ook erg aanspreekt en dan vrij van joden en alles wat niet blank is. Ik vind dat Thierry en Geert in het huwelijksbootje moeten tappen onder leiding van mijn Rita Verdonk en recht door zee ons land gaan redden van de ondergang.

  6. Klimaatverandering is er altijd.
   Maar over een lange termijn (300 jaar) kan men conclusies trekken. Misschien straks 2 Elfstedentochten achterelkaar. Hoe streng waren de winters de afgelopen in Amerika en Siberie ?

  7. Fons is subjectief en pro alles wat met immigratie te maken heeft. Denk aan de volgende generaties. Dan zijn de immigranten de baas. U hebt vast geen geen kinderen en/of kleinkinderen

  8. Baudet heeft het gewoon verkloot. Niet op Europa, immigratie, “intern”, maar op klimaat. Van een, toch wel, intelligent iemand zou je niet verwachten dat ie niet gelooft in klimaatsverandering. Hiddema is 2 keer intelligenter maar spreekt Baudet niet tegen.
   Global warming heeft niet veel te maken met links of rechts.

   • Nee, Global warming niet. Maar de framing dat de mens daar de volledige oorzaak van zou zijn is wel degelijk links. OOk Baudet ontkent Global warming niet maar stelt dat die maar voor een klein deel door de mens wordt veroorzaakt.
    Je moet zijn uitspraken wel WILLEN begrijpen.

   • @Bert,
    Daar ben ik het niet mee eens. Het is niet alleen klimaat wat de klok slaat. Wat dacht u van de hoog noodzakelijke vernieuwing van de democratie die het Forum voorstaat. Want zoals de gevestigde macht die verkwanselt, MOET er actie ondernomen blijven worden.
    Die klimaatkosten lopen schielijk uit de hand. Tegenwicht daarin blijft nodig. Overigens zie je in de provincie-besturen nu ook steeds meer weerstand tegen landwindmolens opkomen. Terwijl dit een punt van het FvD was.
    Maar wat zeker ook belangrijk is: welke partij is nog kritisch op de euro en het desastreuze ECB-beleid die er ondertussen alleen nog is om spaar- en pensioengelden af te romen voor het instandhouden van de begrotingen van zuiderlijke euro-landen.
    Onze laffe regeringspartijen en de linkse pro-EU partijen doen hieraan mee. Ondertussen strijkt Hoekstra (CDA) tevreden het geld op van negatieve rentes die zo’n verwoestende werking hebben op pensioenfondsen en (binnenkort) spaargelden.
    Wie o wie, heft in de Kamer zijn vinger op tegen deze schandalige diefstal!

  Comments are closed.